Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przestałam wierzyć w boga jako nastolatka. Boga nie ma. Biblia to oszustwo

Polecane posty

Gość gość

albo sprawa piramid, zmowa milczenia, uczą nas ze przez 20 lat prosci ludzie budowali takie rzeczy haha Inzynierowie i budowlancy, ktorzy mają na swoim koncie ultranowoczesne najwieksze budowle XXI wieku zgodnie przyznają, ze gdybysmy chcieli teraz zbudowac taka sama piramide Cheopsa byloby to bardzo trudne (naszymi metodami) i kosztowalo setki milionow. Sposob budowania jest podobny w Gizie, na wyspie Wielkanocnej (kamienne twarze), piramidy w Chinach, Meksyku, Peru. Byli kosmici, byli są i bedą. Iluminaci nas oszukują, Watykan tak samo, bo jak wiadomo Watykan to ta biblijna bestia zbudowana na gruzach starego Rzymu. Nie wierze w religijne brednie i ''oficjalną'' historie, gdy jakis naukowiec zaczyna mowic prawde to raz dwa ci na gorze go wysmiewają, gdy nie odpuszcza ucinają fundusze

Gość gość
bóg jest przede wszystkim swietnym narzedziem do kontroli nad ludzmi oraz do zarabiania pinięndzy :P

Gość gość
skoro tak twierdzicie - to pewnie macie do tego podstawy. Ale sa ludzie co twierdza inaczej i iektorzy z nich tez naja do tego podstawy. Od tego sa swiadectwa wiary. Spotkal sie kiedykolwiek ktos z was z osoba ktora mogla zaswiadczyc? Na przyklad mowienie jezykami, ktorych sie nie zna ani nie rozumie ...a sa to jezyki zywe ktore niosa przekaz dla kogo innego w danej grupie. to jest opisane w Biblii i sa/byli ludzie ktorzy przezyli cos takiego

Gość gość
Zaświadczyc, ale o czym ? W sądach mamy pełno fałszywych świadków. Człowiek to nie komputer, na dysku mozesz zapisac to co jest i odtworzyc za rok i nadal bedzie tym samym, a ludź doda cos od siebie, nazmysla, przekreci, zapomni, pofantazujuje i tak stworzy sie bzdura. Dla mnie osoboscie biblia to nie jest zaden dowod, przez tyle lat niewiadomo kto co tam sobie dopisał, przedrukowal i nazmyslal. Moze ta biblia to jedna z wielu, nie widze powodu by akurat wierzyc ludziom z jerozolimy, dlaczego wlasnie nim a nie indianom z maczu pikczu :D

Gość gość
Też nie wierzę. Nie byłam w kościele od 8 lat, świąt nie obchodzę a co rodzina mysli na ten temat to mnie tyle obchodzi co zeszłoroczny śnieg.

Gość gość
byc moze zabawa polega na tym ze jak w cos nie wierzysz to pomijasz temat. To tak samo jak z miloscia... jak w nia nie wierzysz to jej nie ma, jest tylko spolka zoo zwiazana kredytami i dziecmi

Gość gość
jak dla mnie mozesz wierzyc w garbate aniolki jak ci to odpowiada... ale zeby cos porzadnie zanegowac trzeba to poznac czytalas biblie? watpie

Gość gość
skad wiesz?

Gość gość
przypuszczam wnioskujac po temacie w wieku nastu lat raczej czlowiek sie nie bierze za te lekture, a na hooy ci czytac biblie skoro boga nie ma? :D

Ludzkość sobie nawet nie wyobraża jakim chamem i perfidnym kłamcą jest siła wyższa. Nie ma i nie było takiego człowieka przy którym jego perfidia mogła by się równać. Hitler to przy sile wyższej święty.

Gość gość
opinie opinie -na każde twierdzenie podajcie dowód!!! głupie gadanie,odróżnijcie dwie rzeczy-kościół i Boga(to nie są rzeczy tożsame,tylko kościół tak chce),a jeśli Bóg to najwyższy programista?życie jest programem ,uczestniczycie w tym wszyscy,tylko myślenia wielu brakuje,bo nie potraficie spojrzeć na wszystko z zewnątrz,tylko uprawiacie krytykanctwo moherowe-bez dowodów zdewociałe

Gość gość
sila wyzsza czyli Bog czy szatan? bo tak sie sklada ze biblia mowi o obu

Gość gość
jest sila wyzsza

Gość gość
czym sie rozni WIARA OD WIEDZY? zdewocialoscia? jestem dewotka jesli WIERZE mezowi ze nie wali mnie po rogach jak mnie ie ma w poblizu? A moze powinnam mu zainstalowac w d***e gps-a zeby WIEDZIEC to na pewno?

Gość gość
syn fubu-nadajesz cechy ludzkie tworom nieludzkim-gdzie tu logika?jesteś w programie i nie zdajesz sobie sprawy ,że odtwarzasz to co chcesz i chociaż możesz ten program przetransfomować, nie robisz tego ,bo nie masz tego świadomości,po ludzku oceniasz tak jak np po mrówczemu mrówki oceniają nas

Gość gość
-kosmici istnieja, hybrydą kosmity z ludzka kobieta był m.in jezus -ludzie i dinozaury zyli razem w tm samym czasie -ziemia jest młoda, a warstwy nie oznaczaja geolog. wieku ziemi -mitologia to nie bajki -syreny istnieja i bynajmniej nie przypominaja disney'owskiej ariel -istnieje mapa świata sporządzona wówczas gdy człowiek ponoć dopiero z drzewa schodził -g****o wiemy o otaczajacym nas swiecie a szkolnictwo bardzo przykłada sie do ogłupiania rasy ludzkiej.

Gość gość
wylozylas garsc swoich pogladow... ja zgodze sie wylacznie z oglupianiem bo to akurat jest widoczne golym okiem :D daj jakies info o tej mapie swiata, ciekawy temacik :)

Gość gość
Syreny istnieją naprawdę. Kilka lat temu naukowiec Paul Robertson natrafił na szczątki dziwnej istoty. Była ona bez wątpienia stworzeniem wodnym, lecz analiza wykazała nietypową budowę ciała, charakterystyczną tylko dla jednych ssaków, które istnieją na Ziemi. Animal Planet wyemitowało program o tym odkryciu, którego tytuł był jednym z najczęściej wpisywanych haseł w wyszukiwarkę. Niestety, odpowiednie organy szybko się tym zainteresowały. Robertson został zwolniony NOAA i musiał w telewizji na żywo publicznie przyznać, że szczątki, które wyłowili nie miały nic wspólnego z mitycznym stworzeniem, a Animal Planet będąc pod naciskiem również musiało przyznać, że stworzony przez nich film, to tylko bujda.