Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość255 the UK

Zero Tolerancji

Polecane posty

Gość gość
I przy okazji widać że nawet nie wiesz na czym terapia wygląda. Nikt nie podsuwa im gotowych rozwiązań. Podczas szczerej rozmowy sami sobie odpowiadają. Ale jeśli są debilami to nic nie pomoże :) slodka ewolucja tylko co sie dziś stało z doborem naturalnym eh ;(

Gość gość255 the UK
Sprawdz znaczenie slowa cwok! Pisalas , ze ich wysmiewasz! Nie zmienia to faktu , ze mialas na nich wplyw wychowawczy , a jesli nie masz wyksztalcenia psych-pedag , nie ucz.

Gość gość
Gość z UK, a to dziękuję. Jak widzisz, jest nas tu już troje, więc nie jest tak źle :-) Do gościa 2:12 Nie rozumiem Twojego toku myślenia. Krzywda w następnych pokoleniach jest powielanie schematu w którym dana osoba miała się nieszczęście urodzić i wychować. Zależy też jaka ta krzywda była i do jakiego stopnia. Nie jestem psychologiem ale uważam że patologię powinno się zwalczać w zarodku, zanim się na dobre "zasieje" i zrobi z człowieka emocjonalną pustkę. Zacznę się podpisywać jako "gość x", chyba że Kafe nawali i będzie po ptokoch.

Gość gość
Ucze i będę wyrywać te biedne dzieci dopóki sił mi starczy :) a robie to od 14 roku życia bo wtedy poznałam koleżanke która żyła w takiej rodzinie. Chociaż pozory myliły. Zero szacunku do nierobów. Oni sie nie zmienią. Żyją za minimum byle na picie wystarczyło.

Gość gość255 the UK
Terapia nie wyglada , ale na czyms polega! O terapii wiem wiecej niz Ci sie wydaje , ale nie to jest tematem dyskusji. Dodam jeszcze , ze I Twoim potomkom zle sie bedzie zylo na tym swiecie , bo czegoz sie spodziewac po wychowankach takiej nauczycielki?

Gość gość
Części której udało sie wyrwać wiedzie sie dobrze z pewnymi osobami mam stały kontakt nie musisz sie o nich martwić :)

Gość gość255 the UK
Widzisz... Alkoholizm to nie uleczalna choroba. Czy chorym na raka , czy astme , czy cukrzyce tez bys tak powiedziala???????? Alkoholik najpierw musi wytrzezwiec I stwierdzic , ze jest chory. Wychowuja DDA , zyja z wspoluzaleznionymi I ty ich nazywasz PATOLOGIA?

Gość gość
To nie żadna choroba sami sie w to pakują i niszczą życie dookola. Widzisz nikt sam raka nie wybiera natomiast kieliszek trzeba przechylić samemu. Zamieszkaj z alkusem chociaż na miesiąc to zrozumiesz

Gość gość255 the UK
Sedno! Na jakiej podstawie stwierdzasz , ze 90% kf , to pijaca "patologia" Nie znasz tych ludzi. Nie watpliwie maja gdzies problem , ale czy z alkoholem?

Gość gość255 the UK
2.33 Jestem terapeuta. Urodzilem sie w rodzinie alkoholikow , moja zona jest alkoholiczka! Jestem doroslym Dda. Nie powiesz mi nic nowego w tym temacie. Nie zmienia to faktu , ze , jak stwierdzilas WYSMIEWASZ patologie!

Gość gość
W większości z alko :) a znam niestety musiałam znać niektórych od podstaw. Chociaż alko wypaliło im mózgi więc wiele do poznania w większości juz nie bylo. Ave

Gość gość x
Do Gościa 2:26, nie najeżdżam na Ciebie ale nie myślisz że na dluższą metę te terapie nie są rozwiązaniem? Owszem, być może kilkoro dzieci "wydrzesz" ze szponów tym "nirobom" jak to określiłaś, ale czy nie było by lepiej aby takie osoby jak Ty, postarały się mieć w rządzie struny głosowe? Zrzeszyć się, podpisywać/pisać petycje itp? Samemu człowiek mało osięgnie, ale gdy jest tych ludzi bardzo dużo, trudno zignorować problem. Takie osoby jak Ty, które (bez urazu) głośno krzyczą, przypominają mi ludzi którzy najwięcej gadają, ale sami nie wychylą się z poza szeregu. Efekt końcowy jest taki, że nic się nie zmienia.

Gość gość255 the UK
Choroba alkoholowa", "Uzależnienie od alkoholu", "Alkoholizm" - jest to okresowe picie alkoholu w celu doznawania jego działania psychicznego, a czasem także dla uniknięcia złego samopoczucia, wynikające z jego odstawienia. Istotą tej choroby jest więc psychiczne i fizyczne uzależnienie od środka narkotycznego jakim jest alkohol. Uzależnienie psychiczne polega na potrzebie picia alkoholu dla poprawy samopoczucia. Uzależnienie fizyczne objawia się wzrostem tolerancji na alkohol, utratą kontroli nad wypijanym alkoholem (niemożność przerwania picia w z góry zaplanowanym momencie) oraz palimpsestami i występującym Alkoholowym Zespołem Abstynencyjnym po odstawieniu alkoholu. Alkoholizm jest chorobą pierwotną. Oznacza to, że jest przyczyną (podłożem) powstawania wielu innych chorób (somatycznych i psychicznych). Alkoholizm jest chorobą śmiertelną. Nie leczony prowadzi nieuchronnie do śmierci. Mało jednak jest rozpoznań w aktach zgonu - alkoholizm. Przeważnie jest to somatyczny symptom alkoholizmu, np. marskość wątroby, itp. Warto, zastanawiając się nad istotą alkoholizmu, pamiętać, że to jest jednak choroba i powinna być leczona tak, jak każda inna bardzo groźna choroba. Często niestety traktowana jest w kategoriach moralnych.

Gość gość
Bez urazy* miało być.

Gość gość255 the UK
Do goscia 2.38 Patrz 2.37 W rodzinie patologicznej jest szczelnosc do I z tej rodziny , najpierw trzeba to poluznic , zeby dotrzec

Gość gość
Zmienia. W moim mieście powstal już drugi ośrodek dla takich dzieci. Po szkole spędzają tam czas do 20;30 lub wychodzą wcześniej jeśli jest taka potrzeba. Dostają deser później obiad. Kolo 19 tosty, kanapki czy cos tego typu. Do dyspozycji mają kilka sal. Do nauki jezykow, polskiego oraz matematyki. I oczywiście ludzi którzy im w tym pomagają. Dwa razy w tygodniu odbywają się zajęcia muzyczne. Do tego mała sala komputerowa oraz sala do zabaw i ćwiczeń. To udało nam sie zrobic i cieszy sie moje serce z tego powodu :)

Gość gość255 the UK
Wspoluzaleznieni pozwolili alkoholikowi wybudowac dookola siebie studnie , wysoka I szczelna , po kilku latach , owa studnia ma tak glebokie dno , ze ich rozpaczliwego wolania o pomoc nikt nie slyszy. Ich Milczenie to krzyk!

Gość gość
Gościu skończ już ich tłumaczyć. Sami wybrali to niech mają. Trzeba ratować to co po nich zostaje póki można

Gość gość255 the UK
Gosc 2.44 Problemem nie jest brak sali , czy sprzetu dydaktycznego. Po 20.30 wracaja do normalnego swiata I to zycia w nim z nimi trzeba ich nauczyc

Gość gość255 the UK
Gosc 2.47 Takie jest przekonanie spoleczenstwa , gdyby ono pozwolilo sie im przyznac do problemu , skal nie bylaby tak ogromna. Wyobraz sobie sytuacje , ze idziesz na impreze I mowisz do wszystkich , ze dzisiaj nie pijesz. Jaka jest ich reakcja? Jak dlugo pozwola Ci nie pic? Sprobuj wcielic w zycie!

Gość gość
Panie Autorze, skąd "wołanie na pustyni" o tej porze, gdy rzeczywiście jest pustynia i skąd znasz kafeterię, stronę tak omijaną przez myślących?

Gość gość
Nie chce to nie pije kto mnie zmusi :D mam normalnych znajomych i nie raz nie dwa ktoś brał przykładowo antybiotyk a wypadły urodziny. Kogo to interesuje co ktoś pije. Zleć na ziemie niuniek. Patologia to patologia. Takie życie sie wybiera. Każdy ma wolny wybor Walczyć z trudami albo sie poddać i zeszmacic. Rozumiem Cię ale widze też że bronisz takich ludzi. A to źle. O tym kim jesteśmy w głównej mierze świadczą nasze czyny. Bez bulwersu poluzuj gumki w majteczkach. Nie atakuje cie przecież i nawet takiego zamiaru nie miałam. Ty wiesz swoje ja też. Ale to porównanie alkusow do osob umierających na raka było przesadą..

Gość gość
Autor juz spi nie odpowie ci

Gość gość x
Do Gościa 2:44 no dobrze, wszystko brzmi ładnie ale....Widzisz, końcowy efekt jest taki który napisał gość255 the UK dziś Gosc 2.44 "Problemem nie jest brak sali , czy sprzetu dydaktycznego. Po 20.30 wracaja do normalnego swiata I to zycia w nim z nimi trzeba ich nauczyc". Ja patrzę na te sprawy innym okiem. Alkoholicz, ćpuny i kto tam jeszcze...Nie wybiera sobie takiego życia z własnej woli. Nigdy nie patrzę na taką osobą z wyższością bo nie wiadomo jaką miała przeszłość. Nie mnie jest kogoś oceniać albo machnąć ręką bo "sam tak chciał". Znieczulica w PL mnie powala. Grzecznie mówiąc. Brak edukcji, również. W sposób w jaki określa się ludzi...brak mi słów. Mamy 21-wszy wiek, a odnoszę wrażenie że się cofamy w rozwoju. Wiem że świata nie zbawię bo za krótko żyję, ale (jak ja to nazywam) ośrodki zbawienia powinne być wszędzie.

Gość gość
Ale co zrobisz? Ktos pije i bedzie pil? Dac mu na to picie? Myślisz serio za na takie typy tozmowa czy terapie dzialaja hahhahaha