Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Na forum kobieta pisze, że urodziła i po tygodniu dała dziecko do żłobka !!!

Polecane posty

Gość gość

mozna tak?

Gość gość
nie, minimalny wiek to 4 miesiące.

Gość gość
do prywatnego można i 1 dniowe dziecko dać jaki problem?

Gość gość
Moja szwagierka dala syna do zlobka po 3 tygodniach W Hiszpanii.

Gość gość
niezle :D

Gość gość
A po Huj takiej matce dziecko?

Gość gość
no właśnie po co takiej osobie dziecko? i gdzie jest ojciec? rozumiem że matka to suka, a ojciec nn?

Gość gość
Ja mieszkam w Szkocji i tutaj można oddać do prywatnego dziecko 6-tygodniowe, nie młodsze

Gość gość
"a co w tym dziwnego? takie dziecko je i śpi, jeśli matka daje mm to mu nie jest do niczego potrzebna," ależ ty nic nie wiesz o macierzyństwie.....

Gość gość
jestem matka, chcialam miec dziecko, nie moglabym oddac takiego malenstwa nawet na godzine do zlobka, jak sie urodzil to chcialam, czulam, ze musze go miec przy sobie. jesli natomiast tego wymaga sytuacja czyli jest jakis wazny powod to mysle ze z pomocy trzeba skorzystac, nie ma wyjscia. nie wiem jakie powody nia kieruja wiec nie bede oceniac

możliwe, że to, że ktoś chce mieć dziecko nie oznacza, że chce przestać zyc, a jeśli dziecko zabiera za dużo czasu, to coś z tym trzeba zrobic to, ze dziecko jest czaso i pracochłonne nie oznacza, że się ma go nie mieć jak się chce- ale wtedy trzeba to zaplanować, a jak jest możliwosć takiego żłobka, to się cieszyc trzeba, w PL nie ma

Gość gość
Jest to po prostu nieludzkie :O Dzieci wcale miec nie trzeba,nie ma takiego obowiazku.

Gość gość
w Polsce do żłobka można oddać dziecko najwcześniej od 20 tygodnia. Nawet prywatne nie przyjmują wceśniej

Gość gość
jak się nie ma pieniędzy/czasu to się dzieci nie robi a nie sprowadza na świat człowieka by juz u podstaw rozwalić mu życie. Niemowlę równie bardzo co mleka potrzebuje kontaktu fizycznego

Gość gość
mam dwoje dzieci, siedziałam z nimi w domu do 20tyg ale nie kumam o jakim wy piszecie kontakcie fizycznym?? dawałam dziecku jeść, przewijałam i odkładałam do łóżeczka a ono spało, tak jedno jak i drugie, po diabła mu byłam potrzebna w tym czasie kiedy ono spało a z czasem samo się bawiło na macie czy pod pałąkiem z zabawkami??? w czasie gdy spało sprzątałam, gotowałam,a przy drugim pracowałam więc spokojnie mogłabym oddać dziecko do żłobka, macie nasrane we łbach z tym ciumkaniem nad dzieckiem, wychodziłam do fryzjera, do kosmetyczki, na zakupy a mąż zostawał z dzieckiem na 4-6-7 godzin i tyle co patrzył czy nie płacze, jak płakało dawał butle i finito, podejrzewam że w żłobku też miałoby dziecko podobna opiekę jak nie lepszą, nie wiem co można robić z dzieckiem tygodniowym w domu czego żłobek uniemożliwia :D

Gość gość
do wyzej-no to niestety, juz sie nie dowiesz!

Gość gość
Niektore rozumki,to mysla,ze dzieci sie hoduje :O

Gość gość
dziecko powinno być przy matce. jeżeli wasz "kontakt" z dzieckiem ograniczał się jedynie do przewijania i karmienia to naprawdę współczuję dzieciom wychowanym przez takie oziębłe matki, które nie mają pojęcia o tym, że dziecko potrzebuje dużo kontaktu z matką. puste łóżeczko w kącie to nie jest jego "środowisko naturalne"

Gość gość
post z 08:23 to chyba jakiś żart

Gość gość
pisałam o dwójce moich dzieci i mimo wszystko nadal nie rozumiem cóż można robić z niemowlakiem? w pierwszych tygodniach życia dziecko 3/4 dnia przesypia to co ta matka ma za zadanie w tym czasie? stać i patrzeć na dziecko? a może spać razem z nim? szalone jesteście... rozumiem, że ze starszym dzieckiem trzeba się bawić, rozmawiać, pokazywać mu świat ale z noworodkiem?

Gość gość
nikt nie pisze o spaniu... ale jak dziecko nie śpi powinno być w pobliżu matki albo na rękach. szkoda, że tak mało osób zdaje sobie sprawę z tego jak ważna jest bliskość fizyczna dla dziecka w tym okresie ehhh

Gość gość
A z czego bierzesz,ze tak wiele osob nie zdaje sobie sprawy ...?