Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

długość ręki niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Witam Chciałabym wiedzieć jaka jest długość ręki rocznego dziecka mierzona od pachy i od ramienia? Zamierzam kupić swojemu dziecku kurtkę na zimę, jednak zauważyłam, że długość rękawa w kurtkach o tym samym rozmiarze różni się długością. Nie chce, żeby rękawy dużo wisiały lub też były za krótkie. Jakie ręce mają wasze dzieci około pierwszych urodzin? :)

Gość gość
Zamierzam kupić swojemu dziecku kurtkę na zimę>>>>jesteś upośledzona? po co ci wymiary cudzych dzieci jak to SWOJEMU dziecku chcesz kupić kurtkę? Odebrali ci prawa do dzieciaka i go nie widujesz?

Gość gość
Mojej kuzynki dziecko około roku było o głowę wyższe od mojego. Podejrzewam, że jak dobrze się rozejrzeć to znajdzie się roczniak o głowę niższy od mojego albo o głowę wyższy od tego kuzynki dzieciaka. Skąd więc mamy wiedzieć, jaka kurtka będzie dobra na twoje dziecko? jedno drugiemu nierówne :O Kurtkę najlepiej przymierzyć lub kupować na bieżąco. Po co chcesz zamawiać kurtkę dobrą na dziecko statystycznej kafeterianki ???:D

Gość gość
znasz swoje dziecko, wiesz ile waży, jaki ma przyrost w cm, czy jest mały, średni czy duży wedle siatek centylowych, możesz oszacować z łatwością jaki rozmiar będzie nosił zimą, z reguły dzieci roczne noszą rozmiar 80 -86 cm, kup rozmiar większy niż nosi obecnie i kup taką kurtkę gdzie mankiet będzie można podwinąć, dł. ręki innych dzieci ci w niczym nie pomoże