Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciuszki dla noworodka co robić?

Polecane posty

Gość gość

Kupiłam nowe ciuszki bawełniane pajacyki itd body, wyprałam w płatkach bezzapachowych itd dla noworodków wypłukałam i wysuszyłam wyprasowałam lekko, i dałam do torby szpitalnej, dziś wyjmuję a pajacyki szczególnie białe zżółkły mi, co się stało? dlaczego? zrobiły się plamki małe żółte smutas.gif

Gość gość
no właśnie też jestem ciekawa skąd się biorą te małe żółte plamki :/

Gość gość
dlugo czekaly te ciuszki w torbie? mi sie takie zolte slady robia na rzeczach ktore dluzej leza, ale to musi byc okres 2,3 miesiecy

Gość gość
Ja pralam wszystkie ubranka w Loveli i nic takiego mi sie nie zrobilo na żadnym.

Gość gość
z 2 miesiace leżą :(

Gość gość
od płatków mydlanych , lepiej wyprac w proszku do prania dla niemowląt. Jak wypierzesz to plamy zółte znikna, też tak miałam.

tez kiedys zżolkla mi biala bluzka mimo ze pralam w misce z plynem do bialych ubran. mojej bluzki niestety nie dalo sie uratowac

Gość gość
a czemu prałąs nowe? bez przesady ludzie co się z wami porobiło? w platkach plukac co jeszcze ta cywilizacja nie wymysli. rozumiem jak juz dziecko nosi to trzeba prac ale nowe? tak sobie chcialas wyczyscic ze az zżółkły. co do tematu-ja nie cudowalam z zadnyumi platkami-pralam w normalnych proszkach,nawet takich z biedronki i co? moje dziecko ma 3 latka i nigdy nie mialo zadnej wysypki. a wy cudujecie i od tej chemii to dopiero wasze dzieci alergii dostają. i to na wszystko. co robić? przede wszystkim nie byc nadgorliwa. po drugie-wsadzic do miski,zalac gorącą woda,dodac normalnego proszku,ewentualnie trochę odplamiacza,płynu do plukania i moczyć 1 dobę. wszystko puści.

Gość gość
wydaję mi się normalne prac wszystkie rzeczy nowo kupione a tym bardziej dla noworodka,przecież setki ludzi wcześniej tego mogło dotykać

Gość gość
Gościu 23.19: Ubranka dla noworodków muszą byc prane, powinny byc tez wyprasowane. Pranie nowych ubranek jest konieczne. Wyobraz sobie, ze jakaś zasmarkana, przeziebiona osoba dotyka ich w sklepie, albo osoba, ktora je szyła bądź pakowala nie umyła rąk po wyjściu z toalety.

Gość gość
" czemu prałąs nowe? bez przesady ludzie co się z wami porobiło? w platkach plukac co jeszcze ta cywilizacja nie wymysli. rozumiem jak juz dziecko nosi to trzeba prac ale nowe? tak sobie chcialas wyczyscic ze az zżółkły." Kretynka jestes czy udajesz ??? Poczytaj sobie w jakiej chemii ubrania sa przchowywane podczas transportu (zwlaszcza jak plyna z Azji kilka tygodni w kontenerze) ... Sama NIGDY nie zaloze ubrania prosto ze sklepu bez wczesniejszego PORZADNEGO wyprania a ty noworodkowi chcesz takie ubrania zakladac ? :O