Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Który kierunek?

Polecane posty

Gość gość

Od października idę na moje wymarzone studia, choć to kierunek, po którym czytałam, że może być ciężko znaleźć pracę (biotechnologia). Chciałabym wobec tego od przyszłego semestru (nie od tego, co będzie) zapisać się dodatkowo do policealnej szkoły zaocznej. I są takie kierunki: -florystyka -opiekun osoby starszej -opiekun medyczny -technik ochrony fizycznej osób i mienia -technik teleinformatyk -technik telekomunikacji technik BHP -technik informatyk technik usług kosmetycznych. Interesuje mnie najbardziej opiekun medyczny lub osoby starszej. Jak myślicie, czy to ciekawe i przyszłościowe kierunki? Jaki byście wy wybrali jako dodatkowy kierunek i dlaczego?

Gość Ekspert od Kierunków
Opiekun osoby starszej to najbardziej przyszłościowy kierunek. Będziesz jednak potrzebowała dużo samozaparcia, bo opieka nad starszymi do łatwych nie należy. Ze znalezieniem pracy nie będziesz mieć najmniejszych problemów.

Gość gość
Myślę, że opiekuna osoby starszej najlepiej byłoby połączyć z intensywną nauką języka niemieckiego, w Niemczech jest ogromne zapotrzebowanie na tego typu usługi. Jednak tyle się nasłuchałam o sklerotycznych podopiecznych, którzy zapomną, gdzie położyli pieniądze czy pierścionek i oskarżają od razu opiekunkę, że trochę się boję takiej pracy.

Gość gość
A ten opiekun medyczny? Cytat z gazetki reklamowej: usługi pielęgnacyjne pod nadzorem lekarzy i pielęgniarek, rozwiązywanie problemów opiekuńczych osób chorych i niesamodzielnych w zaspokajaniu podstawowych potrzeb oraz aktywności społecznej, zabiegi higieniczne, asystowanie podczas zabiegów pielęgniarskich (..) Czyli takie jakby odrobinę podobne do opiekuna osoby starszej, ale bardziej pod kątem pracy w szpitalu/domu opieki, więc tak jakby dwa w jednym- po tym chyba by mnie ewentualnie też przyjęli do opieki nad starszymi?

Gość gość
Dlaczego nie chcecie pogadać (na temat), i tak decyzję podejmę sama, ale mimo to chciałabym się zapoznać z różnymi opiniami dla porównania z moją :)

Gość gość
Idz na ratownictwo medyczne

Gość gość
Ja mam 32 lata, koncze wlasnie kierunek lekarski. Nie polecam. Kupa wiecznie nie zadowolonej holoty i gowniane zarobki. Po stazu spylam do wschodnich niemiec pozniej dalej.

Gość gość
Uprawnienia ratownika medycznego od 2013 roku można uzyskać wyłącznie na studiach.

Gość Kamil

Ja po informatyce zostałem teleinformatykiem w firmie IT SA. Firma stawiająca na rozwój, bardzo innowacyjna, polecam dobre warunki .