Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nutsen

Szczyt śluzu za mną, BRAK SKOKU TEMPERATURY

Polecane posty

Gość Nutsen

Czy jest tu ktoś, kto zna się na NPR bardziej niż ogólnikowo? Będę wdzięczna za pomoc i każdą merytoryczną odpowiedź. Zaczęłam stosować NPR, ponieważ od roku bezskutecznie staramy się z mężem o dziecko (mamy już dwójkę, więc nie jesteśmy niepłodni). Poczytałam o metodach określania płodności - w dniach płodnych szyjka powinna być miękka i wysoko a śluz wodnisty bądź rozciągliwy. Potem śluz mętnieje, temperatura skacze i wkraczamy w fazę lutealną. Tyle teorii, bo w praktyce wygląda to u mnie nieco inaczej. Śluz - wodnisty w środę, rozciągliwy w czwartek i piątek. Sobota i niedziela (a także dziś) jest przezroczysto-białawy z białymi grudkami. Szyjka macicy - od środy przez cały czas wysoko, z czego "średnia" (nawet nie "miękka") była w czwartek i piątek. Od soboty już bezapelacyjnie twarda. A skoku temperatury jak nie było tak nie ma. Od początku cyklu waha się między 36,2-36,3 i nic się tu nie zmienia.

Gość Nutsen
Nie wiem czemu "obcięło" mi wypowiedź. Pytanie brzmi - czy to już po dniach płodnych, czy one trwają? Co z tym brakiem skoku temperatury, czy to coś niedobrego z poziomem progesteronu?

Gość gość
Właśnie dlatego się cieszę że mam komputer cyklu. Sama bałabym się interpretować temperaturę i śluz w obawie że coś pomylę, albo że będzie za dużo niejasności

bez skoku temperatury nie ma owulacji. albo jeszxze przyjdzie, albo ten cykl jest bezowulacyjny.

Gość gość
też myślałam o komputerze cyklu ale cena mnie odstraszyła. Prawie 2 tys

Gość gość
a nie prosciej pojsc do ginekologa na monitoring cyklu. od razu sprawdzi czy endometrium dobrze przyrasta. ja z npr mialam odwrotna sytaucje, bo zaszlam w ciaze w 5 dzien wyzszych temp. co wedlug tej metody jest czasem 100% nieplodnosci. chcesz zajsc w ciaze to idz do lekarza. na te naturalne sposoby szkoda czasu.