Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY NAUCZYCIEL MA DO TEGO PRAWO?

Polecane posty

Gość gość

Nasza klasa zdawała maturę w tym roku.Teraz nasza była wychowawczyni chce od "przewodniczącego" klasy listę z informacjami,gdzie poszedł dany uczeń-na jaką uczelnie,kierunek i miasto :o czy mają do tego w ogóle prawo??ja np.nie mam ochoty podawać,gdzie się wybieram.

Gość gość
NIE MA to twoja osobista sprawa

Gość gość
Mogą poprosić o takie informacje, ale nie masz żadnego obowiązku ich podawać jak nie chcesz.

Gość gość
była wychowawczyni truje temu przedowniczącemu,a on z kolei truje nam.ona mówi o tym tak,jakby był to nasz obowiązek a ja naprawdę nie mam ochoty podawać wpierw ludziom z klasy gdzie idę,a potem by to siedziało gdzieś w szkole :O

Gość gość
Nie, możesz mieć oficjalnie wyj****e na te szkole, skoro ja ukonczylas :classic_cool:

Gość gość
skoro już skończyliście szkołę średnią i to niech ta wścbiska baba to zrozumie i zajmie się wreszcie życiem swoim lub nowych uczniow, a do waszego niech się nie wtrąca, bo to z jej strony zwylka bezczelnosc i wścibstwo

Gość gość
napisała tak "Prosze zbieraj informacje o naszej klasie : nazwe uczelni, miasto i kierunek studiow. Czekam na liste do 15 wrzesnia. Pozdrawiam." i już kilka osób na facebooku grzecznie podało uczelnie i miasto... :o przerażające,skoro mówicie że nikt nie ma prawa wyciagać od nas takich danych.

może chcą się pochwalić, a może są ciulami, co Cię to obchodzi? ja też mówiłam nauczycielom gdzie bym sobie chciała pójść jak pytali, normalna rozmowa, chociaż jakbym wiedziała, że robią listę, to bym nie mówiła, ze z***ami ni rozmawiam

Gość gość
a autorka tego tematu potrafi samodzielnie myśleć?

Gość gość
Wiec otwarcie i krotko powiedz: "wolalabym nie podawac tych informacji" i tyle. Nic nie moze ci zrobic.

Gość gość
ah,włącza sie kafeteryjna zawiść :D rozumiem ROZMOWĘ,ale nie listę!to moja sprawa gdzie idę i w tym momencie poczułam się osaczona przez szkołę i ludzi z klasy.nie można już normalnie porozmawiać na tym forum?

Gość gość
Nie macie obowiązku podawania jej tych informacji, ale nie rób z tego dramatu. Pewnie szkoła potrzebuje tych danych do jakichś statystyk na temat losu absolwentów. Na fejsie już pewnie masz wpisaną przyszłą alma mater, a byłej wychowawczyni nie chcesz powiedzieć, bo to "wyciąganie danych"... I tacy ludzie zdają maturę i idą na studia...