Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy sola to dobra ryba ?

Polecane posty

Gość gość

Nie chodzi mi o smak tylko o gatunek i jakość . Zna się ktoś na rybach ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Sola jest delikatna, lekko strawna, we Francji zalicza się ją do najszlachetniejszych gatunków ryb morskich. Charakteryzuje się stosunkowo wysoką zawartością witaminy D3, dlatego polecana jest osobom zagrożonym osteoporozą. To ryba przyspieszająca metabolizm. Sola ma także dużo białka budującego mięśnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
sola to taka panga

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Czyli szajs :-o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Czemu panga ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja nie lubię soli jest delikatna to fakt ale jakaś taka niezbyt, z ryb filetowanych polecam dorsza,mirune i ewentualnie tilapię kupuję jeszcze czasem mintaja ale tylko dlatego że syn lubi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tilapii nie polecam to ryba hodowlana często z Wietnamu ;(( To jest ryba tak "podejrzana" jak Panga.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jest pyszna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Porównanie soli do pangi jest bardzo nietrafione. Sola jest dobra jakościowo, a jak ktoś je tylko pangi to lepiej żeby ryb w ogóle nie jadł.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Sola to bardzo wykwintna ryba i bardzo zdrowa. A stawianie jej na jednej półce z pangą czy tilapią jest czymś niedorzecznym. Trzeba być idiotą by nawet pomyśleć o tym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja kupuję solę, mirune i dorsza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Sola to byle co. nie ma smaku i rozpada się na patelni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Rozpada się to fakt, ale jest bardzo zdrowa. Nie to co panga tilapia itp....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Sola morszczuk i dorsz. Są ok. Zwracajcie tylko uwagę na cenę. Bo można kupić sole tanią w tonie lodu o poszarpanym mięsie tak samo dorsza. Zwracać też trzeba uwagę na kraj pochodzenia. Im kraj bliżej Polski tym lepiej. Panna tilapia i miruna to inna bajka. Kiedyś dobry był mintaj ale teraz to syf w lodzie. Warto zainteresować się też tuszką witlinka. Jest smaczny choć ościsty.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja kiedyś trafiłam na filety z rekina. Polecam wszystkim. Zdrowe i przepyszne :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
filet z rekina to smakuje jak zużyty pomywak do zmywania naczyń raz kupiłem i nigdy więcej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gośćrijkoldn56
" ja nie pijam kawy"-powiedz mi co to są ryby filetowate ? Jestem rybakiem dalekomorskim od ponad 40 lat a nigdy nie słyszałem o takim podtypie. A może są i octowate , pomidorowate czy też olejowate? widzę że nie potrafisz usmażyć ryby

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Lukas

Ja preferuję fileta.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ela
Dnia 6.07.2016 o 23:39, Gość gość napisał:

filet z rekina to smakuje jak zużyty pomywak do zmywania naczyń raz kupiłem i nigdy więcej.

Fileta z rekina trzeba umieć usmażyć tak samo jak np. mintaja,nie można przy nim "grzebać"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Xera

Solę warto upiec, wtedy doceni się w pełni ten smak... 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×