Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kowlaska23

Studia Architektura

Polecane posty

Hejka wszystkim ! jestem w 2 lo i wybieram się na architekture....myslałam o krakowie, śląsku, warszawie i ew. łodzi....tylko ciężko jest mi znaleźć z jakich przedmiotów wymagają matur...wiem że trzeba zdawać rysunek ale z tym nie bedzie problemy, ale także słyszałam że na niektórych uczelniach biorą pod uwagę mature z historii sztuki . Jeśli jest ktoś tutaj kto się w tym orientuje jakie przedmioty to była bym wdzięczna za info :)

Gość gość
ja w tym roku zaczynam studia - architekturę. ;) wszystko masz na necie, jeśli chodzi o przedmioty. Krakowie liczy się matma, angielski chyba i historia sztuki, we Wrocławiu matma, fiza, polski i angielski, w Poznaniu matma, polski, angielski. No i oczywiście wszędzie rysunek - w sumie to on jest decydujący. Powiem Ci jeszcze, że nie polecam Krakowa, a to dlatego, że straszne przewały tam robią przy ocenie egzaminu - faworyzują osoby, które chodziły do nich na kurs i mają wymagania zupełnie inne niż na innych uczelniach - żeby tam się dostać trzeba chodzić na kurs i rysować nie tylko dobrze, ale też według wytycznych, jakie lubią panowie profesorowie stamtąd...

Gość interarch
Ja również nie polecam Krakowa z tego samego powodu