Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Znajomości w obcym kraju

Polecane posty

Gość gość

Od ponad miesiaca jestem w obcym kraju na wakacjach. Co sądzicie o zawieraniu znajomości z obcokrajowcami ? Dodam ,że mój angielski nie jest na wysokim poziomie ( ale wciąż go szkole). Od jakiegoś czasu pisze z pewnym obcokrajowcem który sie chce ze mną umówić. W sumie co mi szkodzi, przynajmniej bede miala co wspominać . Natomiast boje się rozmowy z nim. Co myślicie o tym ? Macie jakieś doświadczenia w takiej kwestii?

teraz wyobraź sobie, jakbyś była w Polsce i ukrainiec uczyłby się po polsku i ty umawiałabyś się z nim. Przeszkadzałoby Ci, że zna średnio polski? Tak samo jest z obcokrajowcami. Są tacy co im to nie przeszkadza, są też tacy co ich to wkurfia, np mój były supervisor po prostu nienawidził polaków i śmiał się jak coś ktoś źle mówił i poprawiał zuchwale.

Gość gość
Ja sobie kiedyś szłam ulicą, podszedł do mnie jakiś Murzyn i tak się zaczął jąkać, stękać, dukać męcząc się próbując coś powiedzieć po polsku, ale jakoś się tym nie przejmował. Jednak ja nie miałam ochoty na rozmowę z murzynem i szybko się zmyłam, gdy podszedł do swoich znajomych.

Gość gość
Mimo że on ciągle powtarza ,że mu to nie przeszkadza bo chce mnie poznać to ja jednak boje się że Go nie zrozumiem czy nie bede potrafiła odpowiedzieć.

Czym się przejmujesz, przecież to nie jest Twój szef, albo nie wiem sam bóg nawet. Śmiało piersi w górę i do przodu

Gość gość
Jestem osobą która nie lubi strasznie kompromitacji. Zawsze byłam odważna ale z biegiem czasu coś sie zmienilo . Wiem ,że pewnie Go już wiecej nie spotkam albo wyjdzie z tego jakaś znajomość a z obcokrajowcem bede miala wieksze możliwosci do nauki jezyka.

No jak się pokonuje strach? Unikając go? Potraktuj to jak lekcje języka

Gość gość
Dziękuje :)

Gość gość
Idz na calosc

Gość gość
Ja też boję się rozmawiać z obcokrajowcami w obcym języku. Najdziwniejszy jest fakt, że nie przeszkadza mi jak cudzoziemcy źle mówią po polsku, bo jak dla mnie to urocze ;) Nie wiem czemu na siebie patrzę tak krytycznie :(

Gość gość
nie musisz nic mowic sciagnij majty wypnij d**e a on reszte zrobi bez zbednej gadki czy nie oto ci chodzi

Gość gość
Bez zbędnych komentarzy :)