Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćOlkaaa

samochód, pytanie do znających się

Polecane posty

Gość gośćOlkaaa

Jeżeli kupię samochód za 2,5-3 tys to są szanse ze nim trochę pojeżdżę? czy będę miała ciągłe naprawy i wizyty u mechanika? Pilnie potrzebuję samochód a nie mam w tej chwili więcej pieniędzy

jak trafi Ci się okazja i kupisz seitka od jakiegoś dziadka, który zrobił w życiu 20 tysi a auto stało w garażu, może będzie dobrze.

Gość gośćOlkaaa
własnie tak myślę że z reguły to są szroty, niestety nie mam też czasu za dużo na szukanie

Gość gość
Jasne, tylko wybierz dobre aut(k)o. Np. Micra, jest może niezbyt piękna, ale za to niezniszczalna. :)

Gość gośćOlkaaa
a peugot 206? znalazłam z 98 roku za 2,5 tys. 16 lat to chyba juz duzo jak na takie auto?

Gość gość
Dolicz do tego 200 zł na sprawdzenie u mechanika i możesz zaryzykować :P W necie znalazłaś? Daj link.

Gość gość
:)to bardzo dziwna sytuacja z tym samochodem ale mozna to sobie ulozyc czy cos no 555 www.youtube.com/watch?v=zgyg57mqRiM

Jak szukasz serio okazji, nie szukaj w sieci, tylko w prasie regionalnej. Dziadek nie wstawi ogłoszenia w internecie, bo nie zna, albo nie ufa. Poza tym mniej ludzi tam szuka. W sieci jak jest okazja, idzie błyskawicznie.

Gość gośćOlkaaa
Nie w sieci, tylko gość obok mojej pracy handluje takim autami starymi i tanimi. W piątek zajechałam i ten pegout wydał mi się najbardziej sensowny do tego z gazem

Gość gośćOlkaaa
W prasie lokalnej przeglądam ale na razie na nic nie trafiłam, a potrzebuję samochodu na już

Gość gość
jestem zdesperowana i musiałabym tym samochodem pojeździć przynajmniej rok

Gość gość
ja na twoim miejscu poszukałabym jakiegoś fiata np seicento

Też pisałem o seitku. Naszło mnie jeszcze, że kumpel miał już przechodzoną mazdę 323 i sobie chwalił, ale na ile mu się trafiło, a na ile to dobre auto - nie wiem. W każdym razie powinno coś być w Twoim przedziale cenowym.

Gość gośćOlkaaa
a seicento dlaczego? i jak z ewentualnymi kosztami napraw, tanie są części?

Gość gość
hej skąd jesteś bo sie tym zajmuje moze coś będe miał ? :)

Gość gośćOlkaaa
z podlaskiego

Gość gość
nie to za daleko aby po takie tanie auto jechać, ale mam seika za 1700 zeta i forda ka za 2 tysie :P ale zachodnio-pomorkie

Gość gośćOlkaaa
trochę daleko, 700 km :)

Gość gość
słuchaj jak chcesz pojeździć rok kup coś mało popularnego a w miare dobrego ja polecam np. lancie ypsilon dobre to, brzydkie ale nie rdzewieje i przez to, że mało popularne kosztuje grosze, ford ka wiadomo rdza, seiko to samo, peugeot 206 ma z tyłu belke jak ci sie posypie to 1,5 zł naprawa zobacz czy nie siedzi za nisko jak siedzi nie ma co sie ładować bo roku to nie pojeździ napewno.

Gość gośćOlkaaa
ale im bardziej auto popularne tym części więcej i są tańsze, tak mi się wydaje ale może jestem w błędzie

Gość gość
czesci droższe bo częściej schodzą i większe marże

Gość gość
a ja dalej polecam seicento bo sama jeżdziłam i nigdy mnie nie zawiódł a jak zechciałam go sprzedać po 6 latach to za 1990,00 zl poszedł po tygodniu :) a i jaka wygoda przy parkowaniu w mieście ;) jedyny minus był taki, że w mieście palił 7l na 100 km. Z naprawami też nie było większych jazd. pełno zamienników a ogarnięty chłopak jest w stanie samodzielnie wszystko wkręcić i wykręcić więc wizyty u mechanika też potencjalnie mogą odpaść ;)

Gość gość
pomyślę o tym seicento, muszę sprawdzić jaki rocznik mogę kupić w tej cenie