Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulicasezamkowa

Rachunki za prąd

Polecane posty

Gość ulicasezamkowa

Witam wszystkich:) Jestem studentką, właśnie zaczęłam wynajmować mieszkanie we Wrocławiu i tu trafiam na pierwsze niejasności jeśli chodzi o właściciela. Powiedział nam, że w mieszkaniu jest prąd II-taryfowy, Tauron. Przeszukałam wszystkie oferty i w żadnej nie ma opłat: taryfa I (dzienna) - 0,68 zł/kWh, taryfa II (nocna) - 0,38. Czy ktokolwiek z Was posiada taką ofertę, czy jest może ona nieaktualna/zmyślona? Byłabym wdzięczna za pomoc

Gość gość
jak najbardziej może tak być taryfa 1 czyli te 68 gr za kwh płącisz w dzień od 6:00 do 13:00 oraz od 15:00 do 22:00 w pozostałych godzinach obowiązuje 2 tańsza taryfa ...

Gość gość
Skoro możesz siedzieć na kafe to możesz chyba też sprawdzić cennik na stronie Taurona? A jeśli ceny się różnią to uderzasz do właściciela i wyjaśniacie sprawę. Naprawdę aż kafe potrzebujesz do tak prostych rzeczy? Oddychać umiesz, czy też instrukcji na kafe szukasz?

Gość gość
problem w tym, że Tauron takiej taryfy nie posiada, ma za to o połowę niższe

Gość gość
napisałam chyba, że cennik sprawdziłam prawda? nie chcę wyjeżdżać od razu na właściciela, jeśli to nie będzie konieczne

Gość gość
może włąsciciel płąci mniej ale życzy sobie tyle o on ustala cena za zużyty prąd w jego mieszkaniu a to ile on płaci to jego sprawa jeśli tobie odpowaida cena ustalona przez niego to podpisujesz umowe nie to nie a nie sie tutaj dochodzisz ile ty musisz mu płacić za prąd a ile on z tego odda do elektrowni ...

Gość gość
najprościej jak Ci rachunek pokaże. i tyle

Gość gość
toć powiedz mu, że sprawdziłaś, ceny jakie są widzisz i niech Ci wyjaśni skąd on niby wziął swoje

Gość gość
w umowie mam, że płacę wg cennika SPRZEDAWCY PRĄDU a nie wg jego widzimisię. więc to łamanie umowy, jeśli on życzy sobie wyższej ceny. jeśli żadna z Was nie ma takiej sytuacji i potrafi tylko powiedzieć ,,jesteś głupia, idź się zabij'' to chyba podziękuję.

Gość gość
znajdz najbliższą palcówke tauron i po prostu pokaż umowe idź sie dowiedz i dopiero wtedy podejmiesz decyzje coo dalej

Gość gość
co za bzdury, własciciel sobie do czynszu moze dołożyc a nie opłat za energie. bo energia w jego mieszkaniu jest lepsza :D nie wiem co za burak to pisał

Gość gość
Tylko, że ja nie dostaję faktur od Taurona, tylko on mi wysyła zestawienie, np: 100 kWh * 0,68 = .. i na tej podstawie wylicza mi rachunki

Gość gość
to nie o to chodzi ze energia jest lepsza on sobie ustalil 68 gr i podoba sie bierzesz nie to nie ale jesli w umowie jest ze cena za energie taka jak proponuje tauron to najlpiej do nich isc i sie dowiedziec jakie mają dokladnie ceny i na podstawie tego porozmawiac z wlascicielem

Gość gość
prosto powiedzieć: podoba się to bierzesz, nie to nie, kiedy rachunki przyszły mi POD KONIEC pierwszego miesiąca mieszkania.

Gość gość
to niech Ci pokaże fakture.

Gość gość
"prosto powiedzieć: podoba się to bierzesz, nie to nie, kiedy rachunki przyszły mi POD KONIEC pierwszego miesiąca mieszkania." idź kretynie stąd. lokatorzy tez mają prawa, a nie "będe robić co chce, podoba się to bierzesz"

Gość gość
ty jestes kretynem nie napisała tego czy w umowie miala napisane ze za prąd płaci według cennika dosawcy czy tak jak ustalił własciciel musi patrzeć co podpisuje powiedziała autorka puźniej ze w umowie ejst ze energia jest liczona jednag wg cennika dostawcy wiec mowie zeby poszla do nich osobiscie i porozmawiała z doradcom o cenach energi i dopiero jak będzie miała te informacje to je skonfrontuje z włąscicielem a teraz to sb możeż gadać

Gość gość
Ja skorzystałem z oferty Novum, bo prowadzili system sprzedaży pakietowej. Miałem problem z ustaleniem sobie pakietu, bo dopiero poszedłem "na swoje", ale na podstawie moich rachunków pomogli mi ustalić miesięczne zużycie prądu i ułatwili mi wybór pakietu. No i ucieszyło mnie, że przy każdym pakiecie oferują 36 miesięcy gwarancji ceny