Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama 6_ latka

staranie się o dziecko

Polecane posty

Gość Mama 6_ latka

Jestem mamą 6-latka, staramy sie z mężem o drugie. Od 4 cykli sie obserwuję. Zawszę 2 tyg przed miesiączką bardzo bolały mnie piersi i bylam rozdrażniona. Myślałam że się udało ale nie. W tym cyklu piersi mnie w ogóle nie bolą, tylko jak ścisnę i do tego ten biały kremowy(czasem żółtawy) śluz. Miesiączkę mam dostać za 4 dni. 3 dni temu bardzo bolał mnie dół brzucha i to okropne kłucie jajnika raz lewego raz prawego. Czy to możliwe żeby nam sie udało? Może któraś z Was miała takie objawy we wczesnej ciąży?

Gość gość
Mnie bolal jajniczek na dwa dni przed serduszkowaniem

Gość gość
co to znaczy serduszkowanie?

Gość gość
No na dwa dni przed uslyszeniem serduszka:-) :-)

Gość Mama 6_latka
To może nam się udało :) tak bardzo bym chciała ale nie mogę się dać zwariować :)

Gość gość
Nawet bez ciąży każdy cykl nie jest taki sam. Mnie przed ciążą piersi bolały już kilka dni (czasem nawet 2) po owulacji, w ciąży było dokładnie tak samo.

Gość gość
ja jestem teraz w 12 tyg ciąży. O ciązy to mi koleżanki zaczęly mówić bo zauważyły że jestem senna, że ku ich nie zadowoleniu powiększyły mi się piersi (tez bolały) i jak nigdy nie miałam problemu z cerą nawet przed miesiączką nagle pojawił mi sę trądzik ja u nastolatki. Po tych domysłach zrobiłam test wszyszła bardzo blada druga różowa kreska, w dniu spodziewanej miesiaczki zrobiłam jeszcze dwa testy obie kreski miały intensywne kolory i były wyraźne a lekarz tylko potwierdził na USG. no i oczekujemy z mężem maluszka naszego :D

Gość gość
a nie lepiej iśc zrobić Beta HCG z krwi niz pytac na forum. Kazda kobieta inaczej przechodzi ciąże, ma inne objawy jedne w ogóle nie maja dolegliwości inne cała długą listę objawów. Zrób badania z krwi i będziesz wiedziała. Może sróbowac też zwykły testem ciążowym na mocz jeśli jed podwyżine HCG może ci pokazac bladą mało wyrażną kreskę ale zawsze coś jaki odnośnik będziesz miała

Gość Mama 6_latka
A kiedy beta może wyjść wiarygodna?

Gość gość
a co ci da beta tak szybko, nawet jak pozytywna? nawet 30 procent ciąż roni się w okolicach "terminu misiaczki" i tak musisz czekać, potwierdzenie ciąży to serduszko.

Gość Mama 6_latka
Nie ma tu żadnych starających się mam ?

Gość gość
najpewniej będzie się wybrać do lekarza, sprawdzony ginekolog napewno będzie w stanie potwierdzić ciążę. Ja ze swoją byłam tutaj www.gemini-med.pl i jeśli Kraków to Twoje okolice, tez bym rekomendowała, ze względu na podejście i dobry sprzęt. Mam nadzieję,że Ci się udało!