Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Żebrak materialista

Iść na wesele, czy nie iść ? Oto jest pytanie.

Polecane posty

Gość Żebrak materialista

Dostaliśmy zaproszenie (imienne) na wesele kuzynki mojej dziewczyny. Nie mam ochoty tam iść, bo to ludzie nie z mojej półki. Już raz byliśmy na takim party, gdzie jakiś nawiedzony filantrop wymyślił zrzutkę na jakieś tam cele charytatywne. Ludzie wrzucali po stówie do kapelusika a mnie krew zalewała. Dla mnie to kupa forsy. Na drugi dzień oddała mi kasę i obiecała, że już więcej mnie na taką imprezę nie zaciągnie, bo zrozumiała, jak źle się w takim towarzystwie czuję. Teraz jednak jest coś innego, jak twierdzi, bo to rodzina, zaproszenia imienne, że nie mogę jej tego zrobić. No właśnie: Mogę czy nie mogę ? Pójść i czuć się jak piąte koło u wozu, czy postawić na swoim ?

Gość gość
Idziesz na wesele i żal ci 100zł dać? sknera i tyle. Dziwie się że ta dziewczyna jeszcze z tobą jest

Gość gość
Stanie Ci coś jak z nią pójdziesz na te kilka godzin? Jak Ty byś się czuł na jej miejscu gdyby to ona nie chciała iść na ślub Twojego kuzyna bo jest towarzystwem "z innej półki" ?

Ja bym zaczela od tego, czy to jakas bliska twojej dziewczynie osoba. Jesli ona chce isc, bo z kuzynka duzo ja wiaze, poszlabym, ale jesli nie rozmawialy od pietnastu lat, raczej nie.

Gość Żebrak materialista
Rówieśniczka i jest OK. Do niej nic nie mam. Dostaję tylko palpitacji jajec na myśl, że tam obsługa będzie w lepszych garniakach niż na jaki mnie stać. Już chyba lepiej by było, gdybym poszedł w adasiach, jeansach i t-shirtcie. Wiem, jaką się uwagę zwraca w tych sferach na każdy szczegół, krawat, spinki, butonierka itd. Zbiera mi się na odruchy wymiotne.

Gość gość
To nie idz i nie zawracaj d**y dziewczynie i ludziom.

Gość Żebrak materialista
Też chyba pójdę, ale tylko ze względu na nią. W komunie życie było pod tym wzlędem dużo prostsze. Wszyscy równi, jednakowo ubrani, jednakowe samochody, te same kartki na żywność …

Pal licho komune, jak masz dobrze ustawione w glowie, to jest jeszcze lepiej, bo masz to, co sam chcesz, a nie dobro ogolu. Tylko trzeba miec odwage byc soba i sie niczym nie przejmowac i nieczego nie wstydzic. Wtedy do kapelusika wrzucasz kartke z napisem 'jak sie dorobie, dam dwie stowy' i pogwizdujac odchodzisz w swoja strone ;)

Gość Żebrak materialista
Super pomysł ! Dzięki !

Facet z takim nastawieniem to dopiero musi byc slodziak, wiem, ze dziewczynie latwiej, usmiechnac sie uroczo i powiedziec, ze nic mi nie zostalo po wacikach ;) Ludzie maja teraz straszne ambicje we wszystkim byc najlepsi, a czasem wlasnie lepiej postac z boku.

Gość Żebrak materialista
Bogu dziękuję, że moja rozumie, co to znaczy nie być przy kasie, że nie każde drzwi stoją otworem, że trzeba z czegoś zrezygnować. Czasami zdarzają się cuda.

Gość gość
No daj spokoj, to juz nawet stowki nie masz zeby dac na weselu?

Mam podobnie, z tym, ze jego rodzina tez jest jak najbardziej w porzadku, wiec ja w ogole takich problemow nie mam.

Gość Żebrak materialista
Na jej rodziców też nie mogę narzekać. A z tą stówką to jest tak; dla nich ona prawdopodobnie nie ma wartości nawet grosika leżącego na chodniku, po którego pewnie i ja bym się nie schylił. Więc po co mam sobie wypruwać żyły ?

No to sobie nie wypruwaj. Ty masz swoja opinie o nich, oni maja swoja o tobie, nikomu sie krzywda nie dzieje. P.S. Zawsze podnosze pieniadze z ulicy, nawet grosik. Takie natrectwo.

Gość gość
A w Rosji tenże podniesiony grosik rzucali za siebie z powrotem.

Gość Żebrak materialista
Jak następnym razem znajdę, to też rzucę za siebie. Może stanę się drugim Cholodkowskim ?

Gość gość
Chodorkowskim

Gość gość
Mam podobnie, tylko to moj facet jest z "bogatej" rodziny. Wiem, ze co bym nie wlozyla na siebie, to i tak bede sie czula jak kopciuszek.

Gość Kanclerz Adi
Geld regiert die Welt.

Gość gość
Weź pożyczke.

Gość gość
Dziewczyna oddala ci kase ? a powinna cie kopnac w jaja :P nikt cie nie zmuszal zebys wrzucal do kapelusza

Gość gość
No pewnie, najlepiej by zrobil jakby ja rzucil.