Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polaczkowi nie spodobała się reklama Old Spice i doniósł do Rady Etyki Reklamy

Polecane posty

Gość gość

Wielokrotnie nagradzaną (m.in. nagrodą Emmy) reklamę Old Spice'a, w której model Isaiah Mustafa odgrywa rolę idealnego mężczyzny, zaskarżył do Rady Etyki Reklamy zdenerwowany telewidz. "Jestem zniesmaczony reklamą Old Spice, która ukazuje dobrze zbudowanego mężczyznę, który mówi, żeby kobieta spojrzała na niego i na swojego mężczyznę (...) Reklama skierowana tylko i wyłącznie do kobiet poniżająca ich mężów, mężczyzn natomiast wpędza w kompleksy i buduje tylko i wyłącznie frustrację. (...) Reklama ta poniża obraża i wpędza w kompleksy normalnych mężczyzn ciężko pracujących na rodzinę i niemających czasu na siłownię" - napisał w uzasadnieniu skargi skierowanej do Rady. Przedstawiciel produkującego dezodoranty Old Spice koncernu Procter and Gamble DS oświadczył, że reklama była celowo prowokacyjna, a bohater - pewny siebie, bezczelny, nawet arogancki. Reklama w założeniu firmy powinna być traktowana z przymrużeniem oka.

Gość gość
polscy faceci to dno

mnie też parę reklam oburza między innymi reklama żabki gdzie jest piosenka na melodię patriotyczną, wkurza mnie to jak cholera i obraża moje uczucia...i dziwię się, że tylko moje i nikt tego nie zaskarżył...

Gość gość
jestem kobietą i mnie ta reklama Old Spice po prostu obrzydza zakazałam mężowi kupowania tego produktu, nie chcę aby kojarzył mi się z tym obrzydliwym Murzynem

Gość gość
A co, twój mąż to pijak z brzuchem piwnym i zje'baną mordą co ?

Gość gość
Żaden najpiękniej zbudowany mężczyzna nie zmieni tego, że użytownik tych produktów capi starym dziadem, kapelusznikiem i tico-skodziarzem.