Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ból po ekstrakcji

Polecane posty

Gość gość

Proszę o inf. jak długo utrzymuje się ból po usunięciu zęba?

Gość gość
nawet do3 dni

Gość gość
Ja miałam dłutowane trzy ósemki. Oczywiście w odstępach 2-3 miesięcy. Generalnie najsilniejszy ból utrzymywał się przez trzy dni. Wtedy to dosłownie płakałam. Po trzech dniach następuje przełom, opuchlizna trochę schodzi, szczękościsk nie jest taki silny (sukces, bo można zmieścić łyżeczkę!:P), po tygodniu jest już naprawdę okej ale opuchlizna zniknie całkowicie po dwóch tygoniach:) Trzymaj się, wiem co to za ból

Gość gość
Dziękuje U mnie ból utrzymuje się 4 dni :(

Gość gość
10:03 - a miałaś zęby dłutowane???? Tak jak mówię przełom powinien nastąpićc po trzech dniach co nie oznacza, że przestaje boleć. Wręcz przeciwnie boli cholernie ale mniej niż wcześniej. Mi też gorączka spadła. Generalnie po tygodniu będzie okej. Trzymaj sie!!!

Gość gość
Nie miałam dłutowania( to chyba wiąże się z założeniem szwów).

Gość gość
10;17 - tak, o to mi chodziło, mialam szwy. To nie wiem ile powinno trwać w takim razie. A bardzo cieboli czy ból słabnie?

Gość gość
Bardzo boli Bez tabletki nie dałabym rady wytrzymać :( a jeszcze mam pytanie do Pań bo dentystka powiedziała że nie muszę wstawiać zęba bo nie widać, Osobiście źle się czuję bez i zastanawiam się ma ktoś mostek i czy poleca,..Most jest tańszy i kosztuje około 2000 a sztyft 5000 :(

Gość gość
bol jest taki sam czy się nasila? rana wygląda okej? ja miałam w środę usuniete i niemal nic mnie nie bolalo, tabletki raz na jakis czas wzięłam bo przez ekstrakcje inny zab się naruszył (plombe trza wymienić :P). przy dłitowaniu mialam gorzej, ale zwróciłam uwagę na to, że im dłużej to trwa tym gorzej. i miałam raz suchy zębodół, ból miałam 4-5 dni od dłutowania (a wtedy akurat niewiele bolało wiec odczułam różnice) i musieli mi leki wkładać

Gość gość
Budze się z bólem biorę ketanol i potem kolejny ból pod wieczór