Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

samochód do 3 tys...?

Polecane posty

Gość stary mechanior
a ja widzę że tobie najbardziej zależy na zużyciu paliwa. U mnie zaś, auto ma iść, a nie się toczyć.

>>>a ja widzę że tobie najbardziej zależy na zużyciu paliwa. U mnie zaś, auto ma iść, a nie się toczyć.<<< A dokąd moje auto ma iść na zatłoczonej ulicy :D ? Mam być jednym z tych idiotów, którzy korek omijają jadąc po chodniku? Jeżdżę stałymi trasami, na których znam każdy kamyk. Dlatego mogę dostosować swoją prędkość do sytuacji na drodze. Wiem jak zmieniają się światła i wiem czy warto się do nich spieszyć. Wiem również gdzie stoją fotoradary i jakoś nie mam ochoty mieć tak cennych zdjęć :D. Są sytuacje, gdy się gdzieś spieszę, ale czym innym jest konieczność, a czym innym bezsensowna brawura.

Gość stary mechanior
widzisz misio. Ja też brawurowo nie jeżdżę. I też w moim mieście wiem jak się zapalają i gasną światła. I dla tego wkurza mnie takie ruszanie. Zamiast przejechać ma 50 aut, przejeżdża 20.

Ale Tobie chodzi o ruszanie benzyniaków o małej pojemności. One MUSZĄ być żyłowane, przy każdym ruszeniu spod świateł. Wiem, bo jeździłem kiedyś PEUGEOT-em PARTNEREM z silnikiem 1,1. Nawet TRUCK-a nie musiałem wprowadzać na tak wysokie obroty :(. Tak swoją drogą, to pamiętam jaki byłem zaskoczony, gdy pierwszy raz prowadziłem TRUCK-a z silnikiem diesla :D. Ja zdejmuję nogę z gazu, a on... dalej jedzie tak samo :D :D :D. Ale spalanie tego silnika było całkiem rozsądne. Teraz to się tylko wkurzam w Sprinterze. Fotel jest na poduszkach i cały czas mam wrażenie, że z niego wypadnę :(. Tak samo w nowym Citroenie Berlingo. Kumpel ma kubełkowe fotele i przy moich szerokich plecach nie mam szans dotknąć kręgosłupem płaszczyzny fotela, a przecież Francuzi takimi chudzinami wcale nie są :(.

Gość spary mechanior
niewiem. Ja mam chyba uczulenie na francuzy. Tak jak inni myślą o iveco. Sam jeżdżę kontenerem z dubelt kabiną. I przez 5 lat, jak go mam to oprócz systematycznej wymiany rozrządk, do silnika nie zaglądam. Szkoda tylko że skrzynia piątka. 350 tys. przebiegu i chodzi jak żyleta. No ale na mieście 15 litrów pożre

Przejedź się kiedyś nowym RENAULT MASTEREM :D. Cholernie wygodny, zrywny i ładowny. Znajomi mają je na stanie. Podobno w jeździe krótka trasa/miasto schodzą nawet do 10l/100km. Ale komfort jazdy jest bez porównania do innych wozów. Kiedyś jechałem Iveco z napędem 4x4, ale tam była jakaś dziwaczna skrzynia biegów :(.

Gość stary mechanior
zgadza się. Te skrzynie mają taki układ jak w mercedesach np.308. Zazwyczaj jedynki nieużywam więc lewarek do przodu i jadę. No chyba że mam ze 3 tony na pace i ruszam pod górkę, albo po oranym

Gość gość
znalazłam! kupię megankę I hatchback, w mieście pali 6 l i jest tania :) i duża :)

Gość gość
gdy wsiadałem do Daihatsu Cuore myslałem ze bedzie straszna powolna flegmatyczna i tu jak przydusiłem to asfalt zerwałem i pisk opon poszedł a kupiłem sobie forda fieste 6 za 10 tys rok 2007 30 tys na liczniku oczywiscie z niemiec walnieta klapa i uszkodzony skraplacz za przekrecenie licznika w niemczech grozi kryminał 8 lat wiezienia nawet za przykręcenie tablice rejestracyjna do innego samochodu dostał znajomy 20tys euro kary

Gość gość
i jkak wsiadłem do tej fiesty myślałem ze będzie miała takiego samego kopa jak ford ka 37 kw lub większego bo fiesta ma 44kw a ma do setki 20 s

Gość gość
już wiem fiesta waży 1117 kg ford ka wazy962 kg

Gość gość
Swojego czasu zrywałem asfalt 40-konną Corsą. W chłodne dni potrafiła nawet "zapiszczeć" przy zmianie 1 na 2.:D Mimo tego nie jechało to w ogóle, dostawałem baty od kopcących na czarno, 2,5 raza cięższych dostawczaków. :) Wyprzedzenie autobusu musiałem planować z kilkuminutowym wyprzedzeniem. Poniosło Cię. :)

Gość gość
Daihatsu Cuore ma moc 55 kw a silnik 1 litrowy waga 720 a ford fiesta z silnikiem 1.3 to też muszę sie zastanawiać czy wyprzedzać a jak to robię to na 3 wyprzedzam

Gość gość
man on the moon cierpisz na bezsenność? to tak jak ja :)

Gość gość
hulajnoge masz man ty mitomanie piertolony :D