Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mama Michalka

bol podbrzusza w 6 tc

Polecane posty

Hej. Wedlug ostatniej miesiaczki jestem w 6 tygodniu. Czesto pobolewa mnie podbrzusze,najbardziej wieczorem. Czy to normalne? W pierwszej ciazy nie odczuwalam bolu. Nie mam zadnych plamien. Biore duphaston i nospe.

Gość gość
mnie bolalo wszystko do ok 12 tyg i potem jak reka odjal ;) ale kazdy przypadek trzeba konsultowac z lekarzem.

Mowilam lekarzowi o bolach,ale kazal mi brac nospe do 3x dziennie. Wizyte mialam we wtorek i bylo widac tylko pecherzyk. Mam nadzieje ze do nastepnego tygodnia juz sie cos rozwinie. Tak bardzo sie boje. Moim problemem jest jeszcze kamien w nerce. Mialam robiony zabieg ale nie wiem czy zszedl juz czy nie. Teraz zadnego przeswietlenia nie zrobie. Zebym tylko ataku nie dostala bo to jest bol gorszy chyba od porodu :/

Gość gość
Wiesz jako uż mama powinnaś wiedziec ze bóle pod brzusza to raczej normalne zjawisko bo macica rośnie, normalne do momentu kiedy nie zauważysz plamienia wtedy warto udac się do lekarza ja jestem w 12 tyg miałam bóle podbrzusza czasem tak silne że chodziłam zgeta w pół ale z ciażą wszystko ok dzidziuś rośnie a poza tym nie wiem czy kierujesz się wcześniejszymi doświadczeniami z ciaży itd, ale mi np lekarz powiedział że im mniej leków tym lepiiej i chociaz mówiłam mu o tych bólach to pwiedzial że nie ma potrzeby żebym szprycowała się lekami i na własną rękę mam nic nie brac zadnych nosp i innych rozkurczowych. Pewnie na własną rękę bierzesz sobie leki więc proponuje ci isc do lekarza skonsultować i bóle i wszystko

Nic nie biore na wlasna reke. Lekarz kazal brac nospe jesli bedzie mnie bolec. Ale nie mysl ze biore ja jak tylko mnie cos zaboli. Staram sie tego nie brac. Wole polezec chwile zamiast sie szprycowac. W pierwszej ciazy mialam 21 lat. Pracowalam do 3 miesiaca wiec nie skupialam sie na swoim ciele. Praca mnie w jakis sposob odciagala od sypmtomow ciazy. Teraz jestem na l4. Wolalam nie ryzykowac,bo zmienilam prace. Obserwuje swoje cialo i moze dlatego martwie sie nie potrzebnie.

Gość gość
ja nie bralam nic i tak jak pisze przeszlo po prostu samo i do teraz mam spokoj a jestem juz w 18 tyg i z dzidzia wszystko w porzadku . lekarka mi mowila ze wszystko sie rozrasta i przygotowuje na dzidzie takze moze bolec ale niestety czas bol moze oznaczac cos zlego takze nie ma reguly..

Gość gość
no tak , jezeli nie masz plamien to sie nie martw na zapas . lekarz cie badal to pewnie widzial ze jest ok ;)

A kiedy bylo u Was widac bijace serduszko? W pierwszej ciazy usg mialam robione dopiero w 12 tygodniu takze wtedy na pewno bylo widac.

Gość gość
u mnie juz 7 lub 8 tydzien