Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Malvoro

Nie lubię się uczyć i męczy mnie czytanie

Polecane posty

Studiuję psychologię, mój wymarzony kierunek a mimo tego nie lubię się uczyć. Zostawiam wszytsko na osttanią chwilę. Jak mam się zabrać do nauki to sprzątam całe mieszkanie. Poprostu przeraża mnie to, że muszę znać cały materiał, a mi ciężko przychodzi np. nauka na pamięć mimo iż nie ma tego dużo na studiach psychologicznych. Z czytaniem też mam problem. Nie mogę się skoncentrować, 300 stron to dla mnie ogrom. 1 książkę mogę bardzo długo czytać. Nie piszcie tylko, że jestem głupia czy tępa. To że ciężko mi to przychodzi nie znaczy, że wgl tego nie robię czy nie miewam literackiego flow. Nie wiem skąd to się bierze? Z dzieciństwa, kiedy trzeba było się uczyć zamiast bawić? Też takmacie?

Gość gość
Hmmm

Gość gość
Ja też niezbyt lubię czytać i przyswajać wiedzę przez czytanie i chyba to przez jakieś problemy z koncentracją , mam tak od małego, może to zbytnia nadopiekuńczość mojej matki w okresie gdy dorastałem, może geny, a najpewniej to oba te czynniki plus coś tam pewnie jeszcze ktoś mądry by na ten temat wymyślił. Studiujesz psychologie i lubisz to wiec powinnaś to wykminić sama czemu tak jest i znaleźć na to rozwiązanie. Może to dieta, może zmień nawyki, piszę ogólnikami ale pokombinuj.