Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CIągle odczuwam lęk

Polecane posty

Gość gość

Czytałem o potędze podświadomości etc nie chodzi o to czy w to wierzycie czy nie, ale wszyscy piszą aby skupiać się na rzeczach pozytywnych, a ja nie mogę bo lęki mnie przytłaczają mimo iż wszystko ok a to tylko ułuda już tak nie mogę zaraz zwariuje...

Gość gość
Ja sobie właśnie uświadomiłam,że studia już za miesiąc zaczynam i teraz chyba nie zasnę tak się już boję

Gość gość
wejdź na zaburzeni.pl Świetne forum dla ludzi z lękami i nerwicą, takie pozytywne, wszystcy stamtąd wychodzą z zaburzenia. A co do książek, polecam np. "Potyczki z nerwicą" czy "Kompletna samopomoc dla twoich nerwów" (na allegro mozna kupic), ta druga bardzo mi pomogła

Gość gość
Ale ja bym woła się skupić na rzeczach pozytywnych, iść z wiarą przez życie a nie ciągle w strachu i lęku który jest ułudą. To jest najgorsze ale mną zawładną.

Gość gość
Musisz przede wszystkim zaakceptować swój lęk, bo jeśli go nie chcesz, to coraz bardziej się go boisz i dlatego on nie przechodzi. Wpadłaś w zaburzenie lękowe pod wpływem konkretnego wydarzenia, czy ma to korzenie w jakiejś dłuższej życiowej historii?