Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ENDOENDO1

Czy powiedzieć mu o chorobie?

Polecane posty

Gość ENDOENDO1

Muszę się gdzieś wygadać. Spotykam się od jakiegoś czasu z facetem. Jest mną zainteresowany a ja nim. Mam jednak problem. Choruję na endometriozę - powoduje ona trudności z zajściem w ciąże a także bóle przy okresie i współżyciu. Boję się, że jak mu o tym powiem to mnie zostawi CO ROBIĆ ?

Gość gość
jak długo się spotykacie? ile masz lat? ja bym chyba powiedziała żeby być lojalną.

Gość gość
w którymś momencie bedziesz musiala

Gość ENDOENDO1
Około 3 miesięcy, świeża sprawa, mam 26 lat. Wiem ,że będę musiała , ale nie wiem jak to zrobić i w którym momencie.

Gość gość
A uprawialas z nim seks? I bolalo Cie to?

Gość ENDOENDO1
Jeszcze nie ,ale bardzo prawdopodobne ,że będzie boleć. Mnie nawet badanie ginekologiczne bardzo boli a co dopiero seks niestety.

Gość gość
Skąd się teraz biorą wszystkie choroby, co patrzę to albo hashimoto, albo endometrioza, albo tarczyca, każda coś ma, od pigułek anty się wam to gowno zrobilo, dziwne że ja jestem zdrowa (nigdy nie bralam pigulek anty)

Gość ENDOENDO1
A wiesz,że ja jestem LECZONA pigułkami anty ? tak te "złe " pigułki spowalniają endometriozę.

Gość gość
heheh "leczona", dobre. A za 10 lat rak piesci i guzy na wątrobie od pigułek. Ja bym w zyciu tego gowna nie brala tylko probowala leczyc sie NATURALNIE, a teraz konowały na wszystko przepisuja pigułki anty. Od czegos ta cala endometrioza musiala ci sie zrobic, pewnie od zlej diety i jestem pewna ze mozna to wyleczyc naturalnie, nie trzeba sie truc hormonami, ale to twoja sprawa. Przecież tak fajnie skupiac na siebie uwage, byc na cos chorym, dzieki temu ludzie sie nad tobą litują i to podnosi twoje ego czyż nie?

Gość ENDOENDO1
Wierz mi nie podnosi to mojego ego a wręcz przeciwnie. Próbowałam medycyny naturalnej ,ale skończyło się na trafieniu na stół operacyjny. Obecnie jest to choroba nieuleczalna można ją jedynie zaleczać Zanim ją u mnie zdiagnozowali to nigdy nie brałam tabletek anty i odżywiałam się zdrowo.

Gość ENDOENDO1
Kiedyś podczas seksu zaatakowałam partnera młotkiem, na szczęście nie zgłosił skargi na policji :(

Gość wkurzony gość
Ty głupia bźdźiągwo jak nie wiesz nic o endometriozie to sie nie wypowiadaj .

Gość gość
Moim zdaniem nie mów mu teraz, to za szybko... Jesteście parą tylko 3 miesiące. Kiedy będziecie mieli uprawiać sex to powiedz mu, żeb był delikatny bo jesteś wrażliwa. A dopiero za kilka miesięcy powiedz o chorobie. Nie wyskakuj po 3 miesiacach znajomości z tekstem , ze nie możesz mieć dzieci bo facet ucieknie na drzewo :O nie chodzi o to, że nie będzie chciał z Toba byc, tylko po prostu może sobie pomyśleć że znacie się 3 miesiace dopiero a Ty już z nim planujesz dziecko i rodzine

Gość ENDOENDO1
No właśnie. To trudna i dokuczliwa choroba. Jak mi ją zdiagnozowano to dowiedziałam się wiele na jej temat. Więc śmieszą mnie takie komentarze

Gość ENDOENDO1
Też myślałam nad tym ,żeby powiedzieć później, ale z drugiej strony przynajmniej wiedziałabym na czym stoję i jakby tego nie zaakceptował to szukałabym dalej. Tak naprawdę nie wiadomo, który moment jest lepszy.

Gość ENDOENDO1
Poza tym on jest bardzo bogaty wiec muszę go miec :)

Gość ENDOENDO1
głupi podszyw powyżej,