Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gdusia999

Co zrobić,aby nie dopuścić do sprzedania domu

Polecane posty

Witam, mam taki problem:Rodzice mojego chłopaka rozwodzą się..Łączy ich duży dom oraz spora działka.Rodzice są prawnie właścicielami natomiast mieszkająca z nimi babcia jest głównym "sponsorem" tego domu. Włożyła w budowę tego domu dwa swoje M3 oraz 6 lat ciężkiej pracy za granicą. Moje pytanie jest takie czy chłopak jest w stanie nie dopuścić do takiej sytuacji,aby rodzice sprzedali dom bez zgody babci?

Gość gość
ale co cie to w ogole interesuje bo nie rozumiem, nawet żoną nie jesteś, jesteś tylko panną do dymania więc po co sie wpieprzasz w to czy rodzice chlopaka sprzedadzą dom, co cie to w ogole obchodzi?

Nie radzę mieszać się do nie swoich spraw.To jest sprawa rodzinna, oni wiedzą doskonale jak postępować? Nie jesteś spokrewniona to po co się wpierniczasz w nie swoje sprawy?!😡

To żałosne,że osoby(niektóre) wypowiadające się na tematy,o których nie mają pojęcia(jedyne to co ich zainteresowało to,to żeby komuś ubliżyć) zawsze muszą wepchać swój mało inteligentny komentarz,po to,aby poczuć się może bardziej pewnie??haha żal mi takich ludzi.Żeby odpowiadać na pytania należy najpierw mieć coś w głowie. W pytaniu nie chodziło o to,aby doradzać mi (dziewczynie)tylko chłopakowi...więc jeżeli jesteście tacy tępi to zachowajcie takie komentarze dla siebie...Ubolewam nad Waszym "czytaniem ze zrozumieniem".Sensem jest pytanie a nie kto opisał sytuacje!!

Gość gość
acha rozumiem umyśliłaś sobie że zamieszkasz na hacjendzie ze swoim księciem ale niestety rodzice też muszą gdzieś mieszkać a żeby mieszkać muszą mieć kasę na swoje lokum to co że babka dała kasę ale dom jest na kogo innego i po rozwodzie dzieli się na pół pewnie teść twój znalazł sobie lachona który chce mieć gniazdko ze swoim dziadem dla twojego teścia pierwszeństwo ma kochanka a nie synuś i ty

Gość gość
Kto jest właścicielem w akcie notarialnym, czy babcia ma jakieś prawa do tego domu? Czy jest zapis "dożycia"?

Gość gość
poleciała na chłopaka bo jego rodzice mają dom :D

Gość gość
Dokładnie co jest a akcie notarialnym i czy jest kwestia Służebności osobistej. To podstawa.

Gość gość
No ale rodzice chcą babcię wywalić na bruk?Przecież jak sprzedadzą dom, to i dla babci jakieś miejsce chyba mają? Babcia nie chce sprzedaży tego domu, bo nie będzie miała gdzie mieszkać?

Gość gość
Chłopak jest pełnoletni, ma meldunek w tym domu?

Gość gość
Podstawowe pytanie, co jest napisane w akcie notarialnym, bez tego odpowiedzi po prostu nie ma!

Gość gość
Widzę, ze ludzie na forum są „bardzo życzliwi”. Najlepiej to dowiedzcie się co jest w akcie notarialnym, a później skonsultujcie się z prawnikiem. Proponuję skorzystać z bezpłatnej e-porady w kancelarii Krakowiński http://www.adwokat-lodz.eu/e-porada/

Gość gość
to jest dom RODZICÓW twojego chłopaka i nic mu do tego jak rodzice będą się nim dzielić jak twój chłopak sam dorobi się własnego domu to będzie sobie wtedy rządził

Babcia włożyła w to całe swoje życie łącznie z dwoma mieszkaniami i 10 letnią pracą za granicą...Córka i zięć nie mają w planach podzielić się z babcią pieniędzmi ani wziąć ze sobą..Nie jestem z nią spokrewniona..i co z tego?to znaczy że mam patrzeć obojętnie jak starsza kobieta się zamartwia i zostanie wkońcu na bruku...?ci którzy wypisujecie takie bzdury puknijcie się w ten GŁUPI ŁEB,wasz iloraz inteligencji jest równy "0"!! Najpierw przeczytaj ze zrozumieniem zadane pytanie a potem oceniaj GŁĄBIE (bo inaczej was nazwać nie umiem)!!

Gość gość
Nie ma takiej opcji żeby babcia mogła zablokować prawnie sprzedaż domu.

Gość gość
dom jest osoby na której ziemi jest wybudowany. kto jest właścicielem ziemi?

Gość gość
babcia ma jakieś rachunki na siebie dotyczące tego domu? Babci czym prędzej powinna udać się do prawnika by dobrze jej doradził co powinna zrobić i jak zabezpieczyć swój dalszy byt, może wystąpić o alimenty na siebie.

Gość gość
Moje pytanie jest takie czy chłopak jest w stanie nie dopuścić do takiej sytuacji,aby rodzice sprzedali dom bez zgody babci? X Nie ma takiej opcji. Właścicielami są rodzice, babcia nawet jeśli dała kasę, to nie ma żadnych praw. Inna kwestia... przecież to jest czyjaś matka, wywalą ją na bruk?

Gość gość
myślę,że dobry adwokat czy prawnik byłby tu jednak pomocą i to sporą. wiem, bo moja przyjaciółka miała podobne historie z parogodzinnym domem i była u www.kancelaria-mrozek.pl - fakt, to nie są sprawy, które mozna załatwić w godzinę,ale udało się dobrze ją zakończyć, mimo wszystko.

Gość gość
babcia musi udowodnic ze włozyła w ten dom swoje pieniadze i te pieniadze bedzie musiała dostac z powrotem

Gość gość
Warto skorzystać z porady prawnika w tej sprawie. Ja jak miałam problemy spadkowe to skorzystałam z pomocy http://www.adwokat-jaworzno.com.pl/ i wspólnie próbować znaleźć rozwiązanie tego rozwiązania.

Gość gość
głupie prowo założone nieudolnie by wkleić reklamę kancelarii żałosne

Gość gość
Jezeli babcia nie jest dopisana jako wlasciciel domu to mogla nawet ten dom kupic a i tak nic jej sie nie nalezy i nie ma prawa zablokowac sprzedazy. Trzeba myslec i stawiac warunek, ja finansuje ale za to mam figurowac jak wspolwlasciciel. Licze ze ta babcia miala na tyle rozumu w glowie by sie zabezpieczyc i ma zapis ze sprzedala swoje mieszkanie i za to maja jej dac wikt i opierunek do smierci.

Gość gość
Jeśli potrzebujesz szczegółowych informacji to myślę, że porada prawna u adwokata będzie w tym wypadku najlepszym rozwiązaniem. Ja szczerze polecam Ci kontakt z http://www.kancelariakufieta.pl/