Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ktora z was posiada korone porcelanowa zamiast zęba?wejdzcie

Polecane posty

Gość gość

kochane ja mam koronke porcelanowa na jedynce górnej juz 5 lat chyba i robila mi ja dentystka ,która powiedziala ze mam gwarancje ale nie dala mki zadnego papiera na to ani nic.. i teraz po latach ona jakby zeszla mi w dól ..jest nizej i rusza sie troszeczke od dolu jak przyciskam do góry.. i nie wiem co teraz zrobic??:( czy isc do tej samej dentystki..czy do innej? czy inna tez mi jest w stanie cos pomóc na to??:( boje sie ze juz po koronie..:( a ja mam na sztyfcie metalowym do tego:(

Gość gość
A co Ci szkodzi zapytać tą,która robiła ?

Gość gość
Spoko,mam to samo.Kiedyś mi odpadła całkowicie,zabrałam ząbka i załozyła mi na nowo.Tylko lepiej idż teraz ,żebyś czasem go nie połknęła przez przypadek...

Gość gość
idz do tej samej..zdejmie ci go i wkei na nowo

Gość gość
ale to bylo 5 lat temu:( boje sie ze ona wezmie kupe kasy za ten ząb..:(i od nowa kaze placic tyle ile za korone

Gość gość
nie potrzeba robić nowego zęba ,mi wkleiła tego samego ,po oczyszczeniu tej śrubki.Zapłaciłam chyba ze 30 zeta...

Gość gość
dziewczyny bo nie wolno myc dziąseł nad koronami szczoteczkami elektrycznymi. bo wtedy sie luzują.. szczoteczka tylko ręczna bo elektryczna sprawia ,ze korony wypadają bo za mocno naciska szczoteczka na zęba i dziąsło nad nim i cement odpada.

Gość gość
autorka pisze wyraznie ,że gwarancji juz nie ma raczej bo to bylo 5 lat temu kiedy robiła koronę. zrozumcie to! będziemusiała zapłacic jak za nową koronę jezeli okaże sie ze korzen w srodku psuje sie albo jest zły.za sama wizytę tez sie płaci sto złotych.więc i tak stówke musi dac za samo pojawienie sie w gabinecie.

Gość gość
Jak ma sztyft metalowy ,to NIE MA korzenia!!! sama autorka to podkreślała!

Gość gość
jak to nie ma korzeniaa? przeciez sztyft musi byc przymocowany do korzenia ??bo do czego??

Gość gość
metalowy sztyft tez musi byc przymocowany do czegos ..ludzie;;;chyba nie do dziąsła..

Przestancie. Mam koronè porcelanową na jedynce, na sztyfcie od 18 lat i...nic. Myjè zèby od lat szczoteczką elektryczną, i nic mi siè ne obsuwa, itp. Autorko, idz normalnie do jakiegos dentysty, prawdopodobnie korona naruszyła ci sie przez za mocne nagryzanie, krówki- ciągutki, dentysta zdejmie ci tè koronè, wyczysci od srodka i przymocuje nowym cementem na nowo. Zdarzyło mi sie parè lat temu, ze przez krówki wyciągnèłam sobie mostek z tylnych zèbow. Na wizycie bylo tak, jak opisałam powyzej.

Gość gość
czyli nie mjusze isc do tej u ktorej robilam korone?? bo boje sie ze inny wezmie ode mnie za wizyte i jeszcze za naprawe kupe kasy:( najpierw zrobic rtg zęba,tak??

Gość gość
ale to bylo 5 lat temusmutas.gif boje sie ze ona wezmie kupe kasy za ten ząb..smutas.gif i od nowa kaze placic tyle ile za korone A jeśli by nawet trzeba było zrobić nową koronę to co Ty myślałaś,że ta będzie do końca życia? powoiedzmy do 80tki? Ludzie przecież nawet własne zęby dziś masz a za rok zepsuty więc co tu mówić o sztucznym . Jak ja bym miała sztuczną jedynkę to zrobiła bym 10 nowych jeśli by była taka konieczność a ta się rzuca bo po 5!!! latach z koroną coś się dzieje i jeszcze pewnie w ramach gwarancji byś chciała.

Gość gość
dzieki kochane czyli odszukac te stara dentystke i do niej isc?? bo nowa moze wziąc kupe kasy za to ,prawda?? poszlybyscie do innej z tym czy raczej do tej co to robila?? mam nadzieje ze ona jeszcze mma gabinet:)musze ja odszukac:) a rtg zrobie od razu w pracowni rtg gdzies.

Gość gość
tak tak a jak nie żyje to ją wykop z ziemi i nakrzycz na nią, bida z nędzą