Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość micki

Jak zrobić chrupiącą panierkę, aby smakowała jak z KFC?????

Polecane posty

Gość micki

Jeśli ktoś zna przepis na taką panierkę, to bardzo proszę niech się podzieli tą wiedzą z nami. pozdrawiam

Gość kiwi
wiem od znajomego, który pracował w kfc - zaznaczam, że nie jestem pewna czy mu wierzyć, ale brzmi to jednak dość wiarygodnie. Panierka w kfc ( mniaaaam :) ) zrobiona jest z proszku celulozowego + woda, przyprawy, taka maź, moczy się w niej mięso i wrzuca na głeboki gorący tłuszcz. Nie wiem czy w domu można takie coś zrobić, ja robię inaczej i przynajmniej wiem co w niej jest: ciasto naleśnikowe z przyprawami, w nim maczam udka kurczaka, póxniej otaczam w panierce z bułki tartej lub kupnej panierce i tak samo wrzucam na gorący głęboki tłuszcz - panierka jest extra chrupiaca i nie odpada :)

Dobrze jest dodac do panierki troszke platkow owsianych albo kukurydzianych,smakuje wysmienicie! Jesli ktos lubi kurczaka na slodko to do panierki polecam wiorki kokosowe,palce lizac:-)

Gość micki
czyli mówicie, że................ jak obtoczę kurczaka w jajku, to następnie maczam w panierce z pokruszonych płatków kukurydzianych i bułce tartej mam nadzieję, że wyjdą smakowicie !!!!!!!!!! pozdrawiam

A czy może ktoś wie jak zrobic smaczne nalesniki które podaja do Np. longerów i twisterów w KFC ? Prosze o pomoc ;)

Gość można je kupić
w większych supermarketach w opakowaniu jest 8 czy 10 sztuk - chyba chodzi Ci o twistery, bo longety to zwykła bułka????

cudnie chrupiąca panierka wychodzi po zmieszaniu w proporcji 2:1 bułki tartej i ziarna sezamowego pycha, polecam

Gość drbaciorr
heheheheeh no bo zaraz padnę... płatki ... mąką.. 300 atmosfer i sa rozdmuchane ... :D:D:D Cały paten polega na użyciu pasty do butów..pracowalem w KFC to wiem.

Gość chce powiedziec
ze rewelacyjnym sposobem na upieczenie chrupiacego kuraka jest zastapienie maki:::::::::::::::::: skrobia kukurydziana.polecam goraco

Gość Iw...on....a
moja mamusia pracuje w kfc...! robi mi frytki longery a czesto kurczaki w panierce...;p za 0,00zł.... he he

Gość Halinka z Gazowni D
Panierke z KFC sie robi z pomieszanych płatków steropianu, dziąseł chronokreta, wyciągu z dupy jeżowca i zgadzając sie z jednym panem z pasty do butów.. Buhahahaha.. Ludzie idźcie do KFC sie nażryjcie i pojdźcie do domu. ^^

Gość tredek
Ludzie o czym wy piszecie sekret K F C to semolina można kupić na alledrogo..pl jest to specjalna mąka z przenicy durrum poszukajcie w googlach żadna tajemnica od lat robie w domu skrzydełka i wychodzą identycznie jak w słynnym K F C

Gość I love KFC
Doskonale jest dodać pokruszone paznokcie ! POLECAM super...

Gość skrzydałka up,up do
góry,piszcie:P

Gość MOnnnisiaa
Ja dziś taką zrobiłam i wyszła lepsza niż w kfc! Wyjęłam z szafki złocistą przyprawę do kurczaka http://www.voila.pl/056/mgcz6/index.php?get=1&f=1 następnie wyjęłam kostkę czosnku http://www.voila.pl/057/f4w6i/index.php?get=1&f=1 odrobine vegety mielonej czerwonej papryki pieprzu soli -wszystko to umieściłam w kubku i potraktowałam blenderem aby zmielić na miazgę niczym cukier puder a następnie wsypałam do słoiczka na przyprawy Potem wyjęłam piersi z kurczaka pokroiłam i posoliłam tą swoją nową przyprawą;) pomoczyłam w jaju a potem trach do mąki przennej a następnie trach do kubka z woda i szybko spowrotem trach do mąki Trzeba często trzeć rączki to ta mąka sie tak fajnie zbryla i sie takie robią z tego jajka i tej mąki kluski i potem obtaczmy to mięso żeby te kluski sie poprzyklejały i wychodzi dosłownie identycznie jak w kfc! Smakuje identycznie a ponieważ użyłam lepszego mięsa wyszło lepiej!

Gość gość
Mąka, mleko i przyprawy takie jak : sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, chili dla ostrości. tak to się przyrządza i oczywiście na głębokim tłuszczu w temp 170 stopni przez około 20 min jeżeli chodzi o nóżki z kurczaka i skrzydełka :)

Gość chique
Jakieś nowe patenty w tej materii? ;-)