Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lipowa

jęczmień na powiece

Polecane posty

Gość lipowa

już drugi raz w przeciągu miesiąca zrobił mi się bardzo bolący jęczmień :/ poprzednio na lewej powiece, teraz na prawej, w samym kąciku. Znacie jakieś domowe sposoby by złagodzić ból? Cały policzek mnie boli :/ Skąd sie bierze takie dziadostwo?

Gość gość
przykładqj gorące okłady . serio mnie okulita powiedział ze to lubi ciepło no i kazal mi wziuac buteleczke po syropie i nalac do niej goracej wody, oblozyc hustyczką zeby nie parzyło i przykładać, lezalam dwa tygodnie z buteleczką giracej wody az pękło mi to dziadostwo i ropa się wydostała no i zeszla opuchlizna, nie wiem czy to fachowo jeczmien się nazywa i czy masz to samo, mnie w kazdym badz razie bolal kacik oka pozniej powieka i puchlo stopniowo i pod powieka rzeczywiscie pokawila sie biala plama i to byla ropa

Gość gość
jak miałam jęczmień w dzieciństwie to babeczka w szkole pocierała mi go złota obrączką, i działało

Gość lipowa
dzięki za odpowiedź, właśnie to powoli puchnie, pod koniec robi się biała gulka :/ poprzednio było na środku, to jakoś patyczkiem kosmetycznym wycisnęłam (strasznie bolało, ale dałam radę) i na drugi dzień już było prawie ok. Teraz jest w kąciku i nie dam rady zrobić sobie takiej 'operacji' :/ Spróbuję z tym okładem, jeszcze raz dzięki :)