Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tusk was sprzedal emigranciki

Polecane posty

Gość gość

za wlasna dobra posadke w UE. Skonczy sie Eldorado benefitow. Podziekujcie mu grzecznie i pakujcie manatki. Chodzi o zaostrzenie przepisów dotyczących przepływu osób w Unii oraz ograniczenie świadczeń socjalnych dla imigrantów na Wyspach. Imigranci musieliby się również pożegnać m.in. z dopłatami do mieszkań socjalnych.

Gość gość
i bardzo dobrze ! maja ci co popierali to s****wo szkopskie !

Gość gość
Ja nie mam mieszkania socjalnego i w życiu bym nie chciała chałupy z councila :O nie żeruję, nie mam zasilkow dla bezrobotnych itp bo pracuję.

Gość gość
Aha juz to widzę ze w życiu byś nie chciała, jakby ci dali domek z ogródkiem za 1/4 ceny , hahha juz byś nie wisielca jaka honorowa woli ciapatemu pieniadze w kieszeń pchać , taaaa jasne .

Gość gość
sprzedal cala Polske, wiec sie nie masz czego cieszyc...

Gość gość
uważacie, że tylko Polakom benefity zabiorą? Litwińcom, Rumunom, czarnym, ciapakom i swoim to już nie?

Gość gość
A dlaczego niby swoim ? Ich dziady pradziady pracowali na te benefity dla swoich wnukow, wiec maja prawo korzystac. Wasze dziady pradziady dokladali sie do budzetu brytyjskiego ???

Koles Ameryki nie odkryles ,o cieciach benefitow glosno juz od dawna..Dla Ciebie mozna ta jalmuzna w formie benefitow to eldorado ,wiekszosc jednak woli pracowac i miec cos na+ oprocz pelnego brzucha i nowej szmaty na tylku.Takze jestem pewna ,ze na duzej grupie emigrantow ten news nie robi wrazenia..A co do Tuska to nie dziwi mnie jakos ten ruch,Polske juz wyprzedal to ile znacza dla niego Polaczki-elektorat na obczyznie?! A co do ostatniego postu autorko/autorze to masz na mysli tych dziadow i pradziadow ,ktorzy juz pokolenia temu zyli z socjala?To chyba taki angielski "life style"-nie przemeczac sie.Sklamalabym piszac ,ze wszyscy to lenie ,ale jak wytlumaczyc to ,ze miliony emigrantow znajduja tutaj prace a Oni nie moga??Czy miejsca pracy powstaly specjalnie dla Nas?-nie sadze..wiec chyba nie bylo komu pracowac..Co nie dziwi ,bo jak panstwo daje..Niektorym Polakom tez sie to podoba ,ale nie jest ich wielu...

Gość gość
Lubie jak ludzie ktorzy nie znaja sie na polityce i nie maja pojecia kto ma wplyw na jakie decyzje ujadaja na wszystkich politykow :D jestescie pocieszni. Niech wam zabiora wreszcie te benefity bo doicie nie swoje panstwo. Czas najwyzszy zebyscie ruszyli tylki do pracy, lenie!!

a ja nie lubie jak ktos kto widzi tylko czubek wlasnego nosa jest tak krotkowzroczny ,ze az zal...

Gość gość
Czy miejsca pracy powstaly specjalnie dla Nas?-nie sadze..wiec chyba nie bylo komu pracowac.. xxx Gorszego idiotyzmu dawno nie slyszalam Idziecie do pracy za miche ryzu, jak rumuny w PL, znizyliscie stawki, zeby jak psy byle robote zlapac zeby nie zdechnac z glodu, taki angol bez was mial wyzsza stawke, zdumpingowaliscie zarobki emigranckie paroowy, angole maja was dosyc, nie wezma roboty za miche zupy jak wy, cala gospodarke sciagneliscie w dol lajzy, i pieprzy taka idiotka ze nie bylo komu pracowac. Otoz bylo !! ale nie za miche ryzu jak ty z pocalowaniem reki wyrobniku rumunski !

Gość gość
A co do ostatniego postu autorko/autorze to masz na mysli tych dziadow i pradziadow ,ktorzy juz pokolenia temu zyli z socjala? xx nie bezmozgu, ktorzy harowali od pokolen na ten socjal dla swoich wnukow, nie dla ciebie emigrancka paroowo.

Gość gość
nie mogę tego pojąć jakim cudem takie kompletne zero zaszło tak wysoko i jeszcze uśmiecha się od ucha do ucha, podczas gdy ciężko pracującym robotnikom każe pracować do 67 roku życia i ma to głeboko w doopie... dla mnie to jakaś masakra. Powiem wam że byłam wielka patriotką, kochałam Polskę, byłam dumna z dziadków, którzy ginęli za Polskę ale teraz sobie myślę, że NIE BYLO WARTO WALCZYC i ginąć za ten kraj. I strasznie szkoda mi tych wszystkich żołnierzy z AK, którzy walczyli i ginęli za Polskę, żeby była wolna, tych co zginęli w Katyniu i ogólnie wszystkich patriotów w czasie wojen, którzy walczyli o ten kraj, bo ja sobie teraz myślę, że nie było warto :O i tylko szkoda przelanej krwi. Mogli uciekać za granicę albo poddać się, połowa Polski należałaby do Niemiec teraz, druga połowa do Rosji, i byśmy sobie żyli jak pączki w maśle, każdy miałby pracę, w Niemczech nawet zwykły robol zarabia kokosy i na wszystko go stać.

Gość gość
Zaraz zero... Wiadomo, że robolki z UK bedą wszystkim zazdrościc bo każdy ma lepiej niż oni. Trzeba było coś robic ze swoim życiem, też mogliscie sie do polityki pchac skoro az tak wam źle. Ale nie, nic nie robic i narzekac i oczekiwać ze wszystko spadnie z nieba, to teraz jest polskość.

Gość gość
podczas gdy ciężko pracującym robotnikom każe pracować do 67 roku życia nie tylko Polak, Niemiec tez, i inne kraje europejskie z UE. ta unia potrzebna do tego tylko zeby wiecej urzedasow bylo na ktorych musi pracowac cala europa do 67 roku zycia zlikwidowac to goowno trzeba, a jak nie to wystapic i tyle.

Gość gość
Nikt im nie kaze pracowac, nie sa niewolnikami. Jakby chcieli to by mogli zarabiac wiecej. Jednak wszedzie potrzebni sa malo rozgarnieci ludzie ktorzy w zyciu nie beda nikim wiecej niz robotnikami.

Gość czarnaL
zamiast drwic z Polakow i wylewac pomyje na nich powinniscie sie cieszyc ,ze nie zasilaja kolejek w UP ,MOPSie i jeszcze kase wysla ....w przeciwnym wypadku bylaby w Pl druga Ukraina,z reszta wszystko i tak ku temu zmierza..Poziom niektorych wypowiedzi adekwatny do poziomu wiedzy i inteligencji ..

Gość gość
a Twoja wypowiedź to co niby ma znaczyć ? Jaki jej poziom ? za co niby mamy dziękować ? Że wyjechaliście i robicie wstyd za granicą Polski ? Że ubliżacie swoim rodakom ? Że opluwacie Polskę bo sprzedaliście się za pare euro ? Że nie posiadacie żadnych wartości poza kasą ? Że większość z Was wyjechała tylko po to aby żyć z benefitów ? NO wybacz nie ma za co dziękować !

Gość czarnaL
przepraszam,ze nie jestem zlosliwa cholota i nie uzywam waszego jezyka..Jesli uwazasz ,ze robimy wstyd to wiedz ,ze tak wyglada polskie spoleczenstwo..nie czuj sie kims lepszym ,bo jestes w Polsce,jestes jednym/na z Nas ..widocznie w buraczanym, aczkolwiek pieknym kraju zyja wslasnie tacy ludzie..Piulsudzki mial wyraznie racje.Dalsza dyskusja nie ma sensu ,nie na tym forum...

Gość gość
Dla Ciebie buraczanym dla mnie jednym z niewielu wyjątkowym oraz przeciwieństwem zgnilizny zachodniej :)

Gość gość
Piulsudzki mial wyraznie racje. x zanim zaczniesz sie powolywac na tego wielkiego czlowieka to naucz sie pisac jego nazwisko, buraczko.

Gość gość
Czy wy nie rozumiecie , ze w anglii wszyscy ci . ktorzy sa na benefitach zyja na granicy ubostwa... Jakis przekrzywiony obraz rzeczywistosci.... Dom z councilu za 1/4 ceny (wypowiedz wyzej). Kurcze za darmo bym go nie chciala , bo domy z councilu sa tam gdzie mieszka biedota czarni i ciapaci. tez mi wyczyn . Np. w manchester : gorton , openshaw. Ale np w chorlton czy trafford nie ma domow z councilu. Ja znam duzo osob na benefitach tutaj , ze wzgledu ze pochodzimy z tego samego miasteczka z polski. wszycy nie pracuja , chcleja i rodza dzieci, maja domy z councilu. ale czy to jest takie fajne ? nie nie jest bo te osoby maj kupe dlugow , zero zdolnosci kredytowej i ciagle walcza , bo te benefity im zawieszaja , odwieszaja i rozliczaja.Zyja tylko po to aby bylo na fajki , wlosy , paznokcie i alkohol. n aulicach widac jakie osoby zyja w nedzy ( i nie chce tu ublizac nikomu), taka jest prawda. Ludzie ci sa zmeczeni i zniszczeni zyciem , nie maja samochodow porzadnych, nigdzie nie jezdza. Ale jak wejsc na ich profile na facebooku to pokazuja sie z najlepszej strony i jakie to mega fajne zycie maja.Tak samo na forach to wszyscy zarabiaja po 5000. ale rzeczywistosc jest inna. Jak to mowia trawa u sasiada jest bardziej zielona...

Gość gość
Tak wiec ci , ktorzy pracuja nie musza sie martwic. Era benefitow sie skonczyla nawet dla anglikow , to jest wegetacja , a nie zycie. Wszystko sie kiedys konczy.... Problem w tym., ze te osoby zaczna wracac do polski, bo tutaj nie znajda pracy, bo jest za duzo ludzi. A potem zaczna na forach , jaka to anglia jest bee... Ja zarabiam £1200 funtow na miesiac i pracuje w sklepie , a maz tysiac trzysta . I zyjemy normalnie. Nie palimy , nie pijemy i starcza nam pieniedzy .Mamy jedno dziecko i kota.Nie bierzemy zadnych benefitow.

Gość gość
Nam co nie którym tutaj nie chodzi o sam fakt pobierania benefitów przez tych ludzi ...nam chodzi o sam fakt ich przemiany w stosunku do Polski i rodaków :) Szyderstwa oraz wyzwiska padały wpierw prawie od wszystkich tych którzy emigrowali do UK ! Zastanawiająca jest głupota tych ludzi i łatwość z jaką przychodzi im plucie na własny kraj ?! Za kilka euro ...

Gość gość
Dokladnie, nawet taki murzyn ktory uciekl z lepianki, ciapak ktory uciekl od wojny w swoim kraju, brytyjczyk, niemiec, ktorzy wyemigrowali, --- zadem ale to zaden z nich nie pluje, nie charka na swoja ojczyzne skad sie wywodzi, wrecz przeciwnie, broni ja honorowo. tylko ludzkie smieci pluja na wlasny kraj, wlasna rodzine, tak jak te pomioty emigranckie w UK.

Gość gość
No tak , zgadzam sie z wami powyzej . Wyzej piszac chodzilo mi o to , ze ci ludzie mowia nieprawde na temat benefitow....i zycia tutaj zgadzam sie z wami w sprawie opluwania kraju... ale czy to jest wina polakow? nie , na to skladaja sie rozne czynniki mi in historia i sytyacja w kraju.... a najwieksze plucie polakow na polakow to ja widzialam wlasnie w polsce , te chora mentalnosc i popisywanie sie wszystkim, szydzenie z ludzi... dlatego wyjechalam z kraju i to w polsce tego nauczono tych ludzi...

Gość gość
Najgorszą zawiść jaką ja z kolei zauważyłam to ta na emigracji. Z resztą jakby nie było z Polską mentalnością nawykłam żyć i wolę taką jaka jest jak tę układną zakłamaną zachodnią.

Za to Polacy jak widac maja sklonnosc do plucia na siebie nawzajem a juz emigranci traktowani sa jak wykleci...Polska jest piekna tylko ciezko w niej zyc i tak zapewne mysli wielu z tych co wyjechali...ale ciezko to Wam uswiadomic ,bo da sie zauwazyc ,ze cos Wam lezy na watrobie...

Gość gość
Co za idiotyczny temat :O