Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Fotelik od 9 kilo jakie macie i dlaczego

Polecane posty

Gość gość

Napiszcie dziewczyny jakie macie foteliki i dlaczego właśnie taki. Nie znalazłam takiego tematu żeby pisało o rożnych - wiecie- wady i zalety a szukam czegoś dla syna bo ze starego wyrasta ( 8,5 juz waży kg) A opinie mam co używają fotelik chyba najcenniejsze

Gość gość
Najlepiej żeby jeszcze jeździł w tym pierwszym foteliku.

Gość gość
mam 2 maxi cosi priori z isofixem ale w aucie musisz miec mozliwosc przymocowania takiego , przedzial 9-18kg, koszt ok 1000 kazdy nowy. wybralam bo w testach dostal 4 na 5 i przymocowalam to ani drgal a inne potrafia "latac" po siedzeniu. odradzam foteliki z oslona tulowia, testy wykazaly ze dziecko moze sie wysunac i podczas dachowania "fruwa" jak szmaciana lalka

Gość gość
A podeślesz linka do tych testów? Chętnie poczytam o tych fotelikach z osłoną tułowia.

polecam foteliki tyłem do kierunku jazdy... im dziecko jeździ tak dlużej tym bezpieczniej.... poczytaj blog osiem gwiazdek... jak zagłębisz się w temat będziesz wiedziała że te testy to czasem nic nie znaczą... polecam :)

Gość gość
Tutaj spotkasz się z ciśnieniem na foteliki tyłem do kierunku jazdy. Fakt, że bezpieczeństwo wzrasta, ale niestety te bardziej r. u-chliwe dzieci czy takie, które muszą rodzica mieć na oku nie chcą tak podróżować. Robię co parę tygodni ponad 1000 km z dzieckiem, mam fotelik Recaro, jestem z niego zadowolona. To firma która od ponad 100 lat produkuje fotele do samochodów rajdowych, a od kilkudziesięciu robi foteliki dla dzieci. Mają te wzmocnienia przy zderzeniu bocznym, są stabilne, ciężkie, ale przez to tak solidnie siedzą :) Super jakość wykonania i tapicerka miła w dotyku, łatwo się pierze. Nie jest to popularna firma w Polsce, choć niemiecka, ale fotele za granicą są zachwalane. U nas w Polsce najlepszą reklamę ma zrobione Maxi cosi, więc o nim dużo więcej znajdziesz :) Dodam, że te fotele z ochroną tułowia wyglądają bezpiecznie i kusząco, ale podobno (?) jest łatwiej z tego wylecieć małemu, bezwładnemu ciałku przy dachowaniu. Pewnie zrobisz to co każda z nas - naoglądasz się 982356349 crash testów i na samą myśl o tych filmach będzie ci słabo i będziesz miała lęki, ale większość to tak znosi. Trzymaj się i powodzenia, bo kupno wózka przy kupnie fotelika to pikuś!

na fotelik nastepny wybralam 2 way pearl bo mambaze do pebbla ktora pasuje tez do tego fotelika , i mozna go montowac tylem do kierunku jazdy

Gość gość
Tylem do kierunku jazdy- besafe izi combi x3. Dlaczego? Bo jeden z najbexpieczniejszych zdaniem tych, ktorzy sie na tym znaja. Polecam lekture bloga osiem gwiazdek. Ja oszczedzilam na wielu rzeczach a le nie na bezpieczenstwie.

Gość gość
Ja mam chicco xpace. Nie miałam samochodu z isofixem wiec musiał byc montowany pasami. Miał mieć tez testy zderzeniowe i ma. Rozkłada sie do spania w 4 pozycjach. Ogólnie jestem bardzo zadowolona.

Gość Marion_Silver
nie musi byc montowany pasami jak sie nie ma isofixa, ja mam bazę pod pebble a tez nie mam isofixa po prostu inną baze wziełam easy base chyba się nazywa czy coś w tym stylu i jest wygodniej i bezpieczniej

Gość malinoowka
Ja tydzien temu stalam przed tym samym dylematem :) W koncu kupilismy Casualplay Bicare. Wydal nam sie bardzo latwy w montazu, mozna jezdzic przodem i tylem (chociaz synek jest spokojny jak jedzie przodem i wszystko widzi,) no i przede wszystkim jest dosyc "obszerny" (nie wiem czy to dobre slowo) w porownaniu z innymi- synek jest dlugi wiec nie chcielismy zeby trzeba bylo zmieniac fotelik szybciej niz to konieczne. A co do innych producentow to kobieta bardzo zachwalala Recaro.

Gość gość
Maxi cosi priori. Fajny design, bezpieczny i co najeazniejsze wygodny. Robimy z dzieckiem ok 6tys km rocznie i sprawdza sie w 100%

tak czy siak bedzie maxi cosi, bo mam baze i chcialabym jej jeszcze uzywac, zobaczymy w sklepie, który będzie pasował, bo ja mam te baze bez isofixa

Gość gość
My mamy Britax First Class Plus. Bezpieczny, wygodny... corka przejechala w nim prawie 30 000 km bez najmniejszej skargi, wiec moge polecic z czystym sumieniem.

Gość gość
a ja mam besafe izi combi i polecam

Gość gość
u nas Graco Nautilus x 2 - drugi kupiłam z pełnym przekonaniem p o2 latach uzytkowania pierszego nautilusa - chyba samo za siebie mówi