Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja mama chyba jest o mnie zazdrosna, prosze POMÓŻCIE WEJDŹCIE

Polecane posty

Gość gość

Nie chce Was zanudzac, wiec zaczne szybko. Mam 22 lata, studiuje i pracuje. Od roku mam chłopaka i tutaj tkwi problem... Moja mama jest samotna , mamy jeszcze tylko starszą siostrę. Mama nie ma koleżanek, znajomych. Nie lubi ludzi, nawet z rodziną niezbyt utrzymuje kontakt. Wiadomo, że mi mamy szkoda, i zawsze staram się ją gdzies zabrac, zaprosic. Do kina, do galerii. Nie mamy auta, ale ja mam prawo jazdy i chłopak mi czasem autko pożycza:) Wtedy zawsze wymyślam dla mamy fajną wyprawe:) Czasem jak wybieramy sie gdzies z chłopakiem to oczywiście też mame zaprosimy, np. niedawno byliśmy w Krakowie na wycieczce, pozwiedzac. Chłopak ma fajną prace i ostatnio było szkolenie z osobami towarzyszącymi. Nad morzem! Cały hotel dla jego firmy, taka integracja! Było super, to był mój pierwszy wyjazd nad morze. W dodatku hotel super luksusowy! Prywatna plaża. I wtedy moja mama dała popis. Płakała, że ona całe lato w domu siedzi, że ja nie mam serca, że mam s*******ac i nie wracac;( Dziewczyny to była wręcz awantura;( Później sie obraziła. Jak dzowniłąm do niej z wyjazdu to nie odebrała:( Wiecie jak mi było przykro? Jednak dziś chłopak zrobił mi niespodzianke. Zaprosił mnie na wakacje. Tydzień we Włoszech. Tata jego znajomego ma tam domek letniskowy, chłopak wyświadczył im przysługe i oni zaproponowali mu żeby skorzystał z tego domku, w ostatnim tygodniu września. Ja już myśle o mamie:( Ona sie wścieknie. Z drugiej strony to troche ją rozumie, bo jest sama...Przykro jej ,ale z drugiej strony jestem jej córka:( Sama nie wiem co robic;(

Gość gość
nikt nie pomorze?:(

Gość gość
A ona nie ma naprawdę żadnej ale to żadnej znajomej , która moglaby z nią gdzieś wyjść? nawet sąsiadki czy coś?

Gość gość
Troche ją rozumiem. Dlatego gdy mialam jeszcze normalne w miare udane zycie zabieralam mame na wakacje bo ojciec nie chcial nigdy jechac, nawet jak bylo lepiej z kasą. O swoich wyjazdach nie mowilam. Ale teraz mam gowno. Przymusowy wyjzd za kilka dni i boje sie bo to nie dla przyjemnosci i zwiedzania.

Gość gość
A ja nierozumiem . To jest twoje życie , masz chłopaka i spędzacie czas razem ( matka to nie twoje dziecko ,) . Twoja matka powinna się wstydzić , kiedyś jak będzie mieć chcice to twój chłopak tez musi jej dać ? Ja wogule nie rozumiem niektórych rodziców , siedzą jak dzikusy mało przyjaciół , nie z rodziną. A jak przyjdzie starość to do dzieci i zabawiajcie mnie .( i biorąc pod uwagę dlaczego nie mieli przyjaciół , bo byli samotnikami , złośliwi byli itd, na staros bedą jeszcze bardziej , złośliwi i dorosłe dzieciaki maja ubaw )

Gość ciotka bardzo dobra rada
Musisz poważnie porozmawiać z matką. A przede wszystkim oświadczyć jej, że zostałaś zaproszona do Włoch. I kropka. Żadnego napomknięcia o tym, że mogłaby z wami jechać.To TY zostałaś zaproszona, a nie twoja matka. Szczerze mówiąc, to nie bądź zdziwiona, jak któregoś dnia chłopak powie, że chce się z tobą rozstać, bo on chce być z dziewczyną, a nie żyć w trójkącie z twoją mamą. tylko OSTRE CIĘCIE załatwi sprawę. Aha, jeszcze jedno: przed wyjazdem twoja matka może zacząć symulować chorobę, żebyś jej nie zostawiała - pamiętaj o tym. Te typy tak mają :) Powodzenia :)

Gość gość
Mieszkam za granica mame do siebie czesto zabieram itd jak jestem w pl tez staram sie o nia zadbac fryzjer,kino zakupy.ale jak ja gdzies pojade tylko z moim facetem to ona sie ciszy,ze cos zobacze ,ze zwiedzam itd.ja jako nastolatka marudzilam na moja matke naprawde zawsze jakies ale mialam,ale teraz po tylu latach jak czsem czytam i slysze od znajomych jakie maja matki to moja tylko po stopach calowac.trudna sytuacja ,bo na pewno kochasz mame i jest Ci przykro,ale ona musi wiedziec,ze masz swoje zycie a z drugiej strony twoj chlopak moze sie tez tym w koncu zmeczyc

Gość gość
tak jest czesto ze matka zazdrosci corce, mojej kolezanki matka nie mogla zniesc jak ta miala chlopaka, dziwne to ale prawdziwe, ja z moja matka nie utrzymuje czestych kontaktow gdyz zazdrosci mi mojej tesciowej ktora jest najwspanialszym czlowiekiem pod slonce, nigdy nie plotkuje, nie mowi zlych rzaczy na nikogo i przez 5 lat nigdy nie byla w zlym humorze, zyje z nia jak z siostra super, moja mama poznala ja i jej nie lubi bo moja mama jest z natury pesymistka wiecznie niezadowlona, wogole nie cierpi jak ludzie ze soba dobrze zyja, plotkuje na moja tesciowa, wymysla niestworzone historie a widuja sie raz na 4 lata, niestety nie probuj zmieniac i tlumaczyc matce bo to nic nie da, tak jakbys miala zazdrosna kolezanke, myslisz ze po rozmowie by sie cos z mienilo? niestety nie