Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Agresywne zabawy dziecka,jak reagowac

Polecane posty

Gość gość

Co robicie gdzy dziecko takie już trochę większe paskudnie się bawi? tzn ono traktuje to jako zabawe ,ale ine osoby już ie Bo podbiega i uderza reką w plecy, pociągnie za wlosy i się smieje Nie robi tego z nerwami tylko z głupawką. To nie ejst ani fajne, ani zabawne, wręcz drażniące Co robic? na kazde skarceie dziecko jest rozżalone ,ze przecież ono zartowalo i się bawilo, a nie robiło tego z nerwami, czy z zlosci tylko w zabawie Już nie wiem jak dotrzeć Wczoraj mojego męża podczas wpolnych wyglupow tak pociągała za ucho podczas głupawki ,ze mu naderwała i myślałam ,ze on sam jej przyleje Nienawidzę jej takich zabaw Jak reagować? Ona wie ze to boli ,ale nie kontroluje swoich glupawek ,kiedy wariacja jej się wlaczy Mi jak ostatnio jak w plecy przywaliła ręka ,kiedy przyszla do domu z podowrka a jak kucałam z okrzykiem CZESC i baach w plery to aż się zakrztusiłam

Gość gość
Witam a w jakim wieku twoja pociecha? Moj podobnie reaguje myślałam ze jestem sama,tłumacze bez przerwy,ze mnie lub kogos to boli i ze nie będziemy sie tak bawić,daje ostrzeżenia do trzech( juz rozumie ta zasadę),jesli nie posłucha wtedy dajemy karę,przykre bo serce sie kraja ale trzeba byc konsekwentnym.Zdarza mu sie czasami ale jest o niebo lepiej

Gość gość
To nic nie daje , bo ona nie robi tego w nerwach , tylko wtedy ma ubaw po pachy, geba jej się szczerzy i wtedy np. walnie , pociągnie, uszczypnie ,a to nie male dzidzi ,bo już do szkoły chodzi i ma trochę sily

Gość gość
Zwracać uwagę i natychmiast przerywać zabawe. Pozatym ktos jej musiał takie zabawy pokazać i nie reagowalas od poczatku. Teraz to tylko musisz jej tłumaczyć że to boli i natychmiast kazac się uspokoic jak wpada w glupawke. Napewno nie oddawać jak ktoś radzi ani nie bić bo agresja rodzi agresje.

Gość gość
ide pogonić spac bo jeszcze slysze ,ze wariue a jutro już szkola

Gość gość
:)to bardzo dziwna sytuacja z tym dzieciakiem no ale mozna to sobie ulozyc czy cos no 555 www.youtube.com/watch?v=zgyg57mqRiM

Gość gość
Haha moj maz tez tak robi a ma juz po 40stce... Takiemu to wytlumacz :-)

Gość gość
ucho naderwala? faktycznie ma sporo siły. a jak reagowac? oddac do adopcji.