Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PAJĄKI !!! POMOCY !!!

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, potrzebuje pomocy... nie wiem już co mam robić. Pisałam tutaj kiedyś, że przeprowadziliśmy się do domu na wsi i przechodzę koszmar z pająkami... niestety to trwa cały czas i robi się nie do zniesienia. Doszło do tego, że te wielkie stwory mnie gryzą w nocy jak śpię.. mam wielkie bąble potem robią się z tego wielkie siniaki, ostatnio ugryzł mnie w wargę ! OHYDA !!! na szczęście się nie obudziłam bo dostałabym zawału serca... ;/ mam już dość ! Kupiłam te plastry na owady i rozstawiłam po kątach i parapetach... i nic! Dzisiaj wylałam już całą butelkę octu po kątach i po oknach, śmierdzi okropnie, ale nie mam wyjścia. Jest w domu zaduch i muszę mieć otwarte okno.. do tego cały dom spryskałam takim speryem cytrynowym, bo słyszałam że to też je odstrasza! Mam nadzieję, że nie wejdą dzisiaj.. ale panicznie się boje ! Wczoraj wieczorem zabiłam 6 pająków, bardzo dużych, grubych... łącznie przez 5 godzin miałam paraliż dosłownie, zaczęłam się ich panicznie bać... i mam dość ! Podsuńcie mi więcej pomysłów jak się ich pozbyć ! BŁAGAM!

Gość gość
dodam jeszcze, że w domu mam czysto, mam taka obsesję, że codziennie latam z mopem i czyszczę każdy kąt... ale robi się to już nie do zniesienia !

Gość gość
Kurde wspolczuje ci..:( ja tez się boje pająków panicznie.potrafię plakac jak go zobacz i paraliż mnie lapie ze nawet nie mogę go zabic .tez się wyprowadzilam na wieś i to samo przeżywa do dziś dnia.stosowalam taki spray na owady i pająki.kupisz go w każdym dużym sklepie.psikalam nim kratki,okna i drzwi.oraz miejsca za szafka i itp.

Gość gość
no właśnie ja już nie daję rady psychicznie... codziennie wieczorem się trzęsę bo wtedy najczęściej wychodzą i łażą mi po całym mieszkaniu... mam ataki paniki i stoję bez ruchu, nie potrafię nawet odsunąć szafki czy łóżka, bo wiem, że on tam jest i zaraz zacznie szybko uciekać i znowu go nie zjadę... mam ogromny strach jak go widzę, ale jak znika z moich oczy to jest panika, bo mam przeczucie że może być dosłownie wszędzie... jak spadają mi włosy na ramiona to dostaję drgawek i się otrzepuję, bo wmawiam sobie, że już na pewno mnie dorwał ten pająk.. prowadzę z nimi wojnę, każdego zabijam, ale moje nerwy są już strasznie zszargane...

kup Raid na pająki, który naprawdę działa. Daj spokój octem i innymi domorosłymi metodami, użyj silnej broni i problem z głowy.

Gość gość
ok, ale tym spreyem mam spryskać okna, parapety i wszystkie kąty ?

Gość gość
wiem słyszałam już o tym, że przeciętna osoba zjada 3 pająki w ciągu całego swojego życia.... przeraża mnie ta myśl strasznie... ale z drugiej strony przecież człowiek powinien czuć jak ma coś w buzi ruszającego się ;/ nie wiem co o tym myśleć, jestem przerażona... Dałam właśnie jakąś szmatę na parapet za okno całą zamoczoną w occie. Wieczorem mąż przyjedzie z pracy z tym spreyem na owady, muszę się tego pozbyć bo zwariuję i skończę w psychiatryku...

Gość gość
jestes chory marek

nie szkoda Ci parapetów? octem chcesz z pająkami wojować? :) wypij gorącą czekoladę, uspokój się i czekaj na męża bo oc***ejesz totalnie

Gość gość
no właśnie masz rację, bo c***eje totalnie..... ale myślisz, że ten ocet nic nie da ? Na necie piszą, że ocet odstrasza większość owadów ? Nie zabija ich, ale odstrasza. To może chociaż dzisiaj mi nie wejdą do domu.. a wieczorem już będę zabezpieczona. A swoją drogą mam jeszcze jedno pytanie- bo w pokoju z nami śpi nasza 10-miesięczna córeczka. Czy ten spray jej nie zaszkodzi ?

z tego co mi wiadomo, po aplikacji trzeba wywietrzyć pokój przez 30 minut, nie wiem jak z dziećmi sprawa się ma. Radzę uważać, lepiej izolować dziecko. Załóż moskitiery (w OBI mają tanie) na okna, drzwi balkonowe, psikaj spreyem drzwi wejściowe i da radę

Gość gość
Zaloz siatki na okna,drzwi balkonowe.tez mieszkam na wsi,nam siatki,za kazdym oknem pajak:)sa wielkie i obrzydliwe.przez siatki zaden nie wlezie.

Gość gość
Zaloz siatki na okna, balkon, spryskaj parapety, jak masz kominek to kup cos i zablokuj wylot (siatka czy cos innego. Niewiem). Ja mam spokoj z pajakami od kiedy mam siatki.