Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

haha juz teraz wiem jakiego pokroju matki siedza na kafeterii

Polecane posty

Gość gość

Te wyzywajace,piszace posty z bledami typu "ą" zamiast "om". Na fb wyswietlilo mi post sponsorowany pampersa. Z ciekawosci weszlam w komentarze i juz wojna pampersy kontra dady i kontra tetra. I jakas gosciowa zachwala tetre i wynosi siebie na piedestal,bo tylko leniwe matki uzywaja pampersow. Styl pisania jak z kafe,bledy tak samo i wyzwiska w kierunku tych wygodnych:P szok. I to osoba podpisana z imienia i nazwizka. Weszlam z ciekawosci. A jak,patologia,bieda i widac lekki uposledzenie na twarzy. Nie chorobe ale zaniedbanie,niewyksztalcenie razem do kupy wziete. Takie osoby mijam tylko na ulicy i im wspolczuje-lenistwa. Nie w praniu pieluch jak tym uzywajacym pieluch jednorazowych a lenistwa w mlodosci,ze nie chcialo sie zrobic nic zeby miec w zyciu lepiej i latwiej i nie musiec zapieprzac od rana do nocy ledwo wiazac koniec z koncem. Juz mnie nie dziwia posty jak przezyc od pierwszego do pierwszego,jak mozna miec dom bez kredytu,ze to niemozliwe. Owszem mozliwe,wystarczylo posiedziec nad ksiazka w podstawowce i w liceum a nie szwedac sie z nieciekawym towarzystwem od rana do nocy. Nie pisze tu o procencie ludzi,ktorzy mimo staran mieli wielkiego pecha w zyciu. Juz wiem jaka jest przepasc miedzy tu niektorymi. I wiem,ze wiekszosc tych wyzywajacych to po prostu patologia,bieda tylko na wlasne zyczenie a po czesci z winy z jakich srodowisk sie wywodza i przez swoich rodzicow i ich bledy wychowawcze i zaniedbania.

Gość gość
Wlasnie przeczytalam ta rozmowe na fb... masakra :D a jakie bledy robia matki wychwalajace tetre :D

Gość gość
Ale bzdury wypisujesz :)

Gość gość
Autorko gość powyżej ma rację, że bzdury piszesz. Teraz wykształcenie nie daje gwarancji dobrze płatnej pracy. Jeśli ci się udało to gratuluję. Kolejna sprawa to te błędy w pisowni. Od pewnego czasu większość naszych rodaków robi błędy ortograficzne itp. A tylko dlatego, że w szkole ta kwestia jest olana przez nauczycieli i samych uczniów, bo po co ci teraz umiejętność poprawnego pisania na maturze, skoro forma matury już nie jej taka jak była? Przy starej 3 błędy ort i masz po maturze. Mało tego sama robisz błędy, zobacz te 2 zdania: "A jak,patologia,bieda i widac lekki uposledzenie na twarzy. Nie chorobe ale zaniedbanie,niewyksztalcenie razem do kupy wziete." Zapomniałaś o literze "e" w słowie lekkie. Drugie zdanie o wiele lepiej brzmiało by gdybyś napisała je w ten sposób: Nie mam na myśli choroby, ale zaniedbanie i brak wykształcenia. Co do tych kobiet walczących, to te zwolenniczki jednorazówek zachowują się chyba dokładnie tak samo jak te od tetry. Przynajmniej tutaj na kafe. Co więcej, na siłę próbują udowodnić, że są czymś lepszym, bo stać je na oryginalne pampersy. Tylko ciekawe, kiedy ich dzieci przestaną nosić te piękne drogie pieluchy.

Gość gość
Jeszcze jedno, po przecinku powinnaś mieć spację. :)

Gość gość
Zhadzam sie z autorka. Nie znam nikogo z solidnym wyksztalceniem siedzacego na bezrobociu czy z kipeska praca. O ortach nawet nie pisze bo szkoda klawiatury.

Gość gość
Dziewczyno ile masz lat?Pieszesz jak dziecko.Wystarczy posiedziec nad ksiazka i masz dom bez kredytu???Haaha no nie wierze ,ze masz tak naiwne podejscie do swiata.A dlaczego nie uwzgledniasz tego,ze by miec dom bez kredytu potrzebna jest pomoc rodzicow.Znam rodziny co maja dom bez kredytu ,ale...Ale,no wlasnie ale.Mieszkali przez wiele lat na garnku u rodzicow,albo dostali ziemie ,albo mieszkanie ,albo kase.Majac dziecko nie placa za przedszkole tylko babcie siedza z wnukami za darmo . I znam rodziny bez wyksztalcenia I tez maja dom bez kredytu i bez zadnej pomocy.Sa tez rodziny gdzie jest wyksztalcenie I kredyt I jakos sobie radza ,niczego im nie brakuja.Sa tez rodziny gdzie jest wyksztalcenie i klepia biede.

Gość gość
moj maz skonczyl ekonomie firm i ekonomie miedzynarodowa ( czy jakos tak , nie wiem dokladnie bo nie znam sie na ekonomi ) i w wieku 46 lat korporacja sie zwinela i wywalila mojego meza na ulice od tej pory nie moze znalezc zatrudnienia bo albo jest za bardzo wyksztalcony i ma za duze doswiadczenie ( czytaj za drogi) albo za stary , jak to ladnie mowia rekrutarzy , specjalisci od siedmiu bolesci - jego wiek nie pasuje do profilu firmy :o i co ? masz przyklad wyksztalconego bez pracy od roku

Gość gość
Mój sąsiad skończył prawo, a ze nie ma go kto popchnac dalej bo nie ma chłopak pleców to pracuje jako magazynier. I tyle jeśli Chodzi o Twoje wydumane teorie.

Gość gość
Autorka ma racje, a to ze ktos zjadl literke to nie blad ortograficzny:O dzisiejsze szkolnictwo lezy, ale chyba panienki uczace sie teraz sa za mlode jeszcze na mamy. No,ale jak czasem poczytam kafe to wiekszosc to matki w wieku 20 gora 23lat wiec nic dziwnego, ze biedai patologia. Do szkoly bylo pod gorke to sobie dziecko zrobily by miec zajecie w zyciu. A do tej od meza w wieku46 lat to napisze tylko tyle, ze jaktwoj maz mowi jak ty rekrutorzy to nic dziwnego, ze nie ma pracy:O

Gość gość
Nie generalizuj, kobieto. Też siedzę na kafe, jestem mgr, mój mąż też. Mieszkanie mamy na kredyt, bo chyba lepsze to niż najem? A kto jest w stanie przez kilka lat zaoszczędzić 350 tys. ? :)

Gość gość
Sorry,moj brat tez skonczyl prawo i bez plecow ma dobra prace. Po prostu twoj okazal sie nieudolny skoro nie potrafil sobie poradzic. Po prawie jest wiele mozliwosci pracy,wcale nie trzeba robic aplikacji by dobrze pracowac.nie znam nikogo po prawie bez pracy,tej dobrej. I znam tylko jedna osobe po studiach ktora tylko dorywczo dorwala sie kasy a po paru miesiacach przeszla do pracy w zawodzie. Po prostu nie chciala miec zadnej przerwy w doplywie gotowki bo lubi wydawac.

Gość gość
i jeszcze droga autoreczko jak juz sie czepiasz bledow to nazwisko odmienia sie poprawnie nazwiska a nie ''nazwizka'' :o

Autorko jest coś w tym co piszesz ale robisz to w bardzo krzykliwy, złośliwy sposób i.... też wyzywasz :o też siedzisz na kafeterii i też piszesz z błędami. W dodatku zaangażowana jesteś w jakieś pampersy na fb gdzie ja nawet nie wiem, że takie dyskusje są. Jeszcze opisujesz, że ktoś upośledzenie na twarzy co jest zwyczajnym chamstwem.

Gość onagdziestamdaleko
autoreczka laleczka zapomniała, że teraz każdy głupi może skończyć studia. i że wykształcenie niczego nie gwarantuje - liczy się inteligencja, spryt i pracowitość. ps. a ja używam tetry, choć stać mnie na pampersy (a o dziwo potrafię nawet czytać, taka mądra jestem oooo) . robię to z własnego przekonania i nic nikomu do pupy mojego dziecka!

Gość gość
daga jaga, z ust mi to wyjęłaś

Gość gość
Wykształcenie to wszystko, bez wykształcenia człowiek sprytny do wielkiej firmy się nie dostanie, odwrotnie już tak. Nie usprawiedliwiajcie swojego lenistwa, wy krowy rozpłodowe.

Gość gość
mój mąż skończył administrację i prawo, przeczytał setki książek bo uwielbia literaturę, a pracuje teraz w nfzcie za niecałe 2000 zł na rękę (satysfakcjonuje nas to ale zasługuje na coś bardziej dochodowego). jego kumpel skończył administrację i psychologię i pracuje w księgarni za 1100 zł na rękę. moja siostra skończyła informatykę z ekonometrią, zna trzy obce języki,zaczęła pracować w sklepie sportowym, zaszła bardzo wysoko (zastępca dyrektora ponad rok), zwolniła się i od ponad trzech miesięcy nie może znaleźć satysfakcjonującej ją pracy (odmawiają jej argumentem: zbyt wysokie kwalifikacje), a moja bliższa koleżanka edukacje skończyła na etapie liceum, zaczęła pracować w call center za marne grosze, co jakiś czas szukając lepiej płatnej roboty i w tym momencie też siedzi na telefonie za średnio 3000 zł miesięcznie (czasem mniej czasem więcej). moim zdanie bywa różnie, czasem ludziom się udaje czasem nie ale obserwując najbliższe otoczenie widzę, że magistrów i doktorów mamy od "z***bania" i to już nie jest gwarant sukcesu. osoby słabo wykształcone, nie czytające książek faktycznie robią więcej błędów, ale na pewno nie jest to główny powód dla którego nie maja pracy i pieniędzy. wypowiedź swoją zakończę dowc**em fantastycznie charakteryzującym aktualne czasy: Przychodzi chłopak do nowej pracy w pierwszy dzień. Szef się z nim wita, podaje mu miotłę i szufelkę i mówi: "Proszę bardzo może pan zaczynać sprzątać." Na co chłopak odpowiada z oburzeniem: "Ależ proszę pana, ja pięć lat studiowałem, ja jestem wykształconym magistrem". Na to zdziwiony szef: "aaaaaaaaa... to pan nie wie jak się to robi!?!, proszę mi dać tą miotłę, już panu pokazuję..." :)

Gość onain
gość dziś Wykształcenie to wszystko, bez wykształcenia człowiek sprytny do wielkiej firmy się nie dostanie, odwrotnie już tak. x x x mylisz się. Mam 21 lat, tak, tylko 21. Dwa lata temu tuż po maturze, zaczęłam pracę a AEX - mały oddział Alior Banku. Nie studiowałam, dostałam od razu umowę o pracę. Najniższa krajowa plus premie każdego miesiąca inne, raz było to dodatkowe 1000 zł, innym razem 2 - 3 tys. Przeszłam pół roku temu do innego banku, w którym widzę, że są lepsze możliwości rozwoju. Na starcie dostałam lepszą kasę, niedługo mam szansę zostać menedżerem. To naprawdę wielki bank, duża firma, korporacja.Ta praca to prawdziwa szkoła. Żadne studia tego nie zastąpią. A mam znajomych czy rodzinę mgr, którzy zarabiają mniej niż ja.

Gość onain
ps. i sorki, że się tu wypowiadam. Nie jestem matką, trafiłam na to forum przypadkiem.

Gość gość
bez wykształcenia człowiek sprytny do wielkiej firmy się nie dostanie, odwrotnie już tak. smiem twierdzic ze bez wyksztalcenia czlowiek sprytny sie dostanie , natomiast wyksztalcony bez sprytu nie dostanie sie nigdzie . aby miec prace nie trzeba wyksztalcenia tylko spelniac ponizsze warunki: 1.Trzeba mieć nie wyparzoną mordę. 2.Trzeba być bezczelnym człowiekiem. 3.Mieć znajomości. 4.Umiejetność nawiązywania kontaktów - gdzie powieje tam idziemy. 5.Pieniądze pomagają w znalezieniu pracy. 6.Trzeba mieć dobre łokcie i zelówki do kopania potencjalnych kandydatów o miejsce na które się staramy. 7.Kłamać i oszukiwać na rozmowie kwalifikacyjnej. Nawiązywać kontakty z kandydatami na pracę a pózniej wykożystywać to przeciwko nim Czyli trzeba być typowym H........

Gość gość
Hahahahah tępaki, usprawiedliwiajcie sie. Braki wykształcenia widać po kilku zdaniach. Kasą tego nie zakryjesz. Bieda u was umysłowa niestety, to smutne.

Gość gość
Na kafe w większości są matki, które pytają się na fb grupie "Debilkowo"... przepraszam "Dzidziusiowo" czy mogę podać już swojemu 8 tygodniowemu synowi mleko z kartonu zamiast mm, po czym, następują odpowiedzi ja swojemu dawałam jak skończył... tu dowolnie wpisać ilość miesięcy ale głównie od 3 do 12 :O prawdziwe "Debilkowo"

Gość gość
Wiecie co? tak czytam ten watek i dochodze do wniosku,ze wszystkie jestescie siebie warte,co jedna to lepsza,az wierzyc sie nie chce ze wypowiadaja sie tu dorosle kobiety...

Gość gość
Tu też Szlachta nie pracuje a na fb widać w jakich warunkach mieszkają a inteligencję mają na twarzy wypisaną.

Gość gość
Autorko,a Ty kogo swoja osoba prezentujesz co? Zwyczajna sloma Ci z butow wystaje.

Gość gość
Wykształcenie. Kiedyś niosło za sobą dobre wychowanie i maniery. Teraz dyplom w ręku i magiel. Smutne. Osoba wykształcona i przy okazji inteligentna (co nie zawsze idzie w parze) nigdy nie wyśmiewa osób z niższym wykształceniem.

Gość gość
Wykształcenie sie czasem przydaje, choćby po to aby nie pytać na kafeterii czy moge dac niemowlakowi czekoladę.

Gość gość
Czlowiek wyksztalcony ma klase ,a jej brakiem charakteryzuja sie wyksztalciuchy....i choc jeden i drugi moze pochwalic sie dyplomem magistra,roznica w obyciu i kultura,to prawdziwa przepasc.....Hm....czy juz wiecie,do jakiej grupy zalicza sie autorka ?

Gość gość
Gosciu 13.18 ,nie mam studiow,czy to znaczy,ze zle wychowuje i karmie moje dziecko ? Wiekszej bzdury nie slyszalam :-o