Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to odparzenia ?

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Koleżanka urodziła dziecko 3 dni temu. Kiedy zmieniała dziecku pampersa miało różową skórę w obrębie gdzie był pampers. Ja sądze, że to od tego ze nie jest przyzwyczajony do pampersów. Za to inna kolezanka, ktora jest matką przyszła kiedy ona przewijała małego i nagadała jej głupot, że dziecko ma odpażenia i zaczęła ją straszyć, że coś dziecku będzie. Koleżanka jest młoda i nie doświadczona jeśli chodzi o noworodki i ogólnie małe dzieci. Co o tym sądzicie. Ta koleżanka ktora jej powiedziala ze to odparzenia nagadala jej tez wiele innych bzdur.

Mogą to być odparzenia, ale trudno stwierdzić, nie widząc, jakie to zaczerwienienie. A, co to za inne bzdury?

Gość gość
mi po urodzeniu lekarz kazał po każdym przewijaniu smarować pupę alantanem w kremie i pupcia była śliczna aż do 6stego miesiąca. wokół o***tu zaczęły pojawiać się czerwone kropeczki, teraz smaruję to sudocremem i ładnie zeszło. koleżanka niech nie słucha innych guzik wiedzących mam tylko niech idzie do lekarza i niech lekarz oceni czy to odparzenia. ja się nie znam, ale moim zdaniem jeszcze nie.

Gość gość
inne bzdury takie jak np ze Szymon, bo tak ma na imie noworodek mojej kolezanki powinien w 2 dni wypić 380g mleka nan pro 1. Co jest kompletna bzdura i takie jak ze powinna dziecku na sile mlego dawac jak nie chce ssać piersi. Ja jej radzilam cos innego, Aby sciagała laktatorem. Ona sie od niej nasłucha a pozniej sie boi ze cos dziecku jest. Ja nie mam dzieci ale uwierzcie mi ze znam sie bardziej niz nie jedna matka ale mniejsza o to. To nie wyglada na odparzenia bo skora maluszka jest po prostu rozowa jak np wypieki u nie jednego czlowieka na twarzy.