Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam dziś takiego dołka

Polecane posty

Gość gość
Ja też potrafię sobie zorganizować fajnie czas, ale czasami chciałabym czegoś więcej. Tyle się dzieje w okolicy, jest tyle fajnych warsztatów, wydarzeń, ale dużo z nich za pieniądze i chociażby dlatego chciałabym więcej zarabiać. A co do przyjaźni to się zgadzam, że lepiej przyjaźnić się z ludźmi biedniejszymi, bo ci bogatsi zwykle patrzą na innych z góry i nie szanują.

Gość gość
Nie, to nie jest źle, tylko z twoich wcześniejszych wypowiedzi tak wynikało :) Chcesz coś osiągnąć, to wyluzuj, nie spinaj się tak bardzo, uda się to się uda, nie uda się, mówi się trudno, trzeba się cieszyć tym co się ma, cieszyć się takimi głupotami jak choćby tym że dziś była bardzo ładna pogoda, było ciepło i słoneczko, spędziłem dziś prawie cały dzień z koleżanką w parku, nie robiliśmy nic poza gadaniem o głupotach, śmianiem się i uważam ten dzień za bardzo udany, niby nic specjalnego, same nudy, ale humorek mi dopisuje :) Zacznij wreszcie żyć, otwórz się na ludzi, nie zazdrość im, nie sugeruj się tym co wypisują na fb... najlepiej w ogóle tam nie wchodź już nigdy, bo fb i tak nic ci nie da, a tylko zabierze czas, który można spożytkować na coś innego.

Gość gość
Fajnie, że potrafisz cieszyć się chwilą i doceniasz takie małe rzeczy. :) U mnie z tym akurat różnie, czasami je dostrzegam, czasami z kolei nie. Ale może rzeczywiście powinnam cieszyć się z takich małych rzeczy? Rano jadę w góry, więc mam nadzieję, że tam to się uda. Jeśli chodzi o fb, to rozważam jego usunięcie, bo fatalnie wpływa na mój nastrój. Ciągle tylko porównuję swoje życie z czyimś i wychodzi, że jestem do niczego.

Gość gość
Może faceci Cię olewają bo ich czymś odstraszasz podświadomie? Typu spięta postawa ciała/wygląd/mimika/zachowanie(unikanie spoglądanie w oczy, skrzyżowane ręce podczas rozmowy). Zastanów się nad tym, dobrze radzę, bo pozornie nieważne rzeczy okazują się mieć znaczenie. Poza tym, postaraj się bardziej otworzyć na ludzi. Gdy kogoś poznasz, będziesz miała siłę zawalzyć o marzenia - z doświadczenia wiem, że samemu ciężko zrobić cokolwiek, z drugą osobą pzy boku można góry przenosić :)

Gość gość
Po to istnieje fb żeby ludzie mogli sobie poprawić samopoczucie wciskając innym kit jacy to oni są szczęśliwi ;) internet i media ryją ludziom psychikę, co widać zresztą po tym forum. Kuźwa jedziesz w góry i zamiast się cieszyć tym że będziesz miała okazję pospacerować, popatrzeć na piękne widoki, to ty wolisz się przejmować jakimiś bzdurami. Za szybko i za bardzo chcesz spełnić swoje marzenia i to cie wykańcza i frustruje, naprawdę nie warto. A to że doceniam małe rzeczy, ważniejsze jest dla mnie z kim spędzam czas niż to gdzie ten czas spędzam... czy będę siedział z koleżanką w parku, czy miałbym spacerować po Manhattanie, jaka różnica? Tylko tło byłoby inne, inna architektura i ludzie których mijam byliby Amerykanami, a nie Polakami i nic poza tym :) Dobra ja spadam spać, miłej wycieczki po górach życzę i wyluzuj trochę, dobranoc ;)

Gość gość
Dzięki za rozmowę i dobranoc, udanej niedzieli! :)