Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przepisanie mieszkania

Polecane posty

Gość gość

Moja mama w niedalekiej przyszlosci przepisze na mnie mieszkanie ADM-owskie, w ktorym mieszka sama. W zasadzie to ja za nie zaplace, mam odlozone pieniadze, ktore sa i byly moje. Moj maz sie nie dokladal, niczego tez nie utracil kosztem ''oszczedzania'', poniewaz otrzymalam je od ojca kilka lat temu zanim wzielismy slub. Intercyzy nie podpisalismy. Moja mama bedzie tam mieszkac do smierci i z tego co wiem, dopiero po 5 latach moglabym ewentualnie jako juz wlasciciel np. sprzedac ( za zgoda matki oczywiscie). Moje pytanie dotyczy meza, czy w razie naszego nie daj Boze rozstania, bedzie mial jakiekolwiek prawa do tego mieszkania?

Gość gość
Nie. Nie będzie miał. Mała cwaniaro!

Gość gość
mieszkanie adm-owskie, to mieszkanie adm-owskie, ani twoje, ani matki, ani męża

Gość gość
jak go zameldujesz, to moze mieszkać do śmierci i nikt go nie ruszy mimo, że będzie twoje mieszkanie

Gość gość
Mieszkanie ADM-owskie mozna wykupic. Mam od nich decyzje oraz kosztorys, wycene jak kto woli. Na razie rzeczywiscie jest jeszcze ADM-owskie...do konca roku mysle.

Gość gość
jeszcze nie wykupiłaś, więc zrób rozdzielność majątkową z mężem a potem wykup i nie będzie problemu

Gość gość
tez mi się zdaje, że po tym nie powinno byc już problemów.

Gość gość
tez mysle, ze to wszystko zalezy od tego czy będzie zameldowany. A z resztą możesz zrobić umową majątkową małżeńską, żeby się zabezpieczyć. Ja tak zrobiłam, bo nasze malzesntwo nie było do końca szczęśliwe i rzeczywiście się rozstaliśmy. W tym notariacie pomogli mi uregulować takie kwestie http://rgkancelaria.pl/.