Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona2

Ból, leekkie skurcze w praym jajniku w 7 tyg ciąży a torbiel?

Polecane posty

Gość zmartwiona2

mam lekkie takie niby skurcze w prawym jajniku i kłucie, na tym jajniku mam torbiel 2,5 cm, wiem bo przy okazji usg wyszło, także na pewno w ciąży pozamacicznej nie jestem, ale martwią mnie te bóle, teraz po odpoczynku ustąpiły, czy może być z tej torbieli? wizytę u lekarza mam we wtorek, dzwoniłam do przychodni to mi powiedzieli ze mam zażyć nospę, i jak nie ma plamienia, to się nie martwić

Gość gość
może Ci się torbiel powiększyła i stąd ból, najlepiej zrób jeszcze usg

Gość gość
niestety torbiel daje takie objaw, jak nie plamisz, to się nie martw

Gość gość
torbiele to norma w ciąży. Ja też miałam "wynaleziony" torbiel na jajniku podczas pierwszego usg w ciąży miałam cesarkę (podczas operacji oglądają dokładnie jajniki itp) i do dzisiaj torbieli brak (syn ma 19 miesięcy) być może rośnie, ale torbielą się nie przejmuj.

Gość gość
gościu z 15.16 może nie tyle torbieli brak, co o niej nie wiesz, jeżeli nie chodzisz np. na monitoring cyklu, najczęściej torbiele na jajnikach to efekt pęcherzyków, które nie pękły, moga nie dawać objawów i po pewnym czasie same się wchłaniają

Gość zmartwiona2
czy torbiel może dawać takie objawy? do tego mam taki pełny brzuch i bardzo często wzdęcia, może ta torbiel mi się teraz powiększyła, dzisiaj praktycznie do 13 cały czas mnie tak kłuła, i takie delikatne skurcze, dopiero po odpoczynku i zażyciu nospy, nie wiem co bardziej pomogło przeszło

Gość gość
tak, może, mozesz mieć również mdłości, bole brzucha, jednak jeżeli coś Cię bardzo zaniepokoi, to jedz na ip

Gość zmartwiona2
bardziej boję się o ciążę, choć lekarz jak byłam na usg uspokajał mnie że tej wielkości torbiel nie może zaszkodzić ciąży, i z czasem się wchłonie, jak mówił powinna do poł II trym

Gość gość
czyli tradycyjna torbiel z niepekniętego pęcherzyka, nie martw się, bo tym bardziej sobie zaszkodzisz

Gość zmartwiona2
dokładnie tak, do tej pory się nie martwiłam cos tam czasem pokuło i przestało , ale dzisiaj jak tak pół dnia mnie kłuło i takie lekkie skurcze dokładnie jak na owulację to się trochę przestaszyłam

Gość gość
jedź do lekarza, a nie pytasz na forum