Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przykro jakoś

Przyjechał do mnie syn i ...

Polecane posty

Gość przykro jakoś

zapytałam czy zje obiad bo ugotowałam więcej . zgodził sie chętnie i wsunął tyle jedzenia ,że aż sie zdziwiłam . Zażartowałam coś w stylu " ależ wygłodniały byłeś ..." a on do mnie ze smętną miną " a żeby mama wiedziała " . Syn jest żonaty , mają dwoje dzieci ,synowa pracuje tylko w weekendy na jakiś zastępstwach ... Ja wiem ,ze teraz mlodzi inaczej zyją , oboje pracuja , obje wychowują i opiekują sie dziećmi ale ....

Gość przykro jakoś
Wiem ,że syn coś tam gotuje bo synowa nawet go chwaliła ale sam mi w końcu powiedział ,ze zanim przyjdzie z pracy to chcaialby coś zjeść i iść na budowę domu a jak zacznie robić jedzenie ...a synowa przecież na budowę nie pójdzie pracować . Tak się zastanawiam czy moja mlodość rzeczywiście była taka uciemiężona bo uważałam za swój obowiąek gotować dla swojego męza ?

Gość gość
Inne czasy i inaczej teraz zyja mlodzi.Zastanawiam sie tylko,czemu nie pogada z zona-jesli jest glodny,ze chce cos zjesc konkretnego,skoro zaiwania na 2etaty?od czego w koncu jest komunikacja slowna?Zona z ksiezyca spadla?Nie wie,ze obiad,to podstawa posilku po ciezkim dniu?

Gość gość
po pierwsze i ostatnie, zostaw to i się nawet nie próbuj wtrącać ani komentować, jak jest głodny to sobie kupi bułki przynajmniej Ciebie będzie doceniał

nie wyobrażam sobie nie ugotować obiadu dla męża.Byc moze syn akurat tylko w tym dniu był taki głodny,bo nie wierzę że żona codziennie zawala obowiązki domowe,a obiad to podstawa.

Gość gość
jesu, chłop głodny i zaraz jaka synowa niedobra weźcie się matki synów pier/dol/nijcie w łeb sprawdź czy ma draskę w majtkach, jak będzie to synowa niedobra

Gość gość
do gosc powyzej-sam/a sie walnij w leb,zebys zrozumial/a tekst.Autorka nie napisala ,ze zla synowa,tylko probuje wyjasnic obawy.Jak nie rozumiesz tekstu czytanego to sobie na magnetofon nagraj i potem odsluchaj,moze zrozumiesz sedno:D:D

Gość gość
ty wyżej - magnetofony juz dawno odeszły do historii :)

Gość przykro jakoś
za minimalna pensję nie pracuje , ale narobić sie musi . Do tego budowa bo pieniędzy mało ,więc co może robi sam . Chłopak nie jest mały i saam wiem ile potrafi zjeść ale i też siłę do pracy mieć musi . To nie p ierwszy raz już było ale dziś mi dopiero tak powiedział . Sama nie wiem co robić i czy w ogóle co robić .

Gość przykro jakoś
a synowa nie jest zła :) tylko ostatnio coś takie gadki feministyczne zaczęła puszczać , że na początku myślałam , że to takie żarty ale jak widać nie do końca to zarty .

Gość gość
wytargaj synową za włosy

Gość thl
no to zapraszaj syna częściej ma obiad to chyba jedyna rada,bo nic dobrego w trącanie nie wyjdzie

Gość gość
ja mam kolege na którego jak sie zona wkurzy to mu potrafi kilka tygodni nie gotowac obiadu,ona w ogóle jędza straszna no ale po co sie chłop żenił

Gość gość
tyle że przed slubem to każda dobra

Gość gość
to co synowa je z dziećmi ? czekają aż mąż/ojciec wróci z pracy i stanie przy garach czy przynosi jakieś gotowce?