Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tusk was sprzedal emigranciki

Polecane posty

Gość gość
nie znacie innych jezykow I nie czytacie obcojezycznych forow, to myslicie, ze tylko Polacy na siebie pluja I narzekaja... Jak to w nas wspoili poczucie wyjatkowosci...

Gość gość
Niektorzy znamy...Zlosliwosc tutaj jest jedna godna wyroznienia,niestety.

Gość gość
Emigranci ratują polską gospodarkę Z danych NBP wynika, że 2012 roku Polacy prowadzący firmy oraz pracownicy za emigracji przysłali do kraju 17,4 mld zł (4,2 mld euro). Dane te nie obejmują miliardów przewożonych w "kieszeniach" emigrantów. Ocenia się że może to być nawet 3 razy więcej. To środki większe od tych które inwestują u nas zagraniczne firmy. Według wstępnych danych Polskiej Agencji Informacji i Inwestycji Zagranicznych, w roku 2012 napływ bezpośrednich inwestycji zagranicznych można szacować na około 12 mld dol. Jeśli więc przeliczymy złotówki na dolary uwzględniając transfery emigrantów te oficjalne razem z tymi w "kieszeniach" to inwestycje zagraniczne wyglądają blado. Są to oficjalne szacunki Polskich bankowców. Od czasu wstąpienia do Unii Europejskiej polscy emigranci pracujący w krajach Wspólnoty przesłali oficjalnie do Polski już blisko 70 mld złotych. Średnio więc do Polski transferuje się 38 mln złotych dziennie. Środki te generują zwiększenie popytu wewnętrznego na towary i usługi. Dla porównania: w tym czasie rolnicy w ramach dopłat Unijnych otrzymali 40 mld zł i 20 mld z budżetu państwa. Według ekonomistów pieniądze przesłane przez emigrantów stanową nawet 1,5 proc. polskiego PKB. Pieniądze od emigrantów wyraźnie wpłynęły na boom w nieruchomościach, wybudowano w Polsce tysiące domów, mieszkań. Ponadto założono kolejne kilka tysięcy firm. Ma to również wpływ na stabilność złotówki, poprzez napływowi euro i funtów. Żeby przyciągnąć obcy kapitał Polski rząd utworzył specjalne strefy ekonomiczne wydał miliony na instrafrukture ale i tak z marnym skutkiem. Żeby natomiast zachęcić Polaków na emigracji inwestowaniem w Polsce Polski rząd nie robi nic. Jest to działanie krótkowroczne bo zagraniczni inwestorzy juz zapowiedzieli że po likwidacji specjalnych stref ekonomicznych przeniosą swoje interesy do Czech lub na Słowację. Według planów Ministerstwa Finansów działalność stref ma zakończyć się już w roku 2020

Gość gość
Średnio więc do Polski transferuje się 38 mln złotych dziennie. Gdy emigranci pojda po rozum do glowy I przestana wysylac kase, zeby wspomagac tego ledwo zyjacego dziada, to wreszcie jak wszystko padnei na pysk, to wtedy z tych zgliszczy moze wreszcie sie zrobi normalnie, bo ci co nakradli I zniszczyli zwyczajnie uciekna pierwsi....

Gość gość
dlaczego piszecie tylko o socjalu ten faszystowski wnuk podnosi podatki i ucina kasa na wszystko sluzbe zdrowia podnosi wiek emerytalny bo za krutko pracujemy a sam za dwa latka pitnie na emeryturke unijna i sie bedzi smiał z nas

Gość gość
Nie mieszkam w Anglii , ale przeraza mnei ze burak ktory założył ten temat cieszy sie ze innym cos zabiorą-sam pewnie siedzi za grosze w Polsce i uwaza sie za patriote chory kraj

Gość gość
Temat na czasie, w mediach o tym trabia, wiec dlaczego nie mozna o tym pisac, boli cie to ?

Gość gość
gość dziś Nie mieszkam w Anglii , ale przeraza mnei ze burak ktory założył ten temat cieszy sie ze innym cos zabiorą-sam pewnie siedzi za grosze w Polsce i uwaza sie za patriote chory kraj Tacy są właśnie najgorsi . A niech się cieszy zobaczymy jak się będzie cieszył jak wszyscy wrócą z Anglii i bezrobocie będzie wynosiło 30 % a o ukrytym już nie mówiąc to dopiero będzie bieda w Polsce ... Zresztą czy wrócą do Polski ?? Może jakieś 40% wróci a reszta pewnie wyjedzie gdzieś za ocean . Bo coraz więcej polaków ma obywatelstwo brytyjskie więc wyjazd za ocean dla nich nie stanowi problemu bo bez wizy tam spokojnie pojadą .

Gość gość
z tym ze w Hameryce nie daja beneficikow za darmo tepa miotlo beneficiarska :)

Gość gość
Przepraszam ale emigrant jest od tego zeby zap..ac! a nie doic miejscowych frajerow! Kazdy kraj ma wystarczajaco duzo darmozjadow wlasnego chowy zeby ich importowac! Absolutnie popieram Camerona! Brytyjski podatnik nie jest dobrym wujkiem i nie ma absolutnie zadnych obowiazkow utrzymywac zadnych darmozjadow w tym polskich! Podobnie z reszta w Polsce, my tez nie mamy obowiazku utrzymywac zadnych przybledow, w tym milusinskich czeczenow, jesli chca tu mieszkac musza zarobic na siebie w przeciwnym wypadku...paszol won!, znajdzcie sobie innego zywiciela!

Gość gość
gość dziś z tym ze w Hameryce nie daja beneficikow za darmo tepa miotlo beneficiarska usmiech.gif Nie chodzi mi o benefity tylko coraz więcej osób narzeka na zarobki w UK i muszą przez to brać kasę od państwa . I bardzo dobrze że w Ameryce nie ma benefitów bo wtedy dopiero byłby tam burdel jak w Anglii . Rumuny, Ciapaci i Polacy by przyjeżdżali do Ameryki tylko poto aby brać zasiłki i benefity .

Gość gość
a ja to tak sobie czytam i czytam te wasze wypowiedzi i niestety musze stwierdzic ze bardziej wulagnrymi osobami sa jednak te, ktore zostaly w Polsce :( jakie to strasznie smutne . P.S tez mieszkam w Polsce...

Gość annnabe
Tak, boli mnie ta polska zajadłość. To ze sie ktos cieszy ze komuś będzie lepiej, zamiast się martwic ezby mi bylo lepiej to kogos chce pograzyc no wlasnie , bezrobocie u ans wysokie a polowa ludzi wyjechala- paranoja

Gość gość
najbardziej złośliwi chamscy aroganccy i wulgarni Polacy to ci którzy wyjechali do UK ! dlatego ja się cieszę że ich w PL nie ma i nie będzie

Gość gość
Eeee tam, co tam sprzedal. Polske wam wyprzedal :D Ja sobie na Karaiby, Dominikane i Meksyk zarabiam sama z mezem :P Co wy z tymi benefitami macie? Jakiegos kota na tym punkcie. Przeciez za te benefity to nie zycie tylko wegetacja jest :O To sa bardzo male pieniadze. Alez bieda musi byc w Polsce, jezeli tak male pieniadze jak owe brytyjskie benefity kogos w du.pe kluja :D:D:D:D

Gość gość
nie benefity kłują tylko wasze prostackie podejscie do tematu żyjecie jak dziadostwo wiekszość z was w UK a wywyzszacie się jakbyście w luksusach opływali w dodatku dla paru euro opluwacie Polskę i Polaków sami sobie wystawiacie świadectwo ! najgorsze plewa wyjechały do UK

Gość gość
Dom z councilu za 1/4 ceny (wypowiedz wyzej). Kurcze za darmo bym go nie chciala , bo domy z councilu sa tam gdzie mieszka biedota czarni i ciapaci. tez mi wyczyn . Np. w manchester : gorton , openshaw. Ale np w chorlton czy trafford nie ma domow z councilu. Ja znam duzo osob na benefitach tutaj , ze wzgledu ze pochodzimy z tego samego miasteczka z polski. wszycy nie pracuja , chcleja i rodza dzieci, maja domy z councilu. ale czy to jest takie fajne ? nie nie jest bo te osoby maj kupe dlugow , zero zdolnosci kredytowej i ciagle walcza , bo te benefity im zawieszaja , odwieszaja i rozliczaja.Zyja tylko po to aby bylo na fajki , wlosy , paznokcie i alkohol. n aulicach widac jakie osoby zyja w nedzy ( i nie chce tu ublizac nikomu), taka jest prawda. Ludzie ci sa zmeczeni i zniszczeni zyciem , nie maja samochodow porzadnych, nigdzie nie jezdza. Ale jak wejsc na ich profile na facebooku to ........... x daj spokój, nie wrzucaj wszystkich do jednego wora. Ja mieszkam w domu z councilu i widzę różnice bo mam znajomych co wynajmują domy , nie stać ich na czynsze wiec biorą jak najtaniej , mieszkają z ciapatymi czy azjatami w syfie , ani ogródka ani zwierząt mieć nie mogą , a daj spokój w życiu bym sie z nimi nie zamieniła . Syf smród , patologia , A ja mam dom w spokojnej zielonej okolicy, urzadzilam sobie jak chciałam, płace mniejszy czynsz za cały dom niż niektórzy za pokoj w centrum miesięcznie. Mam miejsce na samochod pod domem, nie musze płacić za miejsce na ulicy, długo by wymieniać zalety. Benefitow nie biore, a dom mam juz od sześciu lat. Chciałabym przypomnieć ze w Polsce wiele ludzi ma mieszkania komunalne. :)

Gość gość
Ja znam duzo osob na benefitach tutaj , ze wzgledu ze pochodzimy z tego samego miasteczka z polski. wszycy nie pracuja , chcleja i rodza dzieci, maja domy z councilu. ale czy to jest takie fajne ? Po tym fragmencie widać w jakim środowisku sie obracasz, no cóż twój wybor.

Gość gość
to co? powinna się do do droższej dzielnicy wyprowadzić? dołożysz jej do czynszu?

Gość gość
nie obraca się w takim towarzystwie tylko widzi takowe i spotyka a to różnica :) a po drugie , nawet jeśli zna się takie osoby to nie oznacza od razu że żyje się w ten sam sposób co oni :) ogromna ilość Polaków w UK żyje z zasiłków i dorabiają na czarno prócz tego zwłaszcza młodzi ludzie nastawiają się na reprodukcję ,klepią dzieci dla zasiłków na nie :) żyją w mieszkaniach opłacanych z urzedu ,są to często niestety dzielnice niezbyt ciekawe mieszkańcy kolorowi jak i sama patologia a same mieszkania no cóż... pozostawiają wiele do życzenia :) Mimo to tacy Polacy potrafią wyciułać na jakiś urlop raz w roku i jakiegoś starego rzęcha do jeżdżenia :)

Gość abraabrakadabrra
Ci co zostali w Polsce i narzekaja tu na forum albo pluja na tych co wyjechali to sa wlasnei osoby niedowartosciowane, ktore przegraly zycie . Doskonale wiecie ze pali sie wam kolo d**y a gowno z tym mozecie zrobic. Bo albo nei znacie jezykow i nie mozecie s*******ac z tego zalosnego kraju albo nie macie za grosz rozsadku

Gość gość
"żyjecie jak dziadostwo wiekszość z was w UK a wywyzszacie się jakbyście w luksusach opływali" :d Ja tam jak dziadostwo nie zyje :P Czy luksusy? Bo ja wiem? Bardzo wysoki standart zycia, to na pewno :P I nie znam zadnych Polakow co to na zasilkach zyja. Wam w tej Polsce juz mozg sie przegrzewa :D bo naczytaliscie sie, ze w UK sa benefity. Ot, raj dla was wiec widzicie to wlasnymi oczami - kazdy w tym waszym raju zyje :D Bierzcie lepiej nadgodziny to moze nad Baltyk na tydzien w wakacje pojedziecie :D:D:D:D:D:D Bedziemy mieszkac gdzie chcemy. Bedziemy zyc jak chcemy. A wy, chociaz z nerwow juz wam zylki w dupkach trzaskaja bedziecie zyc po polsku - w blokach, w szarzyznie, w swoim jadowitym grajdole, cieszac sie, ze na forum mozecie poszczekac :D No juz....psy, dawac glos :D Hahahahaha. Pozdrowka z Meksyku, z wakacji :P

Gość gość
wyzej-dlaczego tak z plebsu...?

Gość gość
Bedziemy mieszkac gdzie chcemy. Bedziemy zyc jak chcemy. A wy, chociaz z nerwow juz wam zylki w dupkach trzaskaja bedziecie zyc po polsku - w blokach, w szarzyznie, w swoim jadowitym grajdole, cieszac sie, ze na forum mozecie poszczekac xxx popieram i pozdrawiam autora!

Gość gość
gorszego jadowitego grajdołu jaki sobie sami na emigracji stworzyliście nie ma i nie będzie nigdy w Polsce :) Jesteście denni głównie tacy jak ten smród od powyższej wypowiedzi.

Gość gość
To prawda, niby uciekali od syfu, wiochy i nedzy, a sami weszli po szyje w goowno na emigracji.

Gość gość
Gowno to wy macie , polaczki cebulaczki !:D w tej waszej Polsce sto lat za murzynami. Mentalnie jesteście w czarnej d***e

Gość gość
Kafe kasuje pozytywne posty I tematy. Zauważyłam to już wcześniej. Dlatego panuje tu taka atmosfera. Wiadomo, negatywnosc budzi wieksze emocje i agresje co daje wiecej postow i wyswietlen.

Gość gość
Tez zauważyłam to kiedy moje posty zniknęły :) No cóż hejterzy górą ..