Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile kosztuje wstawienie jedynki?

Polecane posty

Gość gość
3 pasy na gołą d.pe

Gość gość
zalezy czy masz korzen zeba czy nie,ale drogo bo wstawialam

Gość gość
mam korzeń ale bez leczenia kanałowego sie nie obejdzie

Gość gość
ok. tysiaka

Gość gość
o matko... :(

Gość gość
przeciez to masakra jakas. tyle kasy?

Gość gość
Zależy, czy nauczyciela, ucznia, czy rodzica.

Gość gość
o zęba chodzi ..

Gość gość
samo kanalowe kosztuje ok 500zl a wstawienie ok 1000

Gość gość
Jeśli masz korzeń to musisz odbyć leczenie kanalowe, następnie będzie wlozony trzpień z wlokna szklanego ( koszt samego trzpienia to ok350 zl) i następnie zrobienie koronki( jeżeli chcesz koronkę z porcelany na metalu, to jakiś 1000) ja jestem wlasnie w trakcie czekania na koronkę na dwójkę

Gość gość
p****ało... bogacze mogą sobie pozwolić na to.. * by całą wypłatę wydać na zęba? to jest chore!!!!

Gość gość
czemu to tak dużo kosztuje? :( mając 18 lat miałam zęby jak marzenie... teraz mając 22 wstydzę się uśmiechać! jestem po 2 ciążach. Brałam żelazo w obydwóch ciążach. Słyszałam że to właśnie od tego żelaza psują się zęby... Przecież tak o nie dbałam :( już po pierwszej ciąży zaczęły się przebarwienia i kruchość zębów :(

Gość gość
A kto powiedzial ze życie jest sprawiedliwe :( mam takie samo zdanie jak ty ten temat ale co poradzisz? Jak chce się wyglądać to mus, trzeba byli dbać o zęby.

Gość gość
A chodzisz regularnie na kontrolę? Masz dobrego dentyste? Yo nie jest normalne, żeby taka młoda osoba miała zeby w takim fatalnym stanie. Zapytalas lekarza o przyczyny?

Gość gość
nie pękaj, w ostateczności proteza. Jak dobrze dopasowana i z dobrego materiału będziesz miała ząbki jak perełki. Zęby akurat da się z powodzeniem wymienić, z innymi organami już gorzej :):):)

Gość gość
ja w ieku 10-14 lat miałam sporo plomb wstawionych, ścisniete zeby, źle wyrośniete ósemki i tez mam ich dość. co chwila jest jakiś problem teraz nic już nie zrobię

Gość gość
w pierwszej ciąży schudłam 10 kg... wszystko zaczęło się po ciąży tak jak pisałam. Właśnie miałam złego dentystę bo miała wylane czy zrobi mi dobrze zęby. Dobrze nie usunęła próchnicy i plomby wypadły

Gość gość
nie mogę przeżyć tego że tak nagle zęby zaczęły się psuć... często oglądam zdjęcia na których były zdrowe... :(

Gość gość
gość

Gość gość
wiesz, każdy chyba ma swoje ceny, wiadomo, że od indywidualnej sytuacji i tego, jaki nakład pracy będzie potrzebny by tego zęba wstawić. U nas w Białym stoku miałam mieć implant wstawiany ale jednak uznaliśmy z protetykiem, że proteza będzie lepsza i bardziej opłacalna - http://www.popkoadam.pl tutaj można więcej przeczytać

Gość gość
to nie od ciąży ale po prostu zle sie odzywiałas za mało warzyw i owoców bo zrobiło sie zakwaszenie i organizm żeby wyrównać ph krwi pobiera minerały z kosci i zembów zakwaszenie robi sie od słodyczy sera zółtego kawy herbaty miesa

Gość gość
zróbcie sobie protezkę, a zęby po prostu wyrwać, szkoda kasy na jakieś implanty. I tak wszyscy pójdziemy do piachu więc nie ma co tak się tym wszystkim przejmować i jeszcze dawać zarobić złodziejom dentystom. Mój tata nie ma kilku zębów z przodu i nosi protezkę, jest darmowa na NFZ.

Gość gość
ciąża i karmienie piersią bardzo obciąża organizm - kości mineralizują się do 30 roku życia - a Ty bardzo wcześniej zaszłaś w ciąże i to w dwie w krótkim czasie - kup sobie żel elmexa i uż go 2 razy do w odstępie 5 dni a dalej raz na tydzień - wzmacnia ząbki a i używaj ich past ale na przemian ze zwykłą - bo mają wyższą ścieralność i lepiej usuwają przebarwienia płytkę. No i dodatkowo wapń może i wit D. I słoneczka.

Gość gość
Wydaje mi się, że leczenie jedynek jest darmowe, ale nie w przypadku kanałowego.

Gość gość
jeżeli to jest jedynka to warto byłoby sobie zrobić jakiś dobry implant, ja robiłam implant w http://www.hercka.pl/ i w ogóle nie widać, że to nie mój naturalny ząb

Gość gość
Wstawienie implantu jest drogie, ale to w końcu inwestycja na lata. Ja wykosztowałam się, ale nie żałuję, bo pewność siebie od razu wzrosła. Mogę polecić Wam klinikę Unident Union we Wrocławiu. :)