Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Letnie spacery, a wózek zabezpieczony jak na siarczyste mrozy

Polecane posty

Gość gość

Mamuśka z mojej miejscowości która, dziecko urodziła jakoś w marcu, całe lato dziecko wozi w wózku zabezpieczonym jak na mrozy. Jak miała gondole, to była przykryta pokrowcem i moskitierą, a teraz jak ma spacerówkę, to ma założony śpiworek no i oczywiście moskitierę. Zawsze, ile razy ją widziałam, miała tak zabezpieczony wózek. Ciepło, słonce świeci, super pogoda na spacery a ona tak męczy to biedne dziecko. Nigdy nie widziałam jej z odkrytym wózkiem. Całe lato tak jeździ. Szkoda mi tego dziecka, ale z drugiej strony jak ona tak robi to chyba powinnam się cieszyć że jeszcze folii przeciwdeszczowej nie zakłada. Dzisiaj w taką pogodę też ją widziałam z wózkiem z pełnym zabezpieczeniem. W spacerówce ma czarną moskitierę, to dzieciątko chyba nigdy nie widziało drzewa, nieba, słońca no chyba że przez okno.

Gość gość
Moze z jakichś powodów zdrowotnych tak przykrywa dziecko?

Gość gość
ja też ciągle widzę maluszki opatulone jak w zimie a mama pcha wózek w bluzeczce bez rękawków i japonkach. żal maluchów, że są tak przegrzewane, no ale cóż - nie nasza sprawa ...

Gość gość
Ja tez takie widuje i strasznie zal mi tych dziec****erwsze ur w czerwcu i cale lato wozilam w gondoli w body i przykryte pieluszka tetrowa.bez czapki.drugie w listopadzie,przez cala zime nie nakrylam wozka pokrowcem...a czasem w sloneczne dni nawet zlozylam troche budke,i dzieciak raz tylko mial katar.a i wyszlam na sacer 3dni po porodzie.i spaceruje,mijam wozki,a te dzieci zima opatulone ze tylko czubek nosa widac spod szali,kombinezonow,a latem w czapach,nakryte kocem,i jeszcze pielucha rzucona na bude,a w tej gondoli sauna i parowa

Gość gość
Ubiegły poniedziałek-20 stopni,bezwietrznie i bez słońca.Obok mnie w aucie na czerwonym siedzi mamuśka z ok.trzyletnim dzieckiem.Ona krótki rękaw a młody kurtka i czapka:O

Gość gość
Co ciebie to obchodzi jak ktoś wychowuje swoje dziecko.Nie masz innych zajęć? Wez się do lekcji tłumoku!😡

Gość gość
Ja tam zawsze sprawdzam czy maly ma cieply kark i w zaleznosci od tego go rozbieram badz ubieram i w d***e mam to co ktos sobie pomysli. Czapke z daszkiem ma przez wiekszosc czasu bo strasznie go razi slonce. Nigdy nie byl spocony, raz mi sie zdarzylo ze mial potowki. Chory tez nie byl ani razu.

Gość gość
do gościa z 15:17 (z 7 września) Nie oceniaj innych swoją miarą. To że ty jesteś tłumokiem, to nie znaczy że wszyscy inni to też tłumoki. Pewnie jesteś taką samą mamusią dbającą tak o swoje dziecko, że upał ubierasz je w kurtkę. dlatego tak reagujesz.