Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proszę o szczere rady w sprawie domu

Polecane posty

Gość gość

Jestem na etapie wybierania projektu domu. Zastanawiam się nad wieloma projektami, ale jeden poprzez swoją funkcjonalność strasznie przypadł mi do gustu. Co sądzicie: http://firmament.com.pl/portfolio?id=12 mój mąż jest dość średnio nastawiony na akurat ten projekt dlatego tak bardzo liczę na Waszą pomoc. Ile bym tu nie pisała, zawsze otrzymuję odpowiedzi, więc i tym razem o nie proszę :)

Gość gość
my w nim mieszkać nie będziemy :O jeśli przypadł ci do gustu to kup ten projekt i tyle :O

Gość gość
Ale na tej stronie jest m.in. projekt obory ;) Faktycznie funkcjonalna.

Gość gość
dzięki wielkie za pomoc. najwidoczniej nie trafiłam na ludzi którzy faktycznie chcą udzielić rady

Gość gość
otworzyłam ta strone sa jakies rysunki ale nie ma planu srodka domu ?? ..pierwsze zdjecia domu na tej sronie to takie dziwne duzy , wogóle nie modny i nieładny ....jest taka masa domow ..dlaczego taki fikusny ci sie podoba ??? Jesli chodzi o doradzanie ja mam dom 160 tyćke zaduzy 140- 150 to jest ok dla 4 osobowej rodziny ..mam dwa pokoje syppialnia i pokoj syna zaduze tzn. nie sa bardzo duze ale po te 5 m2 jak by były miejsze to było by ok ..reszte mam taka jaka chciałam mieć.

Gość gość
W sumie masz racje. Nie potrzeba mieć aż tylu metrów kwadratowych. Podoba mi się fikuśny i chcę wykonać projekt akurat tej firmy stąd mój wybór. Nie chcę rzeczy oklepanych, taka jestem ;)

Gość gość
Do budowy domu mieliśmy architekta.Nie lepiej skorzystać z pomocy profesjonalisty? Na forum niczego konkretnego nie dowiesz się przecież.Zadziwiasz mnie tym pytaniem

Gość gość
kobieto jak cchesz zeby ci ktos doradził to wrzuc konkretny projekt a nie całą strone z masą róznych, skad mamy wiedziec o który ci chodzi? a ty od razu zarzucasz ze nikt nie chce ci pomoc

Gość gość
Ta strona tak działa niestety, nie da się wrzucić konkretnego projektu

Gość gość
no to czego oczekujesz skoro nie wiemy co bierzeszp od uwage lub co wybrałas? jak mamy doradzic?

Gość gość
a jakaś nazwa?

Wybór projektu to dziesiątki godzin ciężkiej pracy :) Zawsze po wyborze jakiegoś pojawia się pytanie a może jednak inny i tak w kółko. Mi osobiście podobają się domy parterowe coś na wzór http://www.archeton.pl/projekt-domu-zuczek_745_opisogolny Ewentualnie z użytkowym poddaszem. Nigdy nie zdecydowałabym się na zakup domu piętrowego, bo po co komu taki kolos. Dzieciaki i tak jak dorosną to się wyprowadzą a kto potem będzie to sprzątał :)

Gość gość
nie zapomnij o pralce w kuchni

Gość prawictwo pospolite 125
to co autorka wystawiła nie jest tanie w budowie ze względu na jak to nazwaliście - fikusne kształty `` Nie wiem jaką ma powierzchnie .. Poza tym dom ma sie jej podobac nie nam .. Jeżeli ma pieniadze na jego wybudowanie, to dlaczego nie ? Koszt to będzie minimum 500 tys zł .. Jesli ma 140 m2 Bo powierzchni niestety nie znam

Gość gość
no nie wiem... dla mnie chyba wygodniejsza opcją wydaje się korzystanie z rynku wtórnego i pomocy biur nieruchomości takich jak np tutaj - http://www.brokernieruchomosci.pl wygodniej to i szybciej niz czekać na ukończenie budowy ;)

Gość gość
Całkiem ciekawy projekt, pytanie tylko czy masz już działkę na której masz zamiar zrealizować ten projekt? Ja trochę jeszcze poszukuje po agencjach nieruchomości takich jak www.a-b-s.pl i zastanawiam się czy warto jednak budować czy nie kupić czegoś gotowego.