Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

powrot z dzieckiem do kraju bez zgody ojca

Polecane posty

Gość gość
^ a Ty po cholerę ja wyzywasz? Zrobiła Ci coś? To chyba ty masz problemy z c**a. Mąż ci dawno dobrze nie zrobił i wylewasz frustrację na autorkę postu. Nie masz nic ciekawego do powiedzenia w zadanym przez nią temacie to się nie wypowiadaj.

Gość gość
Podobna sprawa.jestem w trakcie rozwodu se wloszech. Moglabym sie sadzic w polscek bo malzenstwo jest zarrjestrowane w pl. On chce mi odebrac dzieci na podstawie oskarzen bezpodstawnych. Bylam bez pracy i domu .mieszkam w schronidku dla kobiet.W Polsce mam swoj dom .Nie wykluczam powrotu.ale chce najpierw sie rozwiezc.Piszcie na email m.rojek@Tiscali.it

Gość gość
^ Ciebie dotyczy ta sama sprawa. Jeśli mąz ma prawa do dziecka a zapewne ma skoro jestescie malzenstwem po rozwodzie ich nie utraci. Owszem, wyjechac mozesz ale on ma prawo zglosci na policje ze porwalas dziecko i bedziesz scigana. To czy Polska wyda im dziecko czy nie inna sprawa, jak wyda ty mozesz trafic do wiezienia za porwanie. Sąd ma gdzieś czy ty masz w Polsce lepsze warunki bo patrzy nie na to co dobre dla ciebie ale dla dziecka, a dla dziecka dobry kontakt jest z obojgiem rodziców. Po tym co piszesz, jesli stawia bezpodstawne oskarzenia chce ci dziecko/dzieci odebrac by miec pewnosc ze zostana z nim i nie bedzie tak zwanym weekendowym tatusiem. Nic nie zrobisz, mozesz sie powołac i podac 100 przykładow na to ze tu klepiesz biede, nie masz mieszkania i nie masz pracy a w Polsce mozesz miec i prace za 10 tysi na miesiac i nawet super wille i oni będą mieli to gdzieś. Zapewne wcisna ci jakis zasilek, kaza wynajac za to kase,albo wygonia do pracy ale nie pozwola na to zebys bez zgody ojca dziecka/dzieci wróciła z nimi do swojego kraju.

Gość gość
Jedyna opcja zeby wrócic do kraju z dzieckiem to miec powód ojcu odebrac całkowicie prawa do niego. Jesli mu odbierzesz całkowicie prawa to nie ma on nic do gadania ani do tego gdzie dziecko zamieszkuje,ani przy wyborze szkoły czy religii. Niestety póki prawa ma to ma takie samo prawo jak ty by decydować o miejscu jego zamieszkania, o wyborze szkoły, przedszkola, wyznania czy nawet o sposobie leczenia w szpitalu jesli bedzie potrzeby podpis rodziców. Ma takie samo prawo jak ty do niego.