Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość livrey

Boję się zrobić test.

Polecane posty

Gość livrey

Witam. Ta niepewność zawładnęła moim życiem. Otóż dwa tygodnie temu zaistniała sytuacja w której mogłam zajść w ciążę. I od tamtego czasu wyczekiwałam upraionej miesiączki. Dwa dni temu cieszyłam się, bo byłam przekonana, że takową dostałam. Owszem była w terminie, ale znacznie mniej obfita niż zwykle i trwała nie cztery dni, a niecałe trzy. Wiem, że krwawienie jest możliwe w ciąży, dlatego teraz znowu sie okropnie stresuje. Nie mam żadnych innych objawów, a podczas pierwszej ciąży niebyło żadnego krwawienia dlatego ta niepewność mnie dobija. Cholernie boję się zrobić test, bo chyba nie jestem gotowa na drugie dziecko. Chciałam się dowiedzieć czy któraś z was miała takie krwawienie? Nie plamienie, a mniej obfite krwawienie w ciąży?

Gość gość
A ja marzę o dziecku i nic z tego. A Ty ile masz lat? Rób test i tyle jak masz wątpliwości. Przecież i tak prędzej czy póxniej dowiesz się, że jesteś w ciązy

Gość gość
moja koleżanka miała przez pierwsze 3 miesiące okres, normalny chyba 5 dniowy okres, dlatego przez myśl jej nie przeszło, że jest w ciąży. Dopiero po 3 miesiącu jakoś się gorzej czuła, była bardziej zmęczona, miała dziwne smaki. Zrobiła test i wyszły 2 grube krechy! Szkoda tylko, że przez ten czas nie dbała o siebie, nie brała kwasu foliowego, piła alkohol... no i cóż, jej dziecko dzisiaj zdrowe nie jest. Dlatego nie wiem na co Ty czekasz, skoro boisz się o to, że możesz być w ciąży idź i zrób test. Jeżeli jesteś to powinnaś już od dawna brać kwas foliowy. Pamiętaj, że okres/plamienia w ciąży też dobrą oznaką nie są, dlatego najczęściej bierze się do tego luteinę... I powiem Ci od siebie jeszcze jedną rzecz- zrozumiałabym gdyby to pisała jakaś 19-latka, która boi się, że zaciążyła... ale matka? co się z tym światem dzieje ? Zachowujesz się jak dziecko autorko!