Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie zameldowani lokatorzy

Polecane posty

Gość gość

Od pięciu lat wynajmuję mieszkanie małżeństwu i dwójce ich dzieci. Dzisiaj minął termin umowy. Niestety nie opuścili oni mieszkania i czuję, że będę miała z nimi problem. Dodam, że nie są oni zameldowani, ale odprowadzam comiesięczny podatek. Co mogę zrobić? Mogę po prostu wejść do mieszkania i ich wyrzucić? Jakie mam prawa? Słyszałam, że w okresie jesienno- zimowym nie wolno nikogo wyrzucać, więc tym bardziej zależy mi na czasie.

Gość gość
nie znam sie

Gość gość
Oficjalnie i zgodnie z prawem - nie możesz wejść, nawet jeśli to twoje mieszkanie. Ale też prawnie nie możesz ich wywalić - mają dzieci i podlegają ochronie praw lokatorów, nawet jeśli skonczyła im się umowa. Nieoficjalnie - jak chcesz sprawę szybko i skutecznie załatwić - niestety musisz temat rozwiązać siłowo. Inaczej spedzisz parę lat w sądzie, ponosząc znaczne koszty żeby odzyskać swoje.

Gość gość
Oficjalnie i zgodnie z prawem - nie możesz wejść, nawet jeśli to twoje mieszkanie. Ale też prawnie nie możesz ich wywalić - mają dzieci i podlegają ochronie praw lokatorów, nawet jeśli skonczyła im się umowa. Nieoficjalnie - jak chcesz sprawę szybko i skutecznie załatwić - niestety musisz temat rozwiązać siłowo. Inaczej spedzisz parę lat w sądzie, ponosząc znaczne koszty żeby odzyskać swoje.

Mnie sie wydaje, ze mozesz tam wejsc i rządzic, bo jestes u siebie. Teraz masz dzikich lokatorów w swojej wlasnosci. Wezwij policje, bo ktos jest w twoim mieszkaniu, w zakladzie energetyki odetnij czasowo prąd,w gazownictwie gaz , zröb im niewygody, szybko sie wyniosą. :dz tez do kompetentnego prawnika. Powodzenia!

Gość gość
wypierolic darmozjadow na zbity pysk

Powiem Ci tak- może być ciężko. Rozmawiałaś z nimi? Powiedzieli kiedy chcą się wynieść?

Gość gość
ale przecież kalendarzowo mamy lato :P

Gość gość
Przykro mi, ale jak odetniesz im gaz to oni mogę u innego dostawcy sobie podłączyć. Nie trzeba mieć żadnego aktu własności...Nic im nie możesz zrobić w świetle praca, a w świetle nieprawa wiele i skutecznie. Pamietaj-uczciwi 2 razy tracą!!!

Gość gość
PROWOKACJA X x x X X x x 4/10

Gość gość
ale zakład energetyczny i gazownia nie są tacy glupi aby zawierac umowy z jakimiś cwaniaczkami co nie płacą Moga co najwyżej zainstalowac liczniki przedpłatowe A co do meritum spawy to najlepiej przyjśc do tego mieszkania w towarzystwie silnych mężczyzn i dac ćwokom do zrozumienia że mają się szybko wynosić. To skutkuje!