Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Aparat na zeby w wieku 30 lat

Polecane posty

Gość gość

Ktora mama w taki wiekim zalozyla aparat.Ile wyniosl was calkowity koszt.?

Gość gość
Miałam 31 lat gdy założyłam aparat. Miałam dolną szczękę wysuniętą do przodu. Jeden łuk kosztował 1400 zł. Każda wizyta co miesiąć 100 zł. Leczyłam wadę zgryzu 2 lata, więc rozłożyło się z kasą. Zastanów się tylko czy musisz, aparat to duży wysiłek dla żębów, szkliwa, mi się mocno ścierały, ortodontka mi je też przypiłowała:(

Gość gość
mam brzydkie zeby. 2 gorne 1 sa krzywe. tak jak u cichopkowej na na dole- lewa-1,2/3 krzywa

Gość gość
Każdy wiek jest dobry żeby zadbać o żeby, no widaomo że im szybsiej tym lepiej. Ja robiłam aparat w wieku 25 lat w http://www.vipdental.pl/ i jestem już w połowie leczenia, jeszcze tylko rok i będę miała uśmiech jak gwiazda filmowa

Gość gość
ja miałam 30 lat, górna jedynka wysunięta do przodu, na dole zeby lekko zrotowane. już po 3 miesiącach widziałam ogromna poprawę, ząb wszedł niemal na swoje miejsce. aparat miałam 2 lata bo pozostałe zęby musiały sie zgrać ze sobą i ustabilizować. teraz nosze retencyjny. nie było przyjemnie, ale nie żałuję :) koszt- 1400 za 1 łuk, wizyty co 6-8 tyg 70-140. na początku w czasie intensywnego przesuwania i na końcu wizyty częściej, nawet co 2 tyg ale wtedy albo 50 albo też gratis