Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny pomocy!!

Polecane posty

Gość gość

Szukam dobrych i skutecznych rad odnośnie pozbycia się trądziku :( Od jakiegoś czasu to syfiarstwo nie daje mi spokoju :( Wciąż wychodzą nowe syfki i mam mnóstwo zaskórników :( Byłam na oczyszczaniu u kosmetyczki,używam kosmetyków marki Iwostin,żeby maksymalnie nawilżyć cerę.Nie nakładam wcale żadnego fluidu(od zawsze,nie lubię tego).Zmieniłam dietę-wkluczyłam całkiem cukier,niezdrowe słone przekąski i gluten.Na powietrzu spędzam dużo czasu.Nic nie pomaga :( Kiedyś brałam pigułki anty i miałam dobrą cerę,teraz już od roku nie biorę i nic się takiego nie działo.Od 2 mies jest koszmar :( Nie wiem co robić,tak dbam o cerę każdego dnia i nic nie pomaga :( Dodam,że używam capivit a+e forte.Jakieś rady?

Gość gość
po pierwsze to nie kosmetyczka tylko dermatolog. Kosmetyczka może pomóc "od zewnątrz", ale na dłuższą metę to się nie sprawdza. Dermatolog pewnie zacznie od antybiotyków, witaminy PP czy cynku plus jakieś kremy ja polecam metronidazol, ale wydaje mi się, że jest na receptę. A najlepszą metodą jest izotretynoina, działa na 98% pacjentów, sama stosowałam, miałam straszny trądzik a teraz od 3 lat spokój :) ale to też na receptę i to tylko w skrajnych przypadkach, kiedy antybiotyki nie działają. Pozdrawiam :)

Gość gość
A jeszcze dodam, że Ivostin, którego używasz jest ok. Nie używaj takich bardzo "chemicznych" żeli do mycia, niczego co zawiera mydło, pH musi być ok 5,5 czyli kwaśne. I jeszcze polecam Sudocrem, nie jest typowo na trądzik, ale ogólnie na problemy skóry, ja smarowałam tym całą twarz na noc. W aptece możesz też kupić Brevoxyl, bez recepty, też pomaga, ale na krótko, bo potem skóra się przyzwyczaja i nie reaguje. Jak masz jakieś pytania to śmiało, ja walczyłam z tym świństwem tyle lat, że chyba wszystko wypróbowałam :)

Gość gość
Od jak dawna używasz tych kosmetyków? Moze nie sluzo tobie.Zastanawialas sie nad zmiana kosmetyków?Popijasz herbatki ziołowe? Dużo wody przedewszystkim.Mi osobiście pomogło mydelko ziołowe Ayuuri Natural Neem soap i maseczka z czarnego błota Dead Sea Spa Magik black mud face mask jak rownież mydelko z błota czarnego z tej samej firmy.U mnie jest tak ze rowniez staram sie dobrze odżywiać,czasami zjem cos na co moj organizm reaguje w postaci bolących i ropnych pryszczy.Mysle ze troszkę pomoglam:-)

Gość gość
Zapomnialam dodać ze nie używam żadnych kremów przerzucilam sie na olejki( obecnie używam oleju ryżowego-metoda prób i błędów),rowniez używałam olejku ze słodkich migdałów,ktory mi nie służy i olejku arganowego,do którego na pewno powroce

Gość dariaa11
mi tam pozbyć się trądziku pozwolił dopiero laser. Długo walczyłam różnymi metodami ale dopiero odpowienio wykonane zabiegi laserowe mi pomogły ;) więc wszystkim polecam się nad tym zastanowić. Robiłam w opolu w arkadii więc jeśli ktoś z opola to zdecydowanie warto do nich zajrzeć. Wiadomo, że ta metoda nie jest idealna dla każdego. Ale mi niesamowicie pomogla ;)

Gość gość
brałam izo i nic mi nie pomogło, jedynie branie środków antykoncepcyjnych trochę pomaga, ale problemu nie leczy

Gość gość
btw dermatolog powiedziała mi, że stosowanie olejów na twarz tylko wzmoże trądzik, natychmiast to odstaw