Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy używanie tamponów łagodzi ból?

Polecane posty

Gość gość

Witam czy używanie tamponów łagodzi ból mentruacyjny oraz zmniejsza obfitość miesiączki?

Gość chooyowo
ile Ty masz lat? :O co ma tampon do obfitości okresu czy bólu? To tylko kawałek waty który sobie władasz do tzipy

Gość gość
w jaki sposob mialoby lagodzic? to tylko wchlania krew

Gość gość
mam 17 lat chciałam zacząć ich używać i właśnie wyczytałam gdzieś że łagodzą trochę ból też w to nie chce Mi się wierzyć ale chciałam zapytać doświadczonych kobiet:)

Gość gość
Jakie są wygodne tampony?

Gość chooyowo
Więc: 1. Nie, nie łagodzą bólu bo nie mają w sobie żadnego środka przeciwbólowego 2. Nie zmniejszają obfitości okresu (to jedynie złudzenie - tampon zmienia się rzadziej niż podpaskę)

Gość gość
ja bym powiedziala,ze wrecz na odwrot.po wsadzeniu tampona jednak draznisz scianki pochwy i podstawy macicy i mnie na przyklad z tamponem bardziej boli brzuch.ale i tak go zakladam,bo nienawidze podpasek.

Gość chooyowo
A jesteś dziewicą? Jeśli tak to wybierz na pocżątek OB mini, a jeśli nie jesteś dziewicą to wszystko jedno jakie wybierzesz, w każdych będzie Ci wygodnie ;) W każdym razie w obu przypadkach polecam najpierw używać OB silk touch, bo mają śliską otoczkę i będzie Ci je łatwiej aplikować. Ja też od nich zaczynałam. Jak dojdziesz do wprawy to możesz juz kupować normalne np z biedronki, które są kilka razy tańsze od tych zwykłych OB a niczym się od nich nie róznią

Gość gość
Do: chooyowo dzięki za informacje w podobnym wieku jesteś co Ja?:) długo już stosujesz tampony? Jakie Mi polecasz?

Gość gość
o.b. sa najmieksze,polecam. im twardszy tym mniej wygodny niestetty

Gość gość
Jestem starsza, mam 24 lata :P długo używam tamponów, nienawidzę podpasek. Tampony to ogromna wygoda, dzięki nim zapominam że mam okres ;) używam tych z biedronki, rozmiar duży i normalny w zależności który to dzien okresu. Tylko nie zapominaj o tym, żeby oprócz tamponów używać też wkładek - w razie gdyby Ci przeciekł to nie poplamisz sobie od razu spodni :P

Gość chooyowo
ten gość z 9:55 to ja :P

Gość gość
Do: chooyowo ok:) Jestem dziewicą spróbuje użyć tamponu mogę go używać normalnie od pierwszego dnia okresu? Mi na razie podpaski aż tak nie przeszkadzają tylko jak jest upał to nie wygodnie z nia:)

Gość chooyowo
Tak od pierwszego :) możesz ich używać przez cały okres. Jeśli jesteś dziewicą to zacznij od OB mini i poźniej z czasem stosuj coraz większe. I bądź delikatna dla siebie i nic na siłę bo Cię zaboli i się zrazisz. Wkładaj je głęboko, bo prawidłowo zaaplikowany tampon jest wtedy, kiedy w ogole nie czujesz że go w sobie masz. Aha i przy OB mini nie zapominaj o częstym zmienianiu bo one są naprawdę male i przy obfitym okresie jeden wystarcza na góra 2 godziny. Duże wystarczy zmieniać 3 razy dziennie, ale nie radzę ich używać na początek bo aplikacja bedzie cholernie bolesna i mówię to z własnego doswiadczenia.

Gość gość
A jeśli chodzi o tampony na noc, to te największe spokojnie wystarczają na całą noc, ale tych mini bym nie radziła bo obudzisz się w morzu krwi :classic_cool:

Gość gość
na noc to juz podpaskę będe aplikować:)