Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość armyoftwo

Ciążą czy nie ciąża. Czy też miałyście takie objawy? Co mogą oznaczać?

Polecane posty

Gość armyoftwo

Witam, razem z mężem staramy się o dziecko. Około tygodnia przed spodziewaną miesiączką dostałam strasznych mdłości(trwały całą dobe), kręciło mi się w głowie, w brzuchu ciągle burczało, apetyt zmalał, miałam straszne wzdęcia(cały czas) i gazy, było także kłucie jakby w jajniku, ale troche po prawej troche po lewej, nieraz koło pępka, w ogóle nie mogłam znaleźć wygodnej pozycji do siedzenia czy spania . Do tego w ogóle nic nie zwiastowało miesiączki co w moim przypadku nigdy się nie zdarzyło. 2 dni przed spodziewaną miesiączką zrobiłam test, ale wyszedł negatywny, nastepnego dnia rozbolał mnie brzuch i krzyż jak na miesiączkę. Kolejnego dnia z rana pojawiło się krwawienie i trwało około 36 godzin (było w normalnej ilości ni skąpe ni obfite jednak bardziej wodniste i z jasną krwią). Wtedy wszystkie dolegliwości ustały. Przez kolejne 2 dni (do dzisiaj) tylko delikatnie plamię, a powiedzmy "większa" ilość krwi pojawiła się tylko o godzinie 12 wczoraj i dzisiaj. I dolegliwości typu mdłości powróciły. W dodatku dostałam zapalenia pęcherza. Z kolejnym testem czekam, aż całkowicie skończy się krwawienie/plamienie . Bardzo dziwna jest dla mnie cała ta sprawa, brak objawów przed miesiączką, nawet piersi nie bolały i nie bolą, choruję na nadczynność tarczycy, biorę leki, ale nigdy wcześniej taka sytuacja mi się nie przydarzyła, ponieważ wszystko jest ustatkowane w tej kwestii . Nie wiem co o tym myśleć. To byłby 5 tydzień ciąży. Więc na USG jeszcze chyba nie bedzie nic widać . Oczywiście zrobię test i wybiorę się do lekarza po plamieniu. Zastanawia mnie co wy o tym myślicie, czy miałyście podobne objawy, co to oznaczało? Wiem, że nie jesteście wróżkami, dlatego nie pytam czy to może być ciąża :P Choć jeśli jakaś wróżka się jednak znajdzie i powie mi, ze jestem to bardzo się ucieszę :P Pozdrawiam i z góry dziękuję za dojrzałe odpowiedzi.

Gość gość
Te objawy po tygodniu to trochę za wcześnie jak na ciążę. Ja pierwsze objawy mialam w okolicach 7 tygodnia. Jeśli ty jednak czujesz że cos jest na rzeczy to powtorz test.

Gość gość
nie jesteś w ciazy

Gość thl
najlepiej zrób test z krwi,on wykrywa już taką najmłodszą ciązę

Gość gość
moglas oszczedzic nam opisu swojego okresu:O

Gość gość
Mogłaś oszczędzić sobie siły na pisanie tego komentarza. Taka informacja może być istotna, ponieważ dzięki niej można stwierdzić czy to poronienie, implantacja, krwiak czy coś innego. Osobiście polecam iśc do lekarza jak najszybciej ponieważ ciąża możeby być zagrożona.

Gość gość
Jeśli czujesz, że możesz być w ciąży, to leć szybciutko do lekarza. Krawawienie podczas ciąży nie zawsze musi oznaczać coś złego. Jednakże jeśli coś się złego dzieje, to przy szybkiej reakcji wszystko może dobrze się skończyć. Bardzo Ci życzę, aby wszystko było dobrze i abyś była w upragnionej ciąży. Pozdrawiam

Mi przy drugiej ciąży też szybko pojawiły się mdłości. Jednak lepiej idź do lekarza i zrób badania krwi wtedy powinnaś uzyskać pewność. Oczywiście trzymam za Ciebie kciuki :)

Gość armyoftwo
Niestety, ale nie jestem w ciąży. Tym bardziej się boję, że to coś poważnego z jajnikami i okolicą i już nigdy nie będe mogła mieć dzieci (wiem, że histeryzuje,ale jestem wykonczona psychicznie). Czekam na wizytę u lekarza, zobaczymy co powie. Strasznie się boję.

Gość gość
test ciążowy nie daje 100 procentowej pewności czy jesteś w ciąży, lepiej idź do ginekologa i przebadaj się. Jest wiele przyczyn które wywołują mdłości o których pisałaś. Nie wiem z której części Polski jesteś. Ja mieszkam w Białymstoku i chodzę do swojej ulubionej pani ginekolog z gabinetu http://gabinetginekologicznybialystok.pl/ Podczas gadania USG wyjdzie czy jest już fasolka, czy to był fałszywy alarm. Lepiej być przygotowana na każda okoliczność, również na możliwość infekcji, choroby. Nie szukaj informacji w sieci tylko jedz do kobiety ginekolog, będzie ci łatwiej się przełamać.