Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przyczyny nadwagi i otyłości wśród dzieci prośba o wypełnienie ankiety

Polecane posty

Gość gość

Dzień dobry, jestem studentką V roku Nauk o rodzinie. Serdecznie proszę o wypełnienie poniższej ankiety, która dotyczy przyczyn nadwagi i otyłości wśród dzieci i posłuży jako materiał badawczy w pracy magisterskiej. Ankieta skierowana jest do rodziców, którzy mają dzieci w wieku od 10 do 13 lat. Prosiłabym o wypełnienie jej wyłącznie przez nich. Z góry dziękuję za czas poświęcony na wypełnienie mojej ankiety, bardzo mi tym Państwo pomogą. Paula Link do ankiety: https://docs.google.com/forms/d/17EDhgcNWj-VS9HfKPrkYj_FaX59VAZHGlkRSx3Uq1Ag/viewform

Gość gość
ja mam 6letnie to nie moge

Gość gość
przyczyną jest żarcie, jest jakas inna przyczyna? mam w rodzinie takie dziecko, jak sie jej wysle paczke na swięta ze slodyczami to zeżre wszystko w 5 minut, ma 13 lat i wazy chyba ze 100kg

Gość gość
No jak promujecie otyłosc wsród kobiet,to nie dziwcie sie ze dzieci tyją.

Gość gość
A ja znam dziecko dwuletnie ktore tez jest mocno otyle. Non stop matka laduje w nie makaron z sosem pieczeniowym z biedronki, czekolady, paluszki, chrupki, wafelki. Nie zje normalnie obiadu, tylko non stop przekaski. Pozniej sie dziwic ze dziecko grube. Druga sprawa to ze matka dziecka tez jest doscy otyla, wyglada jakby w ciazy byla. Geny tez maja cos wspolnego z otyloscia.

Gość gość
To nie geny a te same nawyki żywieniowe.

Gość gość
Chciałam wypełnić tę ankietę, ale większość moich odpowiedzi to "nie wiem". zastanawiam się, jaki cel ma ankieta, gdzie ludzie jako fakt podają swoje wyobrażenie na temat otyłości. Nie wiem, jaki wniosek można wyciągnąć ze stwierdzenia, ze komuś wydaje się, iż perfekcjonizm prowadzi do otyłości lub przytycie przez matkę w ciąży. Moim zdaniem z takiej ankiety nic nie wynika i będziesz miała problemy z jej interpretacją.

Gość gość
zgadzam sie z osoba powyzej, ta ankieta jest za malo konkretna. Moze gdybys zadala pytania typu: ile wazy dziecko, ile ma wzrostu i lat, czy wiesz co to siatki centylowe, czy rodzice maja nadwage, ile waza dziadkowie, jak spedzacie wolny czas, czy uprawiacie razem jakis sport, co jecie na obiad, czy w domu sa dostepne slodycze itd to mialabys jakis obraz rzeczywistosci a nie wyobrazen o niej. Co ma na celu pytanie "Czy nagły skok wagi we wczesnym dzieciństwie (1-6 r.ż.) jest zjawiskiem mieszczącym się w normach rozwojowych przypisanych dla tego wieku? " ? bo moim zdaniem to zalezy, nie ma dobrej odpowiedzi na to pytanie bo to zalezy od wzrostu i wagi wyjsciowej. To samo z wyjadaniem do konca z talerza - jesli twoje dziecko ma niedowage to rozsadny rodzic bedzie staral sie by cos zjadlo.

Gość gość
Analizy statystyczne do prac dyplomowych ONLINE Pełna obróbka danych ankietowych (wykresy, charakterystyki liczbowe, korelacje), analizy statystyczne wyników badań, weryfikacja hipotez, pomoc w statystycznym formułowaniu problemów badawczych. Pomoc odbywa się wyłącznie drogą elektroniczną, szybko, wygodnie, a co najważniejsze z gwarancją najwyższej jakości świadczonej usługi. Jestem magistrem matematyki stosowanej, od 8 lat zajmuję się wykonywaniem statystyk do prac, obróbką i analizą danych. Zapraszam gg 4593140 globmistrz@tlen.pl http://analizy-statystyczne.firma4u.pl