Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jem za dużo?

Polecane posty

Gość gość

Hej zastanawiam się czasem, czy nie jem za dużo? Pracuję od 9 do 17, tak wygladał mój wczorajszy dzień: Śniadanie, godz. 6:50 szklanka mleka i musli 7-8 basen o 9 250 gram borówek o 11 sałatka z piersi z kurczaka, papryki, pomidora, słonecznika + pół łyżki oliwy i pieprzu (300 g) o 14 pierś z indyka na parze (200 g), kuskus (80 g), warzywa na parze (100 g) o 17 szklanka kefiru, 2X chlebek wasa posmarowany pastą z suszonych pomidorów i z szynka i plastaerkami pomidora o 19:15 fitness o 21 pół szklanki kefiru 24 położyłam się spać

wszystko super, ale zamiast tego o 9 250 gram borówek o 11 sałatka z piersi z kurczaka, papryki, pomidora, słonecznika + pół łyżki oliwy i pieprzu (300 g) , zamieniłabym to na jeden posiłek o 10 :) a tak to super:)

Gość gość
Nie masz nadmiaru bialka?

jeżeli dużo ćwiczy to TRZEBA uzupełniać białko, po treningu trzeba zjeść odpowiednią jego ilość, żeby zregenerować mięśnie.:) więc jest ok.

Gość gość
Owszem, trzeba. Ale z doświadczenia wiem ze te kalkulatory i wyliczenia ile konkretnie bialka na kg wagi są o kant de. Każdy ma inny organizm i musi go poznać. Ja np miałem białka za mało wg różnych wyliczeń, ale dla organizmu to było za duzo. Zaczeły się problemy i musiałem ograniczyć. Dlatego przestrzegam.

Gość gość
Aha, ważę 57 kg przy 167 cm. Takie dni, że rano i wieczorem ćwiczę zdarzają się rzadko, ćwiczę albo rano albo wieczorem. Też sie zastanawiam czy nie za dużo tego białka. Ale wczoraj np. miałam wrażenie, że coś bym jeszcze zjadła, ale sie hamowałam, bo przecież to i tak dużo. Do 10 po basenie nie wytrzymam bez jedzenia. Muszę cos zjeść do godziny, bo inaczej padnę.

Gość gość
Serek wiejski czy twarog to bialko na noc. Bo wchlania sie bardzo dlugo. Po wysilku lepiej zjesc mieso albo wypic odzywke.